Skocz do zawartości

Zakup Merida Matts 20 MD , 18' czy warto?

piotr1989pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jako nowy użytkownik forum :) ponieważ mój aktualny rower kross adventure skończył już 10lat ;) postanowiłem się rozejrzeć u mnie w mieście za jakimś nowym rowerem klasy mtb (czasem w lekki teren jeżdżę) choć 70% trasa, do kwoty 1500zł. I tu właśnie znalazła się tak mi się zdaje dość atrakcyjna oferta zakupu meridy matts 20md na 18 calowej ramie oraz koła 26' oraz wersja z tarczówkami TEKKO coś takiego  http://allegro.pl/rower-merida-matts-20-md-tarczowe-rama-alu-18-prom-i3855423257.html (akurat nie ta ofeta ale model i osprzęt ten sam).

I teraz pytanie czy ten rower przede wszystkim będzie odpowiedni dla mnie tj. ok 180-183cm wzrostu (stosowałem przelicznik mierzony od kroku) mając na uwadzę wielkość ramy roweru MTB 18cali w tym wypadku ? Choć dziś miałem okazję naocznie się przejechać i powiem szczerze dość wygodnie. Moje obawy wynikają z tego iż do tej pory jeśli dobrze mam oznaczony aktualny rower to rama na krossie adventure jest 19,5, z tym że ponoć na rowery MTB inaczej się przelicza tj stosuje się mniejszą ramę aniżeli miejskie aby aerodynamika i pozycja była lepsza. (bynajmniej tak zostałem poinformowany przez sprzedawcę który zajmuję się kolarstwem zawodowo).

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i wskazówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...