Gość Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Cześć, Zorientowałem się, że w korbach Deore średni i najmniejszy blat jest zrobiony ze stali. Zastanawiam się nad wywaleniem ich i zastąpieniem aluminiowymi blatami. Czy to ma sens? Jeśli tak, to jakie blaty kupić? Pozdrawiam
tobo Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Sens ma wtedy gdy chcesz ogolic pare gramow. Jesli nie - lepsze stalowe ktore sa trwalsze od alu.
Ziemko Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Masz na myśli M590? Można kupić aluminiową tarczę od M752 i cieszyć się zyskiem na masie -54g. Jeśli uważasz że gra jest warta świeczki to czemu nie.
Gość Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Tak, mam na myśli M590. Wymieniłem największy, aluminiowy blat na mniejszy i przy okazji zauważyłem, ze na allegro są dostępne np. takie blaty 32z : http://allegro.pl/nowa-lasco-32t-aluminium-34g-xc-mtb-am-enduro-i3833552660.html
Mod Team Puklus Napisano 4 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 4 Stycznia 2014 Ja np od ... 6 lat i wielu tysięcy km jeżdżę na alu blacie w swojej korbie i z podziwu wyjść nie mogę że działa. Jednak jak wyżej, jak nie masz parcia na masę to stalowa.
DEVILEK Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Alu koronkę 32z, z korby FC-M590 zajechałem w 3 miesiące ... Nie polecam, lepiej wsadzić stalową i mieć święty spokój, a parę gramów aż tak nie zbawi.
MikeSkywalker Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Ja raz skusiłem się na aluminiowy środkowy blat, z serii Deore. Efekt jest taki że wytrzymał jeden napęd (ponad 7 tys. km) i kwalifikuje się do wymiany. Stalowe objeżdżają kilka kompletów kaseta/łańcuch. A różnica w wadze dla mnie jest śmieszna. Także jak nie jesteś maniakiem lekkości bierz stalowe.
beskid Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Alu koronkę 32z, z korby FC-M590 zajechałem w 3 miesiące ... Nie polecam, lepiej wsadzić stalową i mieć święty spokój, a parę gramów aż tak nie zbawi. Dlatego samemu trzeba podjąć decyzję. Jeden zniszczy blat w 3 miechy z drugi w 3 lata. Wszystko przecież zależy od wielu czynników. Ja też byłem sceptyczny co do środka z alu w mojej korbie LX'a ale jak na razie miłe zaskoczenie.
kamfan Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Panowie, bez przesady z narzekaniem na te alu zębatki. Jak się kupi badziew pokroju Lasco to fakt, że znika w oczach. Ja używam 32T LX alu i spokojnie na trzech łańcuch XTR wytrzyma 12-15 000 km w tym kilkanaście maratonów i znaczny odsetek jazdy w terenie. Podejrzewam, że stalowa wytrzymałaby spokojnie 2 razy tyle (jeżeli łańcuchy wymieniałoby się zgodnie z wskazaniami przymiaru) jednak jak sami widzicie tragedii z wytrzymałością nie ma. Trochę słabiej z mojego doświadczenia wypadają aluminiowe zębatki XT. Natomiast duże blaty (42T) z alumunium można spokojnie używać, bo ze względu na średnicę są wystarczająco trwałe.
Gość Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 xtr 32z trochę za drogi dla mnie - i w wersji stalowej i aluminiowej. Ale z tego co widze to blat deore/xt (??) jest poniżej 100zl http://rowerowy.com/sklep/czesci/zebatki/mtb_104mm/prod/Y1F898020
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 4 Stycznia 2014 Natomiast duże blaty (42T) z alumunium można spokojnie używać, bo ze względu na średnicę są wystarczająco trwałe. Powiadasz... A tu proszę blat 39T z korby FC-R553 - równorzędna do 105 - po około 9.5 kilo w zestawie 1x10, tylko na szosie... Zbliżenie? Staram sie unikac aluminiowych zębatek na korbie, a jeśli już je mam to liczę się z szybszą koniecznościa wymiany... Szacunek... I.
Mod Team Puklus Napisano 4 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 4 Stycznia 2014 Przebieg bóg raczy widzieć ja nakręciłem na tym ponad 20kkm, kupiłem używana ... i 60 albo i 70% używane na blacie ... w rożnych warunkach, mało po szosie.
Klosiu Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Ja zajechałem blat aluminiowy 36t, czyli dość spory, w 3 tysiące kilometrów. To pierwszy raz w historii, gdy zajechałem blat wcześniej niż kasetę. W korbie trzytarczowej można mieć największy blat aluminiowy, bo wcale się go tak często nie używa, szczególnie w terenie, ale średni, częsciej używany blat z aluminium to już zły pomysł. Tak samo w dwutarczowej korbie lepiej mieć blat stalowy, jeśli się nie chce tracić nerwów. Parę gramów oszczędności (bo to są praktycznie pojedyńcze gramy) nie jest warte zmian nietanich blatów dwa razy na sezon. Chyba że ktoś traktuje rower modelarsko, czyli więcej dłubie niż jeździ .
Gość Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Chyba dam sobie spokój.
GhOsTwrc Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Ja zajechałem blat aluminiowy 36t, czyli dość spory, w 3 tysiące kilometrów A moj stalowy alivio 36z za 28 zł po 3000 km wyglada nadaj jak nowy prawie. waga 96g zamiast 50g
derwisz Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Czyli połowa, a nie parę gramów. Inna sprawa że te stalowe najczęściej przeznaczone są do zębatki 26/28, a nie 22/24. Dedykowane do dwutarczu zębatki z shimano w rozmiarach 36 i 38 w stali nie występują z tego co mi wiadomo. Żeby nie było, że nie wiem o czym piszę, mam blaty 36 i 38 alu, stalowych też używałem, ale nie w tych rozmiarach. 38 podpiłowywałem po 4kkm, bo przeskakiwał z nowym łańcuchem, zrobił następne 4kkm z 2 następnymi, gdybym przyszlifował to jeszcze pojeździ, ale przerzuciłem się na 36. Po 400km żadnych śladów, podejrzewam że padnie po podobnym okresie. Na stalowej 32 szlifowanie było dopiero po 6kkm, czyli dwukrotnie bardziej wytrzymałe są stalowe, tak wynika z moich obserwacji. 50% trwałości kosztem 50% wagi, za połowę ceny, w cenie ~90zł za alu slx, gdzie stal z deore około 45. Ja wybrałem alu, ale tylko dlatego, ze się ścigam, a blat był dedykowany do 22z, których używam. W każdym innym przypadku stal jest rozsądniejszym wyborem.
GhOsTwrc Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 @@derwisz, Dedykowane do dwutarczu zębatki z shimano w rozmiarach 36 i 38 w stali nie występują z tego co mi wiadomo Shimano pisze ze sa do napedu 3x9 /3x8 a tak sie sklada ze stalowy blat alivio o ktorym mowa powyzej( i jeszcze jeden 38z tez alivio) iod poczatku swjego zywota uzywany z korba SLX 675 czyli 2 tarczowa. Wystarczy spradzwic czy pasuje a nie sluchac opini pana ze sklepu. Dodam ze praca zebatki dedykowanej od stalowej jest niezauwazalna podobnie jak 50g a 100 g
derwisz Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Że można go przykręcić też wiem. Ale wiem również, że jego konstrukcja się różni od tych, które są przewidziane do współpracy z zębatkami 24. Nie powiesz mi chyba, że układ ramp i pinów jest identyczny. Czyli przerzucanie nie może odbywać się bez różnicy jakościowej. Nie mówię, że znaczącej, ale niech na wyścigu raz mi wyrzuci poza blat, i wypadam z pociągu, mogę już nie dogonić jak coś sie sklinuje. Dziękuję, dowidzenia, pozamiatane. Z tego też powodu niektórzy inwestują w przerzutki dedykowane do małych zębatek, z mniejszymi klatkami, a niektórzy nie. Z tego co pamiętam jeździsz na stx, który projektowany był pod 42/44. I twierdzisz że ci to działa. OK. Skoro takie działanie ci wystarcza. U mnie, kiedy miałem przerzutkę pod 42 z 36z, łańcuch zwyczajnie wypadał na zjazdach pomiędzy klatką a zębatką (rzadko, ale mogłem być pewny, że w górach na kamieniach muszę uważać). Tak więc można jeździć z zębatkami i przerzutkami z innych zestawów. Możesz zestawić manetkę srama z przerz. shimano, bądzie chodziło, co 2, ale też zadziała, mimo że pan ze sklep mówił inaczej. Btw, akurat na jakiej korbie chodzą blaty ma marginalne znaczenie, ważne są piny i rampy, korba to tylko stelaż. 590 jest na 3rz. a jeździ z dwiema zębatkami i podkładkami pod kominy. I co? 50% masy komponentu jest niezauważalne? Może przy takiej skali owszem, ale pamiętaj, ziarnko do ziarnka...
GhOsTwrc Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Z tego co pamiętam jeździsz na stx Nie jezdze na SLX ten od 3x10 i działa jak nalezy, STX był zamontowany tylko na chwile moze przez 1 dzien wiec nie wiec skad myśl ze tylko na niej jezdze:P . Skoro tobie nie działa to dzwine , u mnie w mieszalem zebatki w taki sposob 40/28 40/26/ 40/24 40/22 38/28 38/26 28/24 38/22 36/28 36/26 36/24 36/22 Zebatki XTR, Alivio,Saint ,Deore XT , SLX . I to działało z moim SLX x10 670 model o ile pamietam dodam jeszcze ze łancuchy byly 8 i 9 rzedowe. Moze kluczem do dobrego działania jest manetka typu gripshift. Ja osobiscie jestem zadowolony z takiego zestawu i raczej nie zamierzam wydawac 230zł za 38z od XT gdy za 30-40 zł moge miec 38z alivio. 50g nie jest dla mnie az tyle warte , a nie zarabiam sporo jak niektorzy:] Jezeli nie chcvesz zeby przerzutka wychodzila poza blat to mozna to blokowac przy uzyciu srubki "h" na wózku .
Gość Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Jakbyś miał korbe deore, to by nie działało. Korby deore są niekompatybilne z zebatkami XT i XTR. Japończycy chyba na złość tak to zaprojektowali.
derwisz Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Gripshift, i wszystko jasne Blokowane śrubką h, łańcuch nie wyrzucał przy przerzucaniu, a wypadał na wybojach.O jakiej niekompatybilności piszesz, rozstawu otworów?
Gość Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 nie, otwory sa takie same, na 104mm. W xt i xtr sa przetloczenia na ramionach zębatki - ramiona sa szersze i nieidealnie polokragle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.