Skocz do zawartości

[29er do 2500] BeOne Crd29 Race Alloy

adios

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam pytanie co do roweru BeOne CRD29 Race.

http://www.beone-bikes.com/NL/j2013/producten/j2013_mtb_crd29_race_alloy.php

a dokładnie czy za cenę 2500 zł jest godny uwagi i mielibyście jakąś lepszą propozycją.

Po za tym rowerem myślałem nad Jamis exile sport 29 z czasem byłby na pewno poprawiany oraz Unibike Evolution 29.

Podsumowując, co myślicie o tym BeOne i jaki rower polecacie w tym przedziale cenowym?

Zależy mi na trwałości i niezawodności. Wszelkie rady i propozycje mile widziane.

Napisano

Całkiem znośna oferta. Ale w takiej cenie musieli na czymś oszczędzić.

Ostatnio rynek zalewany jest fajnymi 29erami w Deore, SLX itd ... a potem okazuje się że koła i rama wykonane są z marchwii i mają sztywność boczną pora. Na twoim miejscu bez wsiadania na rower, nie ryzykowałbym kupna.

Napęd wymienisz po pierwszym zużyciu a z kołami i ramą zostaniesz do końca. Tanie 29ery są niebezpieczne, zwłąszcza te na miękkich kołach i o słabych hamulcach.

Napisano

Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad czymś markowym :D.Będzie gorszy osprzęt ale będziesz miał pewność że się nie rozkraczy po kilku dniach.Np.Scott Scale 970 albo coś z Krossa...

Napisano

Wiem że zaczynam męczyć, ale mam jeszcze pytanie czy opłaca się brać Merida Big Nine Tfs 500-D za 2800 zł??

Wiem że widelec do wymiany ale reszta w tym rowerze wygląda jak dla mnie bardzo przyzwoicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...