Skocz do zawartości

[Amortyzator] Kross level A2 & RS Reba RLT 2013

Grinn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

Planuje zamianę amortyzatora w swoim rowerze, którego parametry można podejrzeć pod linkiem, właściwie jestem już zdecydowany na amortyzator Rock Shox Reba RLT 2013 (link). Wiadomo, że należy wymienić koła pod hamulce tarczowe jak i zakupić takie hamulce. Jednak chciałbym zapytać bardziej doświadczonych forumowiczów czy podczas montażu mogę napotkać jeszcze jakieś problemy kompatybilności z elementami które fabrycznie znajdują się w LVL A2?

Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

Napisano

Nie wiem ile masz wzrostu itp, ale czy widzisz sens inwestycji w amortyzator który jest droższy od nowego roweru? 

http://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3208#tab-reiter2

Również złapałem się też na tym, ale ponieważ rower był zakupiony w celu jazdy w okolicznych lasach ale po czasie okazało się, że jednak wycieczki w góry też mnie interesują więc postanowiłem usprawnić nieco zakupiony model. Dziękuję za rady. 

tak na marginesie: wzrost 176 cm, waga 80-85, waha się.

Napisano

jeżeli chodzi o góry, to owszem, dobry amortyzator się tam docenia, ale uważam że powinienneś pójśc w stronę 27.5", lub szukać używek pod 26" - w nowy sprzęt bym się nie pakował za takie pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...