Skocz do zawartości

[siodełko] siodełko do 150zł

Filipek50

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A co myślisz o takim?

http://allegro.pl/siodelko-selle-italia-flite-xc-flow-ti-316-okazja-i3481936562.html

Kupiłem takie 120 km i 2 tygodnie temu w NSB na Fredry w Rzeszowie za 200 zł (zniżka z 250), ale nie pasuje mi stylistycznie do szosy z lat 90 dlatego kupiłem używane Selle Italia Turbo z 85 roku. A teraz mam zamiar sprzedać powyższego Flite za ok 160 zł aby nie mrozić pieniędzy. Stan oczywiście idealny. Jakbyś miał zamiar przyjechać do Rzeszy aby nie ryzykować cegły w paczce ;) to nie ma sprawy. Nawet paragon mam.

Zdjęcia siodełka na rowerze

http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php?t=3927&start=0

• Mod Team
Napisano

Szukam siodełka do mtb za około 150zł może być używane.

Co się tyczy siodeł, to prawda jest taka, że co poopa to inna opinia. Każdemu pasuje co innego, ale w tej kwocie podstawowe wersje siodełek MTB od WTB (Pure, Rocket, Silverado) są ogólnie lubiane i polecane.
  • Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Ofkors siodło to kwestia indywidualna niezwykle. Ale jak sugeruje adamos można próbować tzw-nych pewniaków.

Do WTB dodałbym jeszcze Charge Spoon.

Dodatkowym atutem dla estetów moze być ponadprzeciętny wybór kolorów...

Szacunek...

I.

Napisano

A nie powinno być tak, że siodełko kupuje się pod tyłek? Są do tego specjalne krzesełka do mierzenia rozstawu kości (nie znam anatomii aż tak dobrze i nazewnictwa tychże kości) i na podstawie tego dobiera się rozmiar siodła. Fakt faktem, krzesło kosztuje około tysiaka i nie każdy sklep stać na nie, ale warto znaleźć taki sklep i chociażby przymierzyć tyłek żeby wiedzieć co kupować. Moim zdaniem waga ani fundusze nie są wyznacznikiem jakości siedziska, bo to za 40 pln może być wygodniejsze od tego za 150 pln.

Można mieć twarde siodło jak skała a tyłek nie będzie bolał na dystansie 30-50 km. Znajomy tak właśnie dobrał sobie siodło bodajże w Krakowie i ma carbonową skałę i po 50 km mówi, że jego 4 litery są ok. 

Poza tym można stracić sporo kasy na polecane siodełka przez innych a tyłek nadal będzie bolał. Sam testowałem różne siedziska (Accent, WTB, Selle, Fizik) i żadne nie było idealne, bo tyłek bolał już po 10-15 km. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć taki sklepik gdzie będzie takie krzesełko i nawet zapłacę za możliwość posadzenia moich zacnych 4 liter na nim ;)

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie... proszony o info ;)

Napisano

provid, ależ proszę Cię bardzo:

POZNAŃ Biketop ul.Głogowska 277/279 tel.618833328,
POZNAŃ Colex ul.Dąbrowskiego 24 tel.618483158,
POZNAŃ Rowerownia ul.Grunwaldzka 60 tel.784950930,

System zwie się Selle Italia Idmatch, pasuje oczywiście do rozmiarówki SL ale można poznac swoje wymiary.
Szczegóły: http://bdc-bike.pl/idmatch/

Napisano

WTB Devo Thinline - jedyne siodełko do którego moja pupa przyzwyczaiła się od pierwszego razu. Waga 220 gram lub mniej, skóra. Stare Scotty też są OK, tylko trzeba trafić w dobrym stanie bo poszycie lubi pękać.

Poza tym z siodełkiem jest jak z kobietą - tego idealnego szuka się całe życie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...