Skocz do zawartości

[kaseta] Jaka kaseta do piasty miche?

Koegh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

Mam do Was Forumisiów pytanie odnośnie kasety jaka będzie pasowała do piasty miche widocznej na zdjęciu.

Boje sie że zwykła kaseta shimano czy sram nie będzie pasować stąd do Was to pytanie.

Zdjęcia: http://www.fotosik.pl/u/skart5/album/1483269

Korzystając z okazji chciał bym też prosić o ocene napędu (korby, łańcucha, przerzutki tylniej) czy nadaje sie już coś do wymiany?

Słyszałem, że przy wymianie kasety łańcuch automatycznie jest do wymiany, jeśli tak to prosił bym o takie informacje czy to prawda :)

Jeśli macie jakieś propozycje co do kasety, najlepiej trwałej i szosowej z jak najmniejszą ilością zebów na ostatniej to było by fajnie. Potrzebuje kasety 8 rzędowej :)

Dzięki z góry za pomoc :)

Pozdrówka! :)

Napisano

Wygląda jak najzwyklejszy bębenek do najzwyklejszej kasety w systemie HG. Jest gwint po wewn. stronie bębenka ?

Tak, wewnątrz bębenka znajduje sie gwint.

Odkręciłem kasete ponieważ łańcuch ciągle mi przeskakiwał i wydaje mi sie, że to wina właśnie kasety. 

Kaseta wygląda tak: http://www.fotosik.pl/u/skart5/album/1483289 - przez przypadek dodałem te zdjęcia kilka razy :D

Napisano

Na nowym łańcuchu miało prawo przeszczekiwać :P Jeszcze może bębenek przepuszczać :P

Jeszcze nie wymieniałem łańcucha, dlatego pytam Was czy łańcuch też odrazu wymienić i jak z resztą napędu? :)

Napisano

Bębenek wygląda na system Shimano. Miche produkuje kasety w 3 systemach: Miche, Campa i Shimano. Kupiłem kiedyś sobie kasetę Primato 16-25 8-rzędową.

Napisano

Dzięki wielkie za pomoc, bo nie wiedziałem jaką kasete mam kupić, czy zwykła shimano będzie pasować :)

Jaką piaste 11 na najmniejszej,  8 rzędową polecacie? I jaki łańcuch do tej kasety :D

Nie najtańsze komponenty, ale kaseta tak do 100zł a łańcuch może być lekko taniej :)

Na tej miche miałem 12 zębów a na drugich kółkach które mam mam 11 i jeździ mi sie ok tylko że tamte kółka są szersze i opony tam mam też szersze :)

Dzięki za rady :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...