bystrzakk Napisano 13 Lipca 2013 Napisano 13 Lipca 2013 Witam, posiadam Amortyzator taki jak w opisie, Wczoraj odebrałem go z serwisu, został zalany nowym olejem,wymienione uszczelki itp. Czy to normalne,ze jest on taki twardy? ugina się może na 2cm i to przy mega mocnym naciśnięciu na niego. Czy jest jakiś sposób aby przerobić go na bardziej miękki? czy tylko wymiana na inny amor wchodzi w gre? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Bop3 Napisano 13 Lipca 2013 Napisano 13 Lipca 2013 A preload ustawiałeś? Jak wiesz który to rocznik to na stronie http://www.marzocchi.com po roczniku znajdź swój widelec i ściągnij instrukcję użytkownika. Sprawdź w którym miejscu są regulacje i jakie i wtedy dostosuj go pod siebie. Jest jeszcze możliwość że w serwisie wlali za dużo oleju ale to zostawiłbym na koniec.
bystrzakk Napisano 13 Lipca 2013 Autor Napisano 13 Lipca 2013 A preload ustawiałeś? Jak wiesz który to rocznik to na stronie http://www.marzocchi.com po roczniku znajdź swój widelec i ściągnij instrukcję użytkownika. Sprawdź w którym miejscu są regulacje i jakie i wtedy dostosuj go pod siebie. Jest jeszcze możliwość że w serwisie wlali za dużo oleju ale to zostawiłbym na koniec. dziękuje za zainteresowanie się tematem. Niestety nie wiem jaki to rocznik..:/
Fenthin Napisano 13 Lipca 2013 Napisano 13 Lipca 2013 Wygląda to na rocznik 2008. Nie wiedzieć jednak czemu, golenie są czarne. Ale mniejsza. Co masz pod prawym korkiem? W tych widelcach chyba była sprężyna stalowa + asysta powietrzna.
bystrzakk Napisano 13 Lipca 2013 Autor Napisano 13 Lipca 2013 2i regulaminu pod prawym korkiem mam tjb. wentyl do pompowania
Fenthin Napisano 13 Lipca 2013 Napisano 13 Lipca 2013 Więc tu może być pies pogrzebany. Przydałoby się znaleźć wiarygodne źródło zakresu ciśnień dla tego widelca i próbować
bystrzakk Napisano 13 Lipca 2013 Autor Napisano 13 Lipca 2013 teraz jak wciskam ten bolec to nic nie leci czyli tjb nie ma powietrza..jak dobije to chyba bedzie twardszy prawda?
bystrzakk Napisano 18 Lipca 2013 Autor Napisano 18 Lipca 2013 Przepraszam,za post pod postem.. Pytanie dla ludzi siedzacych w temacie:P ile ten amortyzator jest wart gdybym chciał go sprzedać i kupić cos miekkiego?
Airsofter Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Jeśli rzeczywiście to rocznik 2008 - to cieszyłbym się jak komuś byś to w ogóle sprzedał, a przechodząc do konkretów to myślę że coś w okolicach 400 zł ? Albo mniej.
bystrzakk Napisano 19 Lipca 2013 Autor Napisano 19 Lipca 2013 a czy orientuje się stok czy da sie go jakoś przerobić? Wyjąć jakąś sprężynę czy jakieś inne głupoty ewentualnie zastąpić je czyms?
Airsofter Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 A zmniejszyłeś naprężenie wstępne sprężyny ? Jeśli tak, to coś mi się czuje że przy serwisie ktoś coś źle poskładał
bystrzakk Napisano 22 Lipca 2013 Autor Napisano 22 Lipca 2013 tutaj nagrałem filmik. Bardzo prosze o wypowiedzenie sie posiadaczy/użytkowników DJ1 do x4/dirt
Airsofter Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 Po: 1 - Ile ważysz? 2 - Czy przed serwisem uginał się normalnie 3 - Czy robiłeś te czynności o jakie cię prosiliśmy ?
bystrzakk Napisano 22 Lipca 2013 Autor Napisano 22 Lipca 2013 Po: 1 - Ile ważysz? 2 - Czy przed serwisem uginał się normalnie 3 - Czy robiłeś te czynności o jakie cię prosiliśmy ? 1. 73-75 kg 2. Był odrobinkę twardszy i uginał się tak bardziej zero-jedynkowo. Teraz czuć,że chodzi płynniej 3. Nie dobijałem powietrza tylko spuściłem. A jedyne pokrętło jakie jest w tym rowerze to, to po lewej stronie i wydaje mi sie ze wplywa na predkosc z jaka odbija amor. Nie wplywa to na jego sztywnosc
bystrzakk Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 dobra..czy może mi ktoś znający sie na rzeczy napisać na PW co z niego wyjąc itp aby był miekki?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.