Skocz do zawartości

[Amortyzator] Dirt Jumper 1 Bomber bardzo twardy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam Amortyzator taki jak w opisie, Wczoraj odebrałem go z serwisu, został zalany nowym olejem,wymienione uszczelki itp. Czy to normalne,ze jest on taki twardy? ugina się może na 2cm i to przy mega mocnym naciśnięciu na niego. Czy jest jakiś sposób aby przerobić go na bardziej miękki? czy tylko wymiana na inny amor wchodzi w gre? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

DSC_0624.jpg

DSC_0628.jpg

DSC_0629.jpg

Napisano

A preload ustawiałeś? Jak wiesz który to rocznik to na stronie http://www.marzocchi.com po roczniku znajdź swój widelec i ściągnij instrukcję użytkownika. Sprawdź w którym miejscu są regulacje i jakie i wtedy dostosuj go pod siebie. Jest jeszcze możliwość że w serwisie wlali za dużo oleju ale to zostawiłbym na koniec.

Napisano

A preload ustawiałeś? Jak wiesz który to rocznik to na stronie http://www.marzocchi.com po roczniku znajdź swój widelec i ściągnij instrukcję użytkownika. Sprawdź w którym miejscu są regulacje i jakie i wtedy dostosuj go pod siebie. Jest jeszcze możliwość że w serwisie wlali za dużo oleju ale to zostawiłbym na koniec.

dziękuje za zainteresowanie się tematem. Niestety nie wiem jaki to rocznik..:/

Napisano

Wygląda to na rocznik 2008. Nie wiedzieć jednak czemu, golenie są czarne. Ale mniejsza. Co masz pod prawym korkiem? W tych widelcach chyba była sprężyna stalowa + asysta powietrzna.

Napisano

Przepraszam,za post pod postem.. Pytanie dla ludzi siedzacych w temacie:P ile ten amortyzator jest wart gdybym chciał go sprzedać i kupić cos miekkiego?

Napisano

Jeśli rzeczywiście to rocznik 2008 - to cieszyłbym się jak komuś byś to w ogóle sprzedał, a przechodząc do konkretów to myślę że coś w okolicach 400 zł ? Albo mniej.

Napisano

a czy orientuje się stok czy da sie go jakoś przerobić? Wyjąć jakąś sprężynę czy jakieś inne głupoty ewentualnie zastąpić je czyms?

Napisano

A zmniejszyłeś naprężenie wstępne sprężyny ? Jeśli tak, to coś mi się czuje że przy serwisie ktoś coś źle poskładał ;)

Napisano

Po:

1 - Ile ważysz?

2 - Czy przed serwisem uginał się normalnie

3 - Czy robiłeś te czynności o jakie cię prosiliśmy ?

1. 73-75 kg

2. Był odrobinkę twardszy i uginał się tak bardziej zero-jedynkowo. Teraz czuć,że chodzi płynniej

3. Nie dobijałem powietrza tylko spuściłem. A jedyne pokrętło jakie jest w tym rowerze to, to po lewej stronie i wydaje mi sie ze wplywa na predkosc z jaka odbija amor. Nie wplywa to na jego sztywnosc

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...