baranek21 Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Witam, chciałbym kupić rower do 1500 zł ale nie mam pojęcia i sie na tym nie znam co i jak. Chce aby mój rower był dość wygodny i żeby dało się na nim jeżdzić dosyć szybko po zwykłych prostych drogach jak i po górskich będe go potrzebował do zwykłej jazdy aby se jeżdzić z kolegami na wycieczki gdyż mój stary rower jest zupełnie zniszczony nie ma chamulców i nie mam na czym jeżdzić i teraz takie pytanie jaki rower by sie nadał bo szukam i szukam róznych rowerów ale ja sie nie znam nie wiem czy lepiej kupić rower z zwykłymi chamulcami czy z tarczowymi nie wiem też jakie firmy są dobre choc kolega doradził mi kellys gdyż sam on ma kellysa viper 6.0 i jest to fajny rower przyjemnie mi sie jeżdzi ale chciałbym coś co by było troche jak ten kellys tak samo dobry ale troszke tańszy i żeby to nie był viper bo chciałbym inny model niż ten dodam że mam 172 m wzrostu i waze ok. 76 kg. Mam nadzieje że coś znajdziecie i mi doradzicie gdyż nie chce popełnić błedu w zakupie roweru i chciałbym żeby był to góral i żeby wyglądał też nie najgorzej. Z góry dzięki ;D
PjeseczeQ Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Kross Black Edition 2 w sklepie Martes Sport - lepszej nówki w takiej cenie nie wyrwiesz, chyba, że jakiś no-name praktycznie bez gwarancji i wsparcia na allegro typu Kands Energy 1300...
baranek21 Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Napisano 21 Czerwca 2013 Kross Black Edition 2 w sklepie Martes Sport - lepszej nówki w takiej cenie nie wyrwiesz, chyba, że jakiś no-name praktycznie bez gwarancji i wsparcia na allegro typu Kands Energy 1300... na pewno ten Kross Black Edition 2 bedzie dobry bo nic nie moge o nim znaleźć ;/
PjeseczeQ Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Szukaj info o Kross'ie Level A2 - to jest to samo, tylko pod inną nazwą i z innym malowaniem robionym pod Martes'a, a przy tym tańszy. (mniejsza marża)
Rades Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Ten model jest tylko i wyłącznie dostępny w sklepach Martes, informacji niewiele na ulotce reklamowej, ponoć osprzętowo to taki Kross Level A2. Jak wygląda gwarancja i jaka jest dopuszczalna masa całkowita pojęcia nie mam. Jeśli nie ten to zawsze możesz poszukać jakiegoś MTB z poprzedniego rocznika, z ramą 46 trafiają się nawet często.
baranek21 Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Napisano 21 Czerwca 2013 Ten Kross level a2 ma zwykle hamulce a kross black edition 2 ma tarczowki czy to jest jakas duza roznica moze podeslijcie jeszcze kilka rowerow bo chcialbym tak wszytko co moglbym kupic se przepatrzec moga byc tansze
Rades Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Jeden i drugi nie ma hamulce V brake z tym że A2 od Tektro a Black może takie same albo i nie. Jeśli czas pozwoli to sam z ciekawości zajrzę do Matres i zobacze co to za bryka:)
PjeseczeQ Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 BE1 i BE3 mają tarczówki, BE2 ich nie ma. Fałki tam siedzą...
baranek21 Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Napisano 22 Czerwca 2013 Nie macie wiecej rowerów dla mnie prosze was poszukajcie i jakies podeslijcie moga byc te kross albo kellys bo jak juz pisalem chcialbym miec wiekszy wybor
Rades Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 Na tym forum jest co najmniej kilka tematów zakupu MTB w tym przedziale cenowym, zobacz, wstępnie oceń choćby wiuzualnie, poczytaj co o propozycjach założycieli tematów piszą inni forumowicze. Nie ma idealnego roweru dla wszystkich zwłaszcza jeśli nie celuje się w sprzęt o wartości auta - zawsze jest coś za coś. Chcesz tanio - KANDS, bardziej markowo UNIBIKE Crossfire itd
PjeseczeQ Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 @up Crossfire do górskich ścieżek ? Bez przesady. Aż tak uniwersalne to cross'y nie są... @2x up BE2 to bezapelacyjnie najlepszy "markowiec" do 1500,- jakiego możesz chyba dostać. Możesz ściągać z allegro Kands'y czy Lazaro, w których na start trza wymienić siodełko, chwyty i pedały najlepiej, a po niedługim czasie opony i hamulce. + praktycznie brak wsparcia na miejscu - tylko internetowo i na odległość. Z bardziej markowych typu Kellys/Merida jeśli coś kupisz, to kupisz pewnie Tourney'owca na wolnobiegu, czyli taki "zestaw" z jakiego ja teraz korzystam, tylko niemarkowy i przez to pewnie z ~700,- tańszy - zupełnie nieopłacalna inwestycja. Jeśli markowy poniżej 2k, to tylko Kross/Unibike.
baranek21 Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Napisano 22 Czerwca 2013 To chyba kupie sobie tego kross BE2 wydaje mi sie fajny moze ma ktoś link z którego mógłbym kupić bo nie wiem czy gdzieś w mieście gdzieś go kupie i mam nadzieje że nie pożałuje wyboru tego roweru pozdrawiam
Rades Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 @up Crossfire do górskich ścieżek ? Bez przesady. Aż tak uniwersalne to cross'y nie są... @2x up BE2 to bezapelacyjnie najlepszy "markowiec" do 1500,- jakiego możesz chyba dostać. Możesz ściągać z allegro Kands'y czy Lazaro, w których na start trza wymienić siodełko, chwyty i pedały najlepiej, a po niedługim czasie opony i hamulce. + praktycznie brak wsparcia na miejscu - tylko internetowo i na odległość. Z bardziej markowych typu Kellys/Merida jeśli coś kupisz, to kupisz pewnie Tourney'owca na wolnobiegu, czyli taki "zestaw" z jakiego ja teraz korzystam, tylko niemarkowy i przez to pewnie z ~700,- tańszy - zupełnie nieopłacalna inwestycja. Jeśli markowy poniżej 2k, to tylko Kross/Unibike. Nie przesada a pomyłka w domyśle miał być górski odpowiednik Crossfie ( w tej cenie) czyli Fusion, wybaczcie. Ten na który się zdecydowałeś dostępny jest w sprzedaży tylko w sklepach stacjonarnych Matres zoabacz gdzie ci najbliżej http://martessport.com.pl/pl/nasze-sklepy/
baranek21 Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Napisano 22 Czerwca 2013 kurde nie jestem troszke przekonany co do tego krossa BE2 i sklep jest daleko ode mnie musialbym jechac po niego 2 godziny i nie wiem czy na pewno ten rower sie bedzie spisywac i czy bedzie odpowiedni ;/ wiece bo to moj pierwszy rower kupiny za moje pieniadze i nie chce popelnic bledu w kupnie go boje sie ze to moze byc tansza podrobka level a2 ;/
PjeseczeQ Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 To nie jest tańsza podróbka - to samo tylko robione dla sieci i mniejsza marża. Przejedź się, albo zajrzyj do przedstawiciela Kross'a i targuj się o Levela A2 za 1500 - wyjdzie na to samo...
Rades Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 Zgadza się, wliczając koszty dojazdu w obie strony po lekkim upuście wyjdzie na to samo jak weźmiesz A2 ale będziesz miał model z katalogu:) marka ta sama w każdym razie, kwestia jaka kolorystyka ramy Ci się bardziej podoba.
Gość 998Manti Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Witam, chciałbym dołączyć się do tematu. Szukam roweru w granicach 1000-1500zł. W temacie osprzętu rowerowego jestem kompletnie zielony, więc zależy mi na Waszej opinii co do mojego zakupu. Rowerem zazwyczaj będę jeździł po mieście, ale trafi się także wypad do lasu (głównie po leśnych ścieżkach, ale korzenie też tam są), chcę żeby był to rower na kilka sezonów. Mój wzrost: 176cm, waga: 80kg Z tego co patrzyłem na allegro i w sklepach rowerowych, w oko wpadło mi kilka modeli: http://allegro.pl/rower-merida-drakar-speed-20md-16-2013-promo-i3278602556.html http://allegro.pl/mtb-northtec-sorang-db-hydraulika-alivio-model2013-i3324255900.html http://allegro.pl/rower-romet-rambler-6-0-blk-silver-20-2013-w-wa-i3315846466.html http://allegro.pl/kands-energy-1300-disc-alivio-suntour-2013-gratisy-i3321274840.html Nie wiem zupełnie, który rower wybrać. Liczę na Wasze zdanie. Pozdrawiam, Paweł
PjeseczeQ Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 @up BE2 lub lvl a2 albo jakiś cross od unibike (zależy od ceny - crossfire chyba nie trafisz za 1500).
Gość 998Manti Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 @up BE2 lub lvl a2 albo jakiś cross od unibike (zależy od ceny - crossfire chyba nie trafisz za 1500). Chciałbym coś z tarczówkami.. Co myślisz o BE1? Tylko go ciężko znaleźc gdziekolwiek.. widziałem tylko na martessport.com.pl
PjeseczeQ Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Mechaniki (tańsze shimano i chinole na pewno) to szajs. Szukaj krossa level a3 2012 - może dostaniesz nówkę za ~1700 jak już tarcze sensowne koniecznie...
baranek21 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Napisano 2 Lipca 2013 Byłem dziś w sklepach rowerowych u mnie w mieście i nie ma krossów w ogóle w żadnym sklepie ale w jednym sklepie doradzili mi fajny rower w przystepnej cenie kellys viper 50 za 1559 zł jest to naprawde dobra cena jak na ten rower gdyż kosztuje on 1859 zł w internecie na stronie kellys i jak sądzicie brać go ? doradzał też mi kellys viper 40 za 1400 zł ale to jest róznica tylko chamulców co nie a tych krossów w ogóle nie ma u mnie w mieście a przez neta nie bede kupywał
lynics Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Pozwolę się podłączyć do tematu. A Unibike Fusion ? Wersja z v-kami albo tarczami jeśli tam są hydrauliki. Co by nie namieszać to i proponuję założycielowi tematu i sam chciałbym się czegoś dowiedzieć
PjeseczeQ Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Zamiast Fusion wolałbym Level'a A2. @baranek - weź se kurde podaruj te szajsowe Kellysy - za mniej niż 3k tam nie masz czego szukać.
baranek21 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Napisano 2 Lipca 2013 Ale dlaczego sądzisz że kellys to zły pomysł ja napisałem to na forum bo szukam różnych opini a nie że są szajsowe i nie kupuj podaj mi powody dlaczego kross a nie kellys a poza tym nie będę zamawiał przez neta bo chce kupić na miejscu rower a u mnie nie ma krossów
blaszka611 Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Polecam osobiście Unibika Fusion'a Posiadałem Missiona,teraz mam Flit'a a znajomy jeździ ze mną na maratony Fusionem Bardzo dobry rowerek i jakościowo i jeśli o wygode chodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.