Kajmar Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Witam Jako, że pozostałe wątki są nieco przestarzałe, zakładam nowy. Szukam grupy osób zainteresowanych wspólnymi treningami. W dużym skrócie: po amatorsku, lecz z zacięciem sportowym Osoby skłonne nawiązać zdrową rywalizacje w czasie wyjazdów, oraz do dzielenia się doświadczeniem. Mowa także o organizowaniu wspólnych wypraw w regionie, lub w górach. Ogólnie rzecz ujmując: wspólne realizowanie pasji. Zwracam się także do forumowiczów obecnie już zorganizowanych, którzy zgodzą się przyjąć mnie w swoje szeregi. Mieszkam na Ratajach. Wiek chyba nie ma znaczenia, ale na wszelki wypadek dodam, że mam już 20 lat na karku.
kemot1974 Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 cześc, podłącz się pod poniższy link i śledź go http://www.forumrowerowe.org/topic/138250-przejażdżka-dzisiaj-o-1200-poznań-na-spontana/
Marcint96 Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 dokładnie O tym samym sobie od razu pomyślałem, z tego co czytałem i słyszałem następny wypadzik ma być w weekend 22 albo 23 czerwca A jeśli chodzi o wypady codzienne, tzn. na telefon, to ja bym był zainteresowany Mieszkam w szczepankowie. A jaki teren ? Ile kilometrów ?
RafalB Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Podjedz dzis na Morasko, objazd petli XC. Zbiorka na dworcu zajezdni os. Sobieskiego godzina 19
Dydym Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Chętnie bym z wami pośmigał dzisiaj, ale myślę że mam jeszcze za słąbą formę aby z wami śmigać Może skuszę się w innym terminie bo akurat jestem z Batorego Pewnie zobaczymy się dzisiaj w okolicy Moraska.
RafalB Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Chętnie bym z wami pośmigał dzisiaj, ale myślę że mam jeszcze za słąbą formę aby z wami śmigać Może skuszę się w innym terminie bo akurat jestem z Batorego Pewnie zobaczymy się dzisiaj w okolicy Moraska. Objazdy sa wlasnie dla ludzi poczatkujacych, zeby poznali trase, a potem mogli potrenowac Przy wiekszej ilosci ludz, tworza sie dwie grupy, pierwsza mocniejsza, a druga slabsza wiec nie ma klopotu.
Dydym Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 W sumie to jeździłem w zeszłym tygodniu po górze morasko po raz pierwszy i szczerze niektóre podjazdy to masakra dla mnie, ale trasy pierwsza klasa Pogadam z kumplem i postaramy się podjechać.
Kajmar Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Napisano 18 Czerwca 2013 Na Morasku byłem już nie raz. Tamtejsze wzniesienia znam całkiem dobrze. Wyprawa z Rataj jest jednak zbyt daleka, aby dojeżdżać tam na każdy trening. Znajde czas, ale dopiero za 3 dni (sesja), więc jeśli coś jeszcze będzie sie działo - dajcie znać Marcin, Szczepankowo jest "całkiem" niedaleko Katowickiej, więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się zgadać. Moje ulubione trasy to: lasy wokół Malty + Malta (na co dzień, bo mam bardzo blisko i można ćwiczyć siłowo), Katowicka -> Jezioro Swarzędzkie i z powrotem (najczesciej robie też rozgrzewkę na Malcie), trasa nadwarciańska (tyle, że nigdy nie wiem co dalej, gdy dojade do Lubonia), wspomniane Morasko (tutaj niestety trzeba się przecisnąć przez miasto, aczkolwiek bardzo lubie). To by było na tyle. Cenna jest przede wszystkim bliskość dojazdu, bo nierzadko mam tylko 1,5 - 2 godziny na trening i trzeba ten czas jak najlepiej wykorzystać. Uwielbiam podjazdy i wszystkie inne rzeczy, które sprawiają, że nie wystarczy stanąć na pedałach i dogazować. Robie po 30 - 40 km na przejeździe, ze średnią prędkością od 26 do 28 km/h (o ile dobrze ustawiłem licznik, bo niedawno porzuciłem rozpraszające endomondo). Nie jest to jednak wskaźnik miarodajny. Jeśli jade tylko po asfalcie to i 32 - 33 są osiągalne. Szału ni ma, ale są postępy. Nie jestem celebrytą, więc chyba nie powinienem się niczego obawiać. Podam swój nr: 601863493. Można napisać i wtedy jest pewność, że nie przegapie. Jutro ok 19 na pewno bede sie wybierał na przejażdżkę. Jest to jednak okres sesji i nie będzie to żadna wyprawa. Po prostu krótki intensywny trening. Zapraszam Marek
Marcint96 Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 U mnie to samo, sporo nauki itd. mało czasu, obowiązki w domu. Więc też nie mam zbyt dużo czasu, ale jak by co, to można dzwonić na 793115656. Myślę że jutro, max po jutrze będę miał rower sprawny w 100%, drobny wypadek miałem i musiałem zmienić napęd i koło do centrowania dać... Tak więc, jak by co, to dzwonić/wysłać sms też sobie zapisuję twój nr. PS. takie trasy są jak najbardziej przyjazne i fajne dla mnie
Kajmar Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Napisano 18 Czerwca 2013 Ok, to najwyzej zgadamy sie w piątek lub przyszlym tygodniu Objazdy sa wlasnie dla ludzi poczatkujacych, zeby poznali trase, a potem mogli potrenowac Przy wiekszej ilosci ludz, tworza sie dwie grupy, pierwsza mocniejsza, a druga slabsza wiec nie ma klopotu. Podjedz dzis na Morasko, objazd petli XC. Zbiorka na dworcu zajezdni os. Sobieskiego godzina 19 Zapomniałem spytać - czy spotkania odbywaj sie regularnie ?
provid Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 spotkania są co wtorek o godz 19 przy pętli PST os. Sobieskiego
Kajmar Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Napisano 20 Czerwca 2013 spotkania są co wtorek o godz 19 przy pętli PST os. Sobieskiego świetnie Z ciekawości spytam jeszcze - w jaki sposób jesteście zorganizowani? stanowicie jakiś klub/organizacje, czy jesteście grupą pasjonatów? wyjazdy tylko na Morasko, czy wieksze przedsięwzięcia (góry) też wchodzą w grę?
RafalB Napisano 20 Czerwca 2013 Napisano 20 Czerwca 2013 świetnie Z ciekawości spytam jeszcze - w jaki sposób jesteście zorganizowani? stanowicie jakiś klub/organizacje, czy jesteście grupą pasjonatów? wyjazdy tylko na Morasko, czy wieksze przedsięwzięcia (góry) też wchodzą w grę? Zero formalnosci Wyjazdy w gory to kwestia zgadania ludzi, jutro jedziemy do Karpacza...szosa Jakbys ogarnal kwestie noclegu na miejscu(my juz mamy komplet) to w sumie miejsce w busie by sie znalazlo.
Kajmar Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Napisano 20 Czerwca 2013 Dzięki za propozycje, ale pomijajac kwestie przygotowania kondycyjnego, oraz czasu wolnego- nie mam roweru szosowego w gory bede sie wybieral chyba w lipcu, natomiast na trening z pewnością wpadne w przyszly wtoreky Wrong quote -wina telefonu
provid Napisano 20 Czerwca 2013 Napisano 20 Czerwca 2013 nie wiem czy mogę, no ale... TUTAJ masz link do grupy na FB a jak ładnie poprosisz, to ktoś Cię z pewnością doda możesz też podać mi swoje dane na PW to Cię dodam kolejny zapaleniec
pentagramsss Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 też dołączyłbym się, ale mam 50 km do Poznania ;/:(
grucha34 Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 spotkania są co wtorek o godz 19 przy pętli PST os. Sobieskiego W ten wtorek też śmigacie po morasku? Jeżeli tak to chętnie się podłącze.
RafalB Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 W ten wtorek też śmigacie po morasku? Jeżeli tak to chętnie się podłącze. Jak nie bedzie padac to bede
grucha34 Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 No to pasuje Do zobaczenia o 19:00 - jak nie będzie padać
kodzik Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Witam, Wykorzystam ten temat do zapytania o pętlę XC na Morasku: Czy jest ona w jakiś sposób oznaczona czy raczej sprowadza sie do pełnej dowolności i katowania ulubionych kawałków? Byłem tam kilkukrotnie ale zawsze 'przejazdem' z dłuższej trasy. Mieszkam w okolicach centrum Poznania ale moim 'terytorium' jest Dziewicza Góra. Chętnie jednak wybiorę się dla odmiany na Morasko... Pozdrawiam
RafalB Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Witam, Wykorzystam ten temat do zapytania o pętlę XC na Morasku: Czy jest ona w jakiś sposób oznaczona czy raczej sprowadza sie do pełnej dowolności i katowania ulubionych kawałków? Byłem tam kilkukrotnie ale zawsze 'przejazdem' z dłuższej trasy. Mieszkam w okolicach centrum Poznania ale moim 'terytorium' jest Dziewicza Góra. Chętnie jednak wybiorę się dla odmiany na Morasko... Pozdrawiam Uprasza sie podazanie zgodnie z pradem tj wytyczeniem sciezek. Jazda pod prad moze byc kolizyjna, a przedewszystkim rozjezdza sie sciezki(hamowanie na podjazdach itp) Plan jest na delikatnie oznakowanie trasy
kodzik Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 dzięki, Skorzystam więc pewnie z któregoś z wtorkowych meetingów coby odpowiedni kierunek poznać pzdr
farmer Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Czy dziś ktoś wybiera się na Morasko? Chętnie się podłączę
provid Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 O 19:00 zbiórka jest zawsze na pętli Sobieskiego i później przejazd na "górki" co wtorek o tej samej godzinie i w tym samym miejscu
Vanilla Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 O 19:00 zbiórka jest zawsze na pętli Sobieskiego i później przejazd na "górki" co wtorek o tej samej godzinie i w tym samym miejscu Cześć czy spotkania są także w sierpniu? Bardzo lubię jeździć na rowerze z tym, że jednak robię to raczej rekreacyjnie - nadam się? Mieszkam niedaleko Moraska a moi poznańscy znajomi nie podzielają specjalnie zacięcia rowerowego, samej czasem nudno jeździć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.