krzych53 Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Tłumacząc temat, mam 20 lat, swoje 1,9m wzrostu, ponad 105kg "balastu" i szukam roweru trekkingowego, który zdzierży moją osobę W swoim życiu miałem 2 rowery (też trekkingowe), które były wygodne w jeździe, ale się rozlatywały po 1 roku. Oczywiście nie były to żadne markowe rowery, tylko to co wcisnął mi sprzedawca po podaniu ceny (nie znam się na rowerach, więc za dużo do powiedzenia nie miałem), w pierwszym rowerze jedyne co nie wyglądało jak produkt z Chin (tandetny) były hamulce Shimano. W moim "mieście" są 2 sklepy sportowe z rowerami, ale w jednym właśnie dostawałem rowery na 1 rok, a w drugim gostek uważa, że każdy rower będzie dobry (i nawet próbował wcisnąć mi damkę, ale aż takim laikiem nie jestem), tak więc zostaje zakup internetowy lub jakiś sprawdzony sklep w okolicach Czaplinka (woj. zach-pom) Rowerem będę głownie jeździł po ulicach i drogach gruntowych (bardzo gruntowych, zaoranych ciągnikami) Wracając do rzeczy i mówiąc w skrócie, rower powinien (chyba): - kosztować do 1500zł (+-200zł) - radzić sobie na normalnych drogach, polskich dziurawych drogach i nierównych drogach gruntowych - wytrzymać mój ciężar (czyli jakaś lepsza rama powinna być) - mieć opony/koła/nie znam sie 28/26 cali - sprawdzać się na krótkie (2-3 km) i troszeczkę dłuższe trasy (20-30 km) Nie wiem co jeszcze dodawać, bo naprawdę nie znam się na tym, tak więc jeśli potrzeba jeszcze jakiejś informacji, bądź muszę wybrać pomiędzy czymś, to piszcie. Będę bardzo wdzięczny za porady, gdyż zbliża się lato i trochę tego balastu zrzucić trzeba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.