Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] Medano Artist Crimson Lady - wymiana przerzutki

martsee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, trzy tygodnie temu kupiłam cruisera Medano. Rower ma przerzutki w piaście (przerzutka tył: Internal hub 3-s Nexus, manetki: Shimano Nexus 3-s). Na 2 i 3 biegu rower diablo hałasuje, przez cały czas jazdy turkocze jak przy zmianie przerzutki. Według serwisanta jest to ich "urok", nie zmienia to jednak faktu, że strasznie mnie to irytuje i zwyczajnie przeszkadza. Chciałabym się dowiedzieć, zanim wyruszę na podbój serwisu, czy wymiana przerzutek w piaście na "normalne", "ciche" jest możliwa? Z góry bardzo dziękuję! 

Napisano

Duza inwestycja, ale sie da, noo a te w piwscie faktycznie tak maja ze halasuja :) Tylko nie jest to oplacalne, bo praktycznie caly naped do wymiany lacznie z tylnym kolem.

Napisano

Duza inwestycja, ale sie da, noo a te w piwscie faktycznie tak maja ze halasuja :) Tylko nie jest to oplacalne, bo praktycznie caly naped do wymiany lacznie z tylnym kolem.

Duża inwestycja? Tzn? 

Napisano

Wydaje mi sie ze lepiej poprostu sprzedac ten rowerek i kupic inny tak bedzie najprosciej i najtaniej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...