Skocz do zawartości

[zakupy cz4] co kupiłeś ostatnio z części rowerowych

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siodełko Sportourer X Race Gel Flow (315g). Domyślnie zamontowany w świeżo kupionym Scale 970, Syncros XR2.5 okazał się za twardy.

Napisano

Ja zakupiłem przednią MacTronic Noise Bike Pro 500, tylną MacTronic Cosmo BMP-5SL i dla żony ( kasica-76 :) ) MacTronic Walle. Jesteśmy teraz OŚWIECENI ;) .

Wysłane z tabletu Galaxy Note 10.1 przy pomocy Tapatalk 4 ...

Napisano

- bluza rowerowa z Lidla

- długie spodnie rowerowe z Lidla.

Chciałem jeszcze kurtkę z softshellem, ale już nie było w żadnym wrocławskim Lidlu.

Napisano

do swojego: tylne koło pod kasetę 8, kasetę Shimano HG 41, łańcuch Shimano HG 40 i opaski na nogawki z Empiku, a do kolegi roweru suport, komplet linek i klocków hamulcowych

Napisano

Niby już po sezonie, ale ostatnie 2-3 tygodnie, jeśli chodzi o zakupy "rowerowe", to:

- Kross Hexagon F3 17" - żona przeszczęśliwa ;) Rower kupiony w sieci, poskładany w paręnaście minut gotowy do śmigania.

- błotniki Simpla Raptor SDL (do powyższego F3) oraz SDS (do mojego Hexagona V6) - pasują prawie idealnie, bo w przypadku F3 otwór mocujący tylnego błotnika - ten na dole - jest mniejszy, niż śrubka LUB za bardzo zalany lakierem. Jakkolwiek by nie było, skończyło się na improwizacji. Przy tym wyszła inna niedoróbka F3 - górne mocowanie błotnika tylnego (w tej poprzeczce łączącej trójkąty) ma wspawaną tuleję z gwintem w dolny otwór. O ile tutaj śrubka z zestawu Simpla pasowała, o tyle okazało się, że tuleja wspawana jest krzywo, bo śrubka wkręcana od dołu nie wychodziła z drugiej strony - trafiała w ściankę poprzeczki :P Piłka do metalu i skracanie śrubki na kolanie ;) W przypadku V6 też nie obyło się bez niespodzianek z tyłu, bo tutaj tulejki z gwintem nie było w ogóle (lepiej wcale, niż krzywo?), a przelotowy otwór w górnej poprzeczce okazał się większy, niż śrubki Simpli wraz z podkładkami ;) Długi kołek montażowy pocięty wzdłuż na pół w dwa eleganckie prowadzenia w kształcie "(" i ")" załatwiły temat. Mocowanie dolne do rury podsiodłowej, mimo mechanizmu przerzutki, pasowało.

- licznik Sigma BC 8.12 - bez zaskoczenia, wszystko ok :)

- Rohloff i Brunox Deo - łańcuch i amorki szczęśliwe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...