Mario87 Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Witam Mam zamiar rozbudować w dalszej części mój rower. Prosiłbym o rade czy komponenty które mam zamiar kupic bedą współgrac z obecnymi które posiadam. Jeśli ktos miał by sugestia co do inych częsci to proszę pisać Obecnie mam już zamontowane: Korba - Shimano Alivio FC M410 Klamkomanetki - Shimano Alivio St-M405 3x8 Rapidfire Chciałbym dokupić nastepujące części: Zestaw kaseta + łańcuch tak jak tutaj - ZESTAW SHIMANO HG41 KASETA ŁAŃCUCH SPINKA 8 RZĘDOW (3125465309) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tylnia przerzutka - Przerzutka tylna RD-M410 SGS srebrna SHIMANO - CYKLOTUR.com Przednia przerzutka - Przerzutka przednia Alivio FD-M431 SHIMANO - CYKLOTUR.com bądż ta - Przerzutka przednia SHIMANO ALIVIO FD-M412 TOP SWING - Przerzutka przednia - Sklep internetowy rower-sport.pl Z góry dziękuje
jasinski21444 Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Wszystko będzie pasować, przerzutke przód weż top swing
nemo2009 Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Najsłabszym elementem tego modelu,jest widelec. Od tego bym zaczął modernizację. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
Bartek1994 Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Ja także nie polecam inwestowania w przerzutki, korby czy napęd... Jeśli będziesz odpowiednio dbał o sprzęt to i obecna grupa w zupełności Ci wystarczy. Pieniądze które chcesz przeznaczyć na zakup część wyżej wymienionych przeznacz na nowy amorek, gdyż tak jak kolega napisał wyżej, jest to najsłabszy element całego krossa. Dozbierj pieniędzy i kup coś używanego na allegro z powietrzną regulacją. Różnica będzie MEGA! Nie dość, że zejdziesz z wagi, to i jazda stanie się o wiele bardziej konfortowa Następnie zmień opony ( na zwijane ) Tutaj także odczujesz duża różnicę podczas jazdy
Mario87 Napisano 26 Marca 2013 Autor Napisano 26 Marca 2013 Mam zamiar jeszcze ten sezon przejeżdzić na tym rowerze, a najprawdopodobniej na przyszłyplanuje zakup nowej maszyny Dlatego na razie mam zamiar wymienieć tylko napęd, po przeszło 12 000 km dostał już troche po dupe :/ Ale dzięki za sugestie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.