Skocz do zawartości

[korba] Jaka korba zamiast Sram X9 3x10?

Minieknrw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Składam właśnie swój pierwszy rower :) i jestem na etapie napędu. Wybrałem sobie napęd Sram X9 (korba, przerzutka tył i przód). Na Allegro bez problemu dostępne są przerzutki, natomiast jest problem z samą korbą. Poluję na nią od września i nigdzie nie mogę jej dostać :(. Czy możecie polecić alternatywną korbę do tego napędu lub jakiś sklep internetowy, w którym mogę zakupić w/w korbę?

Napisano

Nie ma X9 to kup X5 lub X7 - podobna sztywność, a blaty identyczne. Różnią sie tak naprawdę trochę wygladem i kilkoma gramami na wadze. Możesz też poszukać czegoś z FSA np Afterburner za 450 pln ale przez drogie blaty, ta korba jest tak naprawdę jednorazówką. Z drugiej strony wystarczy spojrzeć ile kosztuja teraz dobre blaty do Shimano - tez już robi się mało opłacalna wymiana zużytych.

Napisano

Na początku, dzięki, za odpowiedzi. Jeśli nie dostanę X9, skłaniał bym się w kierunku Shimano Deore XT FC M780, tylko, czy ta korba będzie kompatybilna z łańcuchem PC-1051???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...