Siwa Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Siemka, postanowiłam sobie kupić pedały SPD. Jedyny problem, to taki, że nie znam w ogóle tematu. Znalazłam ofertę na Allegro z chyba tanimi pedałami. Powiedzcie mi, czy to jest cały "komplet"? Wystarczy włożyć buty i śmigać? I czy są w miarę OK. http://allegro.pl/pedaly-spd-shimano-deore-pd-m520-srebrne-bloki-i3001030832.html
MMMAAACCC7 Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 no nie tylko wkręcic pedały i jechać, ale też wkręcić bloki do butów i wtedy mozna jechac, choć lepiej wziąć imbus w kieszen by poszukać optymalnego ustawienia pedały są bardzo OK wielu ludzi je ma i na nich śmiga. choć podobno lepsze są m540, ale to już kwestia gustu
MokryxD Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 PD-M520 to najniższy model pedałów SPD od Shimano. Aby je serwisować jest potrzebny specjalny klucz (w PD-M540 jest na normalny, ale są one o 50% droższe). Jak wkręcisz bloki w buty to można jechać.
Siwa Napisano 16 Lutego 2013 Autor Napisano 16 Lutego 2013 aha, no to z tym powinnam już sobie poradzić. tak więc zamawiam. dzięki za szybką odpowiedź
krism4a1 Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Nie potrzeba specjalnego klucza, wystarczą dwie pary "żabek". Różnica jest taka, że ta tuleja/nakrętka w 520 jest plastykowa, a w 540 aluminiowa.
MokryxD Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Nie potrzeba specjalnego klucza, wystarczą dwie pary "żabek" Z tego co patrzyłem to chyba w kluczu 3in1 kolegi M333 do suportu HT2 jest gniazdo, aby wykręcić tą oś bez uszkadzania tego plastiku.
dovectra Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 no trzeba mieć buty spd.. zakładam że już masz
rzezniol Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Nie potrzeba specjalnego klucza, wystarczą dwie pary "żabek". Różnica jest taka, że ta tuleja/nakrętka w 520 jest plastykowa, a w 540 aluminiowa. Tylko potem ta plastikowa tuleja wygląda jak g... w lesie. Zakładam ze koleżanka @@Siwa i tak ich serwisować osobiście nie nie będzie więc miedzy 520 a 540 różnic nie zauważy Mimo posiadania klucza do serwisowania 520`stek w obu rowerach mam 540 ... Dla uściślenia to nie są pedały Deore PD-M520 to jest osprzęt poza grupowy Shimano czyli tylko PD-M520 ... sprzedawcy mają w zwyczaju naciągać opis, nie zmienia to walorów użytkowych. Pozdrawiam
Piksel Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 PD-M520 to najniższy model pedałów SPD od Shimano. Nieprawda, najniższy jest model pd-m505. 520 są dobre, jak na pierwsze spdy, później i tak kupisz coś lepszego.
Nastar Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Nieprawda, najniższy jest model pd-m505. Właśnie miałem to napisać. Mam takie w piwnicy bo kupiłem z rowerem. Od nich właśnie zacznę doświadczenia z SPD. Jakie są najbardziej zasadnicze różnice pomiędzy M505 a 520 z punktu widzenia laika w tym temacie ?
rzezniol Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 M505 są bardziej podatne na zaklejenie się błotem . Reszta stawiam że bez zmian bo system SPD to SPD wpinanie wypinanie takie samo ... regulacja naprężenia jest ... a laik nie serwisuje I teoretycznie jak się sypną łożyska całe pedały do wymiany ... W 520 i 540 znowu teoretycznie można kupić oś z ułożyskowaniem jako część zamienną nie wymieniając korpusu, w 505 miski są na stałe w korpusie. Pozdro
Klosiu Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Bez sensu takie podziały na spd dla laika i nie dla laika. Pedały kupuje się raz. Oczywiście spd, bo z crankami na ten przykład jest już różnie . W związku z tym warto kupić jak najlepsze, bo kupowanie "tanich" z założeniem że za rok się zmieni to z mojego punktu widzenia wywalanie kasy w błoto. Te M520 łapią luzy dość szybko. Co prawda mam, użytkuje je - najpierw w góralu, a później w zimówce już dobre 5 lat i działają oraz kręcą się bardzo ładnie, to jak przy okazji pisania tego posta złapałem za nie żeby sprawdzić luzy aż się wystraszyłem - latają na osi z półcentymetrowym luzem, jakby łożysk nie było . Nie żeby to jakoś specjalnie przeszkadzało, ale to dlatego że względem zimówki nie mam większych wymagań - ma tylko działać. Ale teraz już poniżej M540 bym spdów nie kupował, do startowego roweru wykosztowałem się nawet na XTRy, dlatego że poprzednie jakie miałem przez trzy lata nie złapały żadnego najmniejszego nawet luziku.
Niedzwiedz1 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Eee... bez przesady z tymi luzami. Kupiłem używane 520 i z jednym serwisem nakręciłem na nich 30tys km i luzu nie mają.
rzezniol Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Skoro 520 łapią szybko luzy to 540 też powinny bo łożyskowanie mają niemal bliźniacze ... O luzach w 540 się nie słyszy - z autopsji wiem ze nie łapią o 520 słyszę pierwszy raz opinię że szybko łapią luzy. ... Zastosowane materiały w łożyskowaniu są raczej takie same bo kulki według part listy mają ten sam nr katalogowy w obu modelach. Pozdro
Klosiu Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Łapią luzy, bo właśnie wyrabia się ten plastik trzymający oś. Z tym sie nie da wiele zrobić. M540 też łapią luzy, ale o wiele mniejsze. Opinii o luzach w 520 nie słyszy się pewnie dlatego, że ludzie ich nie kupują do cięższych zastosowań typu wyścigi, a przy spokojnym używaniu być może są trwalsze. Aczkolwiek osobiście o szybko łapanych luzach w M520 kilka razy słyszałem .
krism4a1 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Kompletnie ne rozumiem jaki wpływ na łapanie luzów moze mieć sławna tuleja plastykowa? Jedyny powód jaki przychodzi mi na myśl to zły montaż po serwisowaniu, tj. posmarowanie całego zespołu z wierzchu i tak włożenie go w korpus, co moze spowodować obracanie się tej pośredniej tulei pomiedzy łozyskami i wycieranie osiowe plastyku. W innym przypadku tuleja plastykowa nie bierze udziału w pracy łożysk, obarca się razem z korpusem, jak może "złapać" luz, musiała by trzeć o kulki, to niemożliwe. Luzy będą się pojawiać w każdym tego typu urządzeniu, moje 520-ki mają 10 tys. km i w tym czasie były raz serwisowane przezemnie raczej z ciekawości niż z potrzeby.
Siwa Napisano 18 Lutego 2013 Autor Napisano 18 Lutego 2013 ... a laik nie serwisuje A tu się nie zgodzę, bo dla samej ciekawości na pewno to zrobię po jakimś czasie. Każdy jest na początku laikiem i uczy się, żeby nim nie być , czasem na błędach... Bynajmniej ja to zrobię, tak jak wiele rzeczy w moim rowerze. Głównie mój stary rower służył mi za testowy. I do tej pory nic nie popsułam...Po to jest też forum. Jedynie nie mogłam ściągnąć starej korby, bo się chyba przykleiła he he, wtedy zaniosłam rower do serwisu. To, że kobieta, nie znaczy, że nie lubi smaru, czy sobie nie poradzi A pedały zamówiłam takie jak mówiłam M520 w kolorze białym, dokupię jeszcze białe gripy i będzie gitara
rzezniol Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Wiem że od reguły są wyjątki ... cieszę się że ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę . Reguła mówi że laik nie serwisuje, reguła też mówi że kobiety mimo że za pewne dała by rade to i tak nie ima się takich zajęć Tak więc jak jesteś estetką to przed pierwszym serwisem polecam zaopatrzyć się we wspomniany wyżej klucz do m520 Pozdrawiam
Bartek1994 Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Wolałbym dołożyc kilka złotych i wolałbym kupić PD-M540. Dużo czytałem na temat i tego modelu jak i M540 i użytkownicy zdecydowanie bardziej polecali M540
krism4a1 Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 No, przecież nikt nie mówi, że 540 jest gorsze od 520, czy 505, tylko, że cena w porownaniu 540 do 520 jest już dużo wyższa a znowu tak wiele "lepszego" nie daje. Z zewnątrz są identyczne, punkty łozysk są w tych samych miejscach, łożyska są identyczne, inna jest oś i ta rozpatrywana tuleja.
MMMAAACCC7 Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 panowie, nie przesadzajmy, na początek dobre są 520, bo zaraz zaczną lecieć propozycje pedałów serii 7xx lub 9xx bo są lepsze niż 540... paranoja, jak już koleżanka kupiła to o co się rozczulacie, poradzi sobie z serwisem ich, bo poradników odnośnie 520 jest pełno na necie...
christophorus Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 Kolega z forum M333 robił bardzo fajne klucze, wycinane cnc, te plastiki shimano są nie za ciekawe, ciężko czasem rozkręcić 520, a faktem jest, że jednak łapią luzy i to nie na łożyskach, bowiem tam jest jak z piastami shimano, mozna to skręcić, słabym ogniwem jest właśnie ta plastikowa tuleja, mam 2 pary tych pedałów i w jednym prawym własnie jest luz na tej tulei. Ja mam oddzielnie te klucze, ale znalazłem uniwersalny: http://www.forumrowerowe.org/topic/98380-klucz-do-suportu-h2-systemow-zint-osi/ http://endurorider.pl/2012/10/klucz-3w1-do-suportow-shimano-ht2-i-truvativ-gxp/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.