Skocz do zawartości

[Do 2600 zł Cross] miasto/las

Coach88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu rozglądam się za rowerem crossowym. Mam 183 cm wzrostu i ok 95kg wagi. Mój wstępny wybór padł na CUBE CLS LTD PRO. Z tym że są dostępne jeszcze 2 wersje. Z 2012 i 2013 roku. Różnica w cenie wynosi ok 500 zł z tym że nie jestem pewien czy do mojego wzrostu odpowiednia będzie rama 54 cm (tylko taka jest dostępna z 2012 roku) i czy warto dopłacać 500 zł do rocznika 2013?

Specyfikacja obu modeli:

CUBE�LTD CLS Pro 2013

Cube LTD CLS Pro grey black print 2012 54cm BC.pl (2982514152) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2012

Ewentualnie gdyby była jakaś lepsza opcja dla mnie do tej wyżej wymienionej kwoty to proszę o propozycje. Zaznaczam że jestem kompletnym laikiem. Rower ma mi służyć do zbicia wagi.

Pozdrawiam,

Napisano

Jeżeli rower z 2013 roku jest dłuższy to ci go polecam. Jest bardziej wygodny i jest lepiej zbić na nim wagę. :thumbsup:

Napisano

Dla twojego wzrost odpowiednia rama to 20 cali czyli 50 cm.

54 cm jest według mnie za wysoka i za długa.

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu rozglądam się za rowerem crossowym. Mam 183 cm wzrostu i ok 95kg wagi. Mój wstępny wybór padł na CUBE CLS LTD PRO. Z tym że są dostępne jeszcze 2 wersje. Z 2012 i 2013 roku. Różnica w cenie wynosi ok 500 zł z tym że nie jestem pewien czy do mojego wzrostu odpowiednia będzie rama 54 cm (tylko taka jest dostępna z 2012 roku) i czy warto dopłacać 500 zł do rocznika 2013?

Specyfikacja obu modeli:

CUBE�LTD CLS Pro 2013

Cube LTD CLS Pro grey black print 2012 54cm BC.pl (2982514152) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2012

Ewentualnie gdyby była jakaś lepsza opcja dla mnie do tej wyżej wymienionej kwoty to proszę o propozycje. Zaznaczam że jestem kompletnym laikiem. Rower ma mi służyć do zbicia wagi.

Pozdrawiam,

Napisano

Dla twojego wzrost odpowiednia rama to 20 cali czyli 50 cm.

54 cm jest według mnie za wysoka i za długa.

W sumie zmierzyłem sobie nogę wyszło mi 80 cm co daje ramę 52 (policzone wg wzoru) więc 50 pewnie będzie dobra. A jeszcze mam pytanie czy to dobry wybór ten CUBE za te pieniądze?

Napisano

Przy 1,83 cm wzrostu rama 54 -czyli tak naprawdę 52 cm jeśli spojrzysz na geometrię- Cube'a nie będzie ani za wysoka ani za

długa - będzie odpowiednia.

Okej czyli ten z 2012 byłby w sam raz dla mnie a pytanie jeszcze czy warto dopłacić te 500 zł do wersji 2013?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...