Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nastar, siedzisz w USA i nie wiedziałeś, że "Black Friday" is coming?

Daj spokój. Powariowali z tym piątkiem.

A ja nienawidzę takich głupich, pompowanych marketingowo akcji. Ludzie się tratują pod marketami jak za starych czasów w Polsce za kiełbasą czy cytrusami na święta !

Hamulce potrzebowałem prawie 2 miechy temu i wtedy je kupiłem.

Faktycznie coś jest nie tak z tymi XT ? Myślałem, że to już prawie TOP ! Tuż przed XTR.

Poczytam jeszcze trochę o nich wobec tego... 

Napisano

Ja także słyszę pierwszy raz o akcji "Black Friday" a to taka masówka, że ludzie biegnący po promocje u nas w Lidlu to pikuś przy tym. Nawet zrobili odcinek South Park w tym temacie :) Co do Moondrakera pare postów wyżej to może jestem dziwny ale takie "cudaki" mi się nie podobają, podobnie z lefty cannondale'a za to niektóre ich ramy są miodzio.

• Mod Team
Napisano

Jak się kupuje w necie, to wystarczy tylko szybkim być i z grubymi Hamerykańcami na łokcie się przepychać nie trzeba. ;)

PS. Swoją drogą blisko połowę tańsze niż w Europie narzędzia Park-Tool'a to dość kusząca propozycja. :) Pytanie tylko czy udałoby się tych zbójeckich opłat uniknąć.

Napisano

Skoro jest okazja kupić coś za ułamek ceny to czemu nie? W Polsce póki co takich rzeczy niema, a jeśli już są to raczej tylko z nazwy i z prawdziwymi okazjami mają niewiele wspólnego :/ 

Napisano
nienawidzę takich głupich, pompowanych marketingowo akcji. Ludzie się tratują pod marketami jak za starych czasów w Polsce za kiełbasą czy cytrusami na święta !

Hamulce potrzebowałem prawie 2 miechy temu i wtedy je kupiłem.

Faktycznie coś jest nie tak z tymi XT ? Myślałem, że to już prawie TOP ! Tuż przed XTR.

Poczytam jeszcze trochę o nich wobec tego... 

To były bardzo dobre hamulce ale obecne są jeszcze lepsze więc po co dopłacać do gorszego :)

A obecne deorki są zaledwie o kilka procent gorsze od nowych XT, większe różnice są w masie i jakości wykonania.

http://www.bikeradar.com/mtb/gear/article/how-we-test-hydraulic-disc-brakes-24345/

Napisano

A obecne deorki są zaledwie o kilka procent gorsze od nowych XT, większe różnice są w masie i jakości wykonania.

Dzięki za wrzucenie tego testu. Nieźle poglądowo przedstawione.

Nie będę się więc "onanizował" dla tych paru gramów i kilku niutonów ;-)

Poza tym - moje Deorki naprawdę dają fajnie radę... 

Napisano

ten test jest dziwny - 4 tłoczkowe sainty słabsze od slxx...

A Elixir 3 mocniejsze od slx ;) Ten test kłóci się z moimi obserwacjami i zdrowym rozsądkiem,mam te Avidy i są to najgorsze (najsłabsze)hamulce jakie miałem,Najwyraźniej laboratoryjne warunki nijak się mają do rzeczywistości.Kolega wychwalający deorki chyba waży 50 kg i nigdy nie był w górach :) To nie są złe hamulce ale do jazdy terenowej się nie nadają.

Napisano

Deore nie nadaje się do jazdy "terenowej", podobnie jak v-brake, prawda? Mając te hebelki to ryzyko jest nawet wychodzić z domu...

Ja od 17 lat mieszkam w górach (czy górami można nazwać pryszcze o wysokości powiedzmy 800-1000 metrów, bo może to jednak góry nie są?), ważę 75 kilo i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się robić w portki ze strachu z powodu jakiegokolwiek hamulca. A miałem "badziewia" na które byś z pewnością nawet nie prychnął.

Forum to przerażające miejsce jest, można się tu dowiedzieć strasznych rzeczy....

Napisano

Po prostu Twój próg strachu znajduje się wyżej niż u mnie.Ja wolę mieć takie hamulce,którym mogę zaufać na 100%.To tylko moja opinia i nie będę jej bronił jak niepodległości.

• Mod Team
Napisano

Zapewne masz coś nie tak w tych hamulcach i nie ogarniasz. 

Czy deore czy elixiry 3 to zupełnie normalnie hamujące wyroby (pod warunkiem są w pełni sprawne), nie wiem co byś zrobił na v-kach albo canti ...pewnie zaliczył drzewo na pierwszym zakręcie.

Najpierw zainteresuj się czemu Ci nie hamują skoro 99% ludzi je chwali a dla ciebie się nie nadają do niczego.

Napisano

Kolega wychwalający deorki chyba waży 50 kg i nigdy nie był w górach  To nie są złe hamulce ale do jazdy terenowej się nie nadają.

Takie stanowcze sądy bez najmniejszej znajomości faktów zawsze wprawiają mnie w dobry humor :-)

Deorki są fajne i dają radę. W Moab też dały. :-) To raz.

Ważę ok. 77kg. To dwa.

W miejscu gdzie teraz jeżdżę są TYLKO góry (można sprawdzić na mapie - Franklin Mountains) i mimo, że nie zjeżdżam codziennie z Rysów czy innej Świnicy to w sytuacji gdy te hamulce są CAŁKOWICIE sprawne to i swojemu dziecku bym je założył (co wkrótce i tak się stanie ;-)

Świetnie nadają się do jazdy terenowej i zupełnie celowo założyłem je do roweru GÓRSKIEGO. Nie mam szosówki w ogóle i chyba by tam nie podeszły tak BTW...;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...