Skocz do zawartości

[sztyca] 27,2 z jarzmem na 2 śruby

karolik0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Słyszałem rózne opinie, że ogółem jest ciężej dobrze ustawić te ze śrubami przód - tył. Ale sam nie miałem styczności nigdy. Jakieś propozycje? W sumie ważne co by były 2 śruby ;)

Napisano

Dokładnie to samo miałem na myśli :) dlatego dopytywałem o śruby z boku.

Accent ma śruby z przodu i z tyłu a ustawienie pochylenia jest bezstopniowe własnie za pomocą tych śrub.

Pozdro

Napisano

Ok, dzięki. A ustawienie nie będzie się samoistnie zmieniać pod wpływem ciężaru ?

Bo w mojej oryginalne sztycy (jakaś Uno z unibike'a fushion) niestety nie utrzymała siodełka w jego miejscu.

Napisano

Popieram, sam mam na dwie śruby przód-tył i jeśli wszystko z należytą siłą jest dokręcone, to jest bardzo stabilne

Napisano

To ok, bo przy jednej śrubie ( tak jak mam), która była przykręcona solidnie skończyło się na tym, że te ząbki, które trzymają jarzmo w odpowiednim nachyleniu się wytarły przez co teraz co ~100 km musze poprawiać ustawienie siodełka, co jest po prosztu uciążliwe.

Napisano

Nie będę zaczynał nowego tematu, w sezonie pękła mi sztyca Pro XLT i obecnie szukam nowej, tyle że mam mało kasy na to przeznaczone, czy w miarę wytrzymała będzie ta aceent sp-408 ?

Napisano

U mnie siedzi od 2007 z przebiegiem około 13,8kkm. To czy wytrzyma kwestia wagi jeźdźca i katowania sprzętu.

Z plecakiem ważę +/- 75kg. Najpierw ujeżdżana terenowo, obecnie głównie miejsko.

Napisano

Wytrzyma bo dlaczego ma nie wytrzymać jest to solidny kawał aluminium ...

300g w alu 6061-T6 dla sztycy 27,2 /350 jest chyba w przewidywalnym zakresie zastosowań zgodnym z przeznaczeniem niezniszczalne.

Pozdro

Napisano

Ok, czyli kupujemy :)

Ja sam waże 72 kg, a sztyca pro xlt jakoś uciągnęła ze mną jeden sezon (pękło jarzmo) w kielcach, na normalnym zjeździe :/ No ok, w tygodniu zamówie, dzięki :)

Napisano

Smica? 65zł z wysyłką na znanym portalu aukcyjnym (szukaj: SMICA COMP OFFSET).

Lekka, wytrzymała - mam taką, właśnie zacząłem czwarty rok z tą sztycą pod tyłkiem :)

Smicę widziałem niedawno, niestety cena samej sztycy podchodziła pod 80 plus do tego wysyłka :/

Gdyby nie to to już bym ją miał ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...