Skocz do zawartości

[piszczenie]Coś piszczy, nie wiem co

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jest to mój pierwszy temat więc jakby zły dział to proszę przenieść.

Mam rower Wheeler bez amortyzatorów, podczas jazdy po dziurach coś piszczy (dźwięk podobny do piszczenia drzwi) nie wiem co to może być proszę o pomoc z góry dziękuję

• Mod Team
Napisano

Piasta to raczej strzela jak coś jest nie tak, lub głośno hałasuje, ale jeszcze nigdy mi nie piszczała. Kółeczka od przerzutek smarowałeś? Jeśli nie to tam bym szukał problemu.

Napisano

Piszczy:

a) tylko w trakcie pedałowanie?

b ) jadąc po płaskim bez pedałowania?

c) tylko jadąc po dziurach?

Potrzebne koło ratunkowe? :033:

• Mod Team
Napisano

warianty dla odpowiedzi "c":

a) siodło - pręty siodła, mocowanie na jarzmie;

B) w okolicy zacisku sztycy

c) korozja na kokpicie, niedokręcone śruby

d) Twoje stare kości :)

Napisano

c1) tylko gdy siedzą cztery litery?

c2) na stojaka też?

generalnie to spróbuj zrobić test z przenoszeniem ciężaru ciała z kierownicy na siodło i odwrotnie. Zawęzisz pole poszukiwań ;)

Ja obstawiam, że to siodło lub sztyca.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak tam piszczenie w rowerze? Poradziłeś sobie z problemem?

U mnie kiedyś też coś piszczało. Piszczało przy jeździe szybkiej, przy jeździe wolnej, po płaskim, po nierównym... Myślałem, że może koło piszczy przy obrocie, bo piszczało w równych, krótkich odstępach czasu. Piszczało nieubłaganie przez całe lato, nawet jak się zatrzymywałem, żeby się wsłuchać w rower, to dalej piszczało! Ale piszczało tylko w jednym miejscu w okolicy. Nie wiedziałem co to aż do momentu gdy to coś prawie we mnie wleciało, omijając w ostatnim momencie. Na szczęście to nie był rower. To był nietoperz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...