Skocz do zawartości

[Zimowe Jazdy] Amortyzator i hamulce hydrauliczne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

O ile pamiętam to kolega szanowny ma takie zimy co do temperatury jak ja lato tu, więc nie pogadamy o przelatywaniu po śniegu :) Nie wiem czy kolega szanowny ma w brytolskiej tiwi jakieś programy przyrodnicze o zimie, niech zobaczy co to jest, w takim prawdziwym wydaniu.

Napisano

Wcale nie jest ci ciężko, bo w twoim mosso przy hamowaniu ucieka koło, oddał byś kciuka za amora, dwa palce za cały nowy napęd i jeszcze mały palec za heble. :]

Tak abstrahując od OT to ciekawi mnie sprawa korozji, bo skoro alu rama potrafi skorodować to jak wygląda sprawa z amorem / wystarczy brunox czy na zimę dawać coś jeszcze ? jakiś specjalny serwis ?

Dobre,dobre a kto wczoraj głaskał golenie mojego pseudokabonowego Mosso głośno przy tym cmokając?

No własnie ,dwa razy mi się zdarzyło że po hamowaniu koło lekko sie przestawiało w hakach widelca.Tarcza 180mm, zacisk QR dość mocno zamknięty.

Taki sam problem miał Kross Unplugged 29er.

Dlaczego,co jest nie tak?

• Mod Team
Napisano

O ile pamiętam to kolega szanowny ma takie zimy co do temperatury jak ja lato tu, więc nie pogadamy o przelatywaniu po śniegu :) Nie wiem czy kolega szanowny ma w brytolskiej tiwi jakieś programy przyrodnicze o zimie, niech zobaczy co to jest, w takim prawdziwym wydaniu.

No tos mnie zbesztal :P Tiwi nie mam bo jak mawial Smolen: nie ogladaj telewizji bo bedziesz miala w glowie glizdy :D

Na sniegu i owszem, nie zbywa mi specjalnie ale za to nadrabiam na kamulcach i ogolnych nierownosciach terenowych. I dalej bede sie trzymal opini, ze skoro telepie na sztywno to znaczy ze jedziesz za wolno. Opcjonalnie masz za chuda opone z przodu.

Nie wiem jak tam Mosso ale mnie w ElMarchwiaczim z tarcza 185mm nigdy sie kolo nie przestawilo. Moze pomaga sztywny zacisk 9mm?

Predzej to mi sie lekko luzowaly stery, szczegolnie po solidniejszych dziurskach...

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...