Mpower666 Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Witam!! Mam do was pytanie co sądzicie o rowerze rockridr 5.3 obecnie jeżdże rockriderem 5.2 z 2006 roku i zastanawiam sie na tym 5.3 z tego roku. Rockrider 5.3 http://www.decathlon.pl/rockrider-53-2012-id_8206682.html lub Rockrider 5.1 big http://www.decathlon.pl/rockrider-51-big-id_8202060.html Osobiście jechałem na obu i na obu mi sie dorze jechało tylko że 5.1 ma v-ki
jokulus25 Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 <p><p>Ten RR na dużych kółkach to niestety śmiech na sali a do 2000zł może nie koniecznie rower z decathlonu są lepsze możliwe oferty np. http://ww2.bikekatalog.pl/2012//rowery/2032/Genesis.Element.X30/ na stronie producenta widnieje za 1999zł
jokulus25 Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 jak za tą cenę to dobry , amor XCR fajny na początek , przerzutki powinny też wytrzymać dość dużo , hamulce trzeba będzie często regulować
Mpower666 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Napisano 8 Grudnia 2012 a siła hamulców jest dobra? to bedzie mój pierwszy rower z tarczami
nemo2009 Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 to bedzie mój pierwszy rower z tarczami Nie ma się czego bać. jak za tą cenę to dobry , amor XCR fajny na początek , przerzutki powinny też wytrzymać dość dużo , hamulce trzeba będzie często regulować Dlaczego uważasz,że trzeba będzie hamulce często regulować?
Mpower666 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Napisano 9 Grudnia 2012 Ten napęd srama jest porównywalny z którym modelem schimano
jokulus25 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Dlaczego uważasz,że trzeba będzie hamulce często regulować? Tarcze mechaniczne i mój kolega miał ten rower , te same hamulce i uwierz mi często je regulował , a nie jeździł jakoś ostro je wykorzystując . Sram X5 to będzie gdzieś jak alivio , może trochę lepszy z tego co mi się wydaje , ale X5 masz tam tylko z tyłu , kaseta wytrzyma swoje , ale z przodu masz najtańszą jakąś przerzutkę shimano
Mpower666 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Napisano 9 Grudnia 2012 Tarcze mechaniczne i mój kolega miał ten rower , te same hamulce i uwierz mi często je regulował , a nie jeździł jakoś ostro je wykorzystując . Sram X5 to będzie gdzieś jak alivio , może trochę lepszy z tego co mi się wydaje , ale X5 masz tam tylko z tyłu , kaseta wytrzyma swoje , ale z przodu masz najtańszą jakąś przerzutkę shimano A jaką przednią przerzutke SRAMa poleciłbyć do kompletu
jokulus25 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 to zależy ile masz kasy , ale może taką samą X5 ?
nemo2009 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 A jaką przednią przerzutke SRAMa poleciłbyć do kompletu Wystarczy Sram 3.0.Chodzi całkiem nieżle i jest tania. Bo są mechaniczne. Uważasz,że hydraulicznych nie trzeba regulować? Ja w jednym rowerze mam Tektro I0,w drugim Promax.Sprawują się dobrze i nie trzeba ich co rusz regulować.Potrzeba regulacji jest wtedy,gdy wyjmujemy koło z ramy(przebita dętka np.).
jokulus25 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Uważasz,że hydraulicznych nie trzeba regulować? Ja w jednym rowerze mam Tektro I0,w drugim Promax.Sprawują się dobrze i nie trzeba ich co rusz regulować.Potrzeba regulacji jest wtedy,gdy wyjmujemy koło z ramy(przebita dętka np.). hydrauliczne również trzeba , ale nie tak często , bo z resztą za pieniądze które dajesz na hamulce hydrauliczne dostajesz coś dużo lepszego i działajaą dużo lepiej przez dłuższy czas , a nie rozumiem tego : "Potrzeba regulacji jest wtedy,gdy wyjmujemy koło z ramy(przebita dętka np" ? jak ściągasz koło i zakładasz z powrotem to hamulec powinien zostać w takim samym ustawieniu jak przed.
nemo2009 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 ie rozumiem tego : "Potrzeba regulacji jest wtedy,gdy wyjmujemy koło z ramy(przebita dętka np" ? jak ściągasz koło i zakładasz z powrotem to hamulec powinien zostać w takim samym ustawieniu jak prze Z Twojej wypowiedzi wynika,że nie miałeś do czynienia z hamulcami tarczowymi,jakimikolwiek.
Mpower666 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Napisano 9 Grudnia 2012 A jak jest z regulacją tych Hayes mx-5?
nemo2009 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 A jak jest z regulacją tych Hayes mx-5? Kupując rower w Decathlonie masz zapewniony serwis.Rower musi byc przygotowany do jazdy.Wszelkie regulacje wykonuje serwisant przy zakupie.Po co sie martwić na zapas.
Mpower666 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Napisano 9 Grudnia 2012 Jak byłem w decathlonie to jezdiłem na rockrider 5,3 5.1BIg i 6.3 . 5.1 już odpadł moim faworytem jest 5.3, ale chciałbym sie spytać o 6.3 wiem ze ma najnizszy osprzęt ale jak jest z ogulną trwalością???
jokulus25 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Z Twojej wypowiedzi wynika,że nie miałeś do czynienia z hamulcami tarczowymi,jakimikolwiek. Miałem , miałem ale nie będę tu zaśmiecał tematu , z tego powodu że ktoś pisze dziwne jak dla mnie rzeczy a co do 6.3 był taki temat jeden o nim , nie mogę znaleźć tam się wypowiadał Fenthin ( jeden z adminów) i w sumie stanowczo go odradził
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.