Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witajcie wszyscy rowerzyści, wszystkich was serdecznie pozdrawiam- ad rem

mam 4 letnią cinder konę na slxi deore i zastanawiam się nad new bikem ( do 10 tys) lub modernizacją wdrew pozorom dobrego rowerku. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, jesli ktoś modernizował takie ray dajcie proszę znać- tomek

Napisano

Budżet pokaźny. Jeśli jesteś skłonny wydać taką kaskę, nie nadszarpując jakoś znacznie swojego budżetu to kupuj nowy. Polecam www.chainreactioncycles.com, obecnie byś coś wybrał fajnego.

Tak jak mówiłem wszystko zależy od tego jak bardzo ci luźne jest te 10tyś. Od siebie polecam rowery zbudowane na mało popularnych w Polsce ramach. Można wtedy zyskać wiele na sprzęcie, a sama rama będzie tak samo świetna.

Napisano

dzięki wielkie za info- z tymi środkami to jest tak, że myślałem że kupie rower za 10- teraz sa okazje więc minus 25 %- czyli 7 500:) a za kone dąłem 3000 i tak pomyslałem ze ją podpicuje bo jest nie zawodna jak do teraz. I tak pomyslalem zebym kilo zrzucił przy okazji, ale nie wiem czy to mozliwe? pzdr

fajna strona z tymi rowerami, a nie ma strachu że rama pęknie podczas transportu i co z ewentualna gwarancją? coś takiego znalazłem?

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=64999

Napisano

A nie myślałeś o przesiadce na fulla ? Z takim budżetem wyrwiesz coś ciekawego. Takie 120/120 jest bardzo uniwersalne :)

Będąc w temacie Kona ma fajne wyprzedaże teraz.

Hei Hei (100 mm)

Tanuki (130 mm)

Cadabra(160 mm)

Jakiegoś Gianta można też dorwać:

Anthem X3 (100 mm)

Przejedź się do Recesji pooglądać też Ghosty i ponegocjować, bo te nowe AMR-y wyglądają nieźle.

Oglądaj, sortuj, przebieraj ! Wybór masz w tej cenie naprawdę tak ogromny, że wybór zajmie Ci ze dwa tygodnie. Lepszego momentu na przejście w świat FS nie znajdziesz :)

Napisano

ja trochę jestem starej daty i wydaje mi się że przy jeżdzie turystycznej, wygodniejszy wydaje się hardtrail, a tak naprawdę zalezy mi na wadze, bo trochę jezdzę po szlakach beskidzkich, a tam bardzo dużo pcham pod górę:) tak samo nad gardą, ale za to zjazdy sa 30 kilometrowe:) a ostatni miesiąc jezdzę na carbonie od brata i rama naprawde pracuje. Mam w tym tygodniu pojezdzić trochę na fullu na s worksie od kolegi, więc na pewno rozważe temat, pzdr

Napisano

Uwierz mi, że aż żal pakować w HT tyle kasy :)

Z tego co mówisz full Ci się przyda, a na pewno nie zmarnuje. Skoro takiś ścigant, to przymierzaj się do setki Anthema czy HeiHei i tym podobnych. Warto.

Napisano

dzięki wielkie za info- z tymi środkami to jest tak, że myślałem że kupie rower za 10- teraz sa okazje więc minus 25 %- czyli 7 500:) a za kone dąłem 3000 i tak pomyslałem ze ją podpicuje bo jest nie zawodna jak do teraz. I tak pomyslalem zebym kilo zrzucił przy okazji, ale nie wiem czy to mozliwe? pzdr

fajna strona z tymi rowerami, a nie ma strachu że rama pęknie podczas transportu i co z ewentualna gwarancją? coś takiego znalazłem?

http://www.chainreac...x?ModelID=64999

Zamawiałem z tego sklepu (podobno największego sklepu rowerowego na świecie online) dziesiątki razy na przełomie ostatnich 7 lat. Nigdy nie miałem żadnego problemu, no może jedynie raz czekałem na paczkę dwa tygodnie, ale to tylko dlatego, że gdzieś po drodze się zawieruszyła. W zamian za to dostałem gratisy za blisko 20 funtów. Rowery w całości również zamawiałem. Jedną gwarancję realizowałem, oczywiście bezproblemowo.

w 101% polecam! I jeszcze raz zachęcam do kupna roweru na mniej popularnych w polsce ramach. Zyskasz, a jakość będzie ta sama!

Co do wypowiedzi mojego przedmówcy to również uważam, że lepszą inwestycją w tym budżecie będzie full. Budżet duży jak na warunki polskiego amatora, także poczytaj, popytaj, przymierz się i KUP!

ps. Tylko potem pochwal się ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...