giercio28 Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Witam! Jak już pisałem w kilku innych tematach posiadam Krossa Hexa V6. Mam w nim orginalny amor - SR Suntour SF-11-XCT-V3. Teraz tak. Chciałbym go nasmarować / zalać olejem. - Jaki olej wybrać. - Na co uważać. - Co rozkręcić i gdzie wlać. Pozdrwiam
PoleK Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 1 - zadnego wlewania oleju! 2 - dlugo go masz? a - tak - tozkrec, nasmaruj smarem stalym, skrec, zapomnij b - nie - olej i jezdzij az nie kupisz nowego
giercio28 Napisano 8 Września 2012 Autor Napisano 8 Września 2012 2i regulaminu Siemka. Rower mam miesiąc. Teraz bym tego nie robił bo jeszcze jakoś chodzi. Myślałem na nowym sezonem żeby tak zrobić. Jak go rozkręcić ?
PoleK Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 2i regulaminu nic z nim nie zrobisz, a zalewanie olejem uwazam za skrajna glupote... jakbys wiedzial jak jest zbudowany amor w środku to byś wiedział że olej nie ma prawa nic poprawic. ale niektorzyczuja SUPER EXTRA różnice!
giercio28 Napisano 8 Września 2012 Autor Napisano 8 Września 2012 Ok no to dzięki. A tym smarem stałym jak to napisałeś to co mam zrobić ? Nasmarować sprężynę ?
GaX Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Odkręcasz śrubki na dole, wyjmujesz dolne lagi z górnych. Czyścisz w środku potem ładnie smarujesz ślizgi itp. składasz i działa "lepiej" Posiadam ten amorek w domu w hexie X3 i po zalaniu olejem dużej różnicy nie widzę. Jest trochę płynniej i co chwile trzeba uszczelki czyścić. IMO nie ma sensu tego robić.
giercio28 Napisano 9 Września 2012 Autor Napisano 9 Września 2012 Aha, ok. Czyli zwykła, normalna konserwacja bez żadnego zalewania olejem. Dzięki za pomoc !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.