verianel Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 No więc tak, zajechałem swój obecny napęd 3x8. Tzn zajechałem 32T zębatkę i w terenie używałem tylko 22T. Kaseta też już jest wyjechana, przeskakuje mi na najlżejszym 32T przełożeniu toteż go nie używam od jakiegoś czasu. Powoli nastawiam się na nowy napęd i zaczynam myśleć o tym jednym blacie. Otóż jak na razie najlżejsze przełożenie jakei miałem to 0.69 (22x32). Po chwilach spędzonych z kalkulatorem stwierdziłem, że idealnie by było mieć napęd: przód 30T tył: 11-40 (max 2,72, min 0,75) tylko no, nie spotkałem się z takimi kasetami. Pytanie dlaczego!? Po kiego czorta robią 10rzędowe kasety skoro zakres przełożeń się nie zmienia? Chyba, że są takie a ja ich nie widzę.... Byłbym wdzięczny jakby ktoś podesłał jakiś link do kasety z największym zakresem przełożeń. Bo sam spotkałem się conajwyżej z 11-36 czyli (min = 0,83 a to trochę ciężko może być) Pytanie kolejne, jakie korby się stosuje do takich napędów 1x? Jakieś węższe? Pytanie jeszcze jedno; jaki napinacz polecacie? na forum znalazłem coś takiego: bardzo estetycznie to wyglada. Jak to się nazywa, drogi taki napinacz?
cienkun Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 na forum znalazłem coś takiego: bardzo estetycznie to wyglada. Jak to się nazywa, drogi taki napinacz? Nazywa się to chaindog tył: 11-40 (max 2,72, min 0,75) tylko no, nie spotkałem się z takimi kasetami. Pytanie dlaczego!? Po kiego czorta robią 10rzędowe kasety skoro zakres przełożeń się nie zmienia? Żeby można było dokładniej dobrać przełożenie, czy jakos tak to tłumaczą. IMHO ma to znaczenie tylko na wyścigach, A przerzutce trudno by mogło byc obsłużyć taką wielką zębatę. CZemu nie zdecydujesz się na korbę z 2 zębatkami?
verianel Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 Pewnie wkońcu się zdecyduję jednak na 2x w takim razie.. Jeszcze takie pytanie; jak się ma sprawa mieszania części srama i shimano. Wiem, że manetki z przerzutakami tylnymi nie współpracują. Chodzi mi głównie o to czy jak jest kaseta z shimano dyna-sys a przerzutka srama to czy to gorzej pracuje niż jakby wszystko było z jednej stajni?
razorjack Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 teraz pojawia się nowa grupa Sram XX1, która będzie miała kasetę chyba do 40t. albo zainstaluj sobie kasetę 9-36t i mniejszą zębatkę z przodu http://www.horizonbikes.com/bikes/item/canfield-brothers/c2hub9t.html
klon Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 kasetę, korbę i łańcuch możesz mieszać, przerzutki i manetki kompletuj lepiej z jednej firmy. Ja mam manetki i przerzutki sram(2x10) a korba, łańcuch i kaseta shimano i działa bardzo dobrze(a korba nie dyna-sys, pod 3x9, były z nią drobne problemy, ale teraz po wyregulowaniu i ułożeniu się jest zupełnie ok)
zekker Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Sram ostatnio chwalił się napędem 1x11 gdzie kaseta ma 42-10 (zajrzyj do tematu o nowościach 2012-2013). Ja bym stawiał na 2x9 ewentualnie 2x10. Możesz wykorzystać obecny sprzęt i wymienić tylko kasetę, łańcuch, zębatki korby i ewentualnie suport z krótszą osią (gdy robisz 2 blaty na korbie i zakładasz tylko średnią i dużą zębatkę). Ewentualnie można jeszcze kombinować z piastami wielobiegowymi, tylko cena i waga mogą nie przypaść do gustu. Jak chcesz większą rozpiętość biegów niż w kasecie, to do wyboru są: -Alfine 11 (409%) -Rohloff 14 (526%)
amoniak Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 w CX bardzo często stosuje się napędy 1x8 1x9 1x10 potrzebna jest prowadnica łańcucha zamiast przedniej przerzutki albo takie rockringi co by łańcuch z blatu nie spadał do tego imho kaseta 11-36T jest ok przy blacie 36 T w przełaju stosuje się przeważnie blat 38~42 T -Rohlof Hmmm cena zabija
zekker Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 CX ma swoją specyfikę, w większości przypadków to zawody lub trening więc się ciśnie lub biega na trudnych odcinkach. Nie ma się co czarować z jednym blatem ciężko zestawić uniwersalne przełożenia. Albo nastawiamy się na młynkowanie w terenie i nie idzie docisnąć po płaskim, albo śmigamy po płaskim, a pod górki pchamy. Dużo zależy też od preferencji pedałującego jak jeździ i czy mu brakuje przełożeń z którejś strony. Ile ma sił w nogach i jak szybko lubi jeździć.
razorjack Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 najlepiej z 2x10 z tarczami z przodu dedykowanymi do tego. bo 2x9 to tarcze z przodu nie wiem jakie (no chyba że z 10tek), Shimano takich nie ma, więc zostają inne, które na ogół nie mają wycieć/wyprofilowania i innych tam bajerów, które powodują że biegi lepiej sie zmienia
amoniak Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 CX ma swoją specyfikę oj ma napęd zawsze dobierany do profilu trasy. Pamiętam zawody gdzie miałem kasetę stricte szosową 11-22 i jeden blat 48T trasa prawie płaska z dwoma górkami z ty, że jedna załatwiana tylko z buta i jednymi schodami do podbiegnięcia. sprawdziło się
zekker Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 najlepiej z 2x10 z tarczami z przodu dedykowanymi do tego. bo 2x9 to tarcze z przodu nie wiem jakie (no chyba że z 10tek), Shimano takich nie ma, więc zostają inne, które na ogół nie mają wycieć/wyprofilowania i innych tam bajerów, które powodują że biegi lepiej sie zmienia Bez przesady z tymi dedykowanymi, bo niby korby 3rz nie mają takich? Jakby była jakaś z większym odstępem między zębatkami i wtedy jakieś dodatkowe piny przeciwdziałające spadaniu łańcucha między koronki, to wtedy ma sens. Inaczej nie ma różnicy. Np. mam jakąś pozaklasową Deorkę gdzie największą koronkę zastąpili osłoną i gotowa 2rz korba obecnie kosztująca ponad 500zł (płaciłem połowę tego). Jeżeli jest możliwość wymiany zębatek w korbie, to taniej wyjdzie kupić same koronki i zmienić suport na krótszy niż kupować "dedykowane" 2rz.
iksC Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Hmmm cena zabija Waga dobija :)Czy ktoś napotkał wiarygodne informacje jak ta piasta radzi sobie z dużymi momentami obrotowymi (siłowe przepychanie jak również "zrywy" z twardego biegu) ?
Sagitt77 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Czytałem niedawno artykuł w Magazynie Rowerowym o rowerze pewnego zawodnika MTB. Testował on napęd 1x10 z zębatką 37t z przodu. Stosował jedynie prowadnicę łańcucha podobną do tej: E13 - Napinacz XCX+ [2012] A jeśli chodzi o 2x9/10 to tu masz niezłą opcję korby: http://allegro.pl/mechanizm-korbowy-fsa-comet-42-27-170mm-megaexo-i2415916384.html Pracuje z 9 i 10 rzędowoą kasetą.
razorjack Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Bez przesady z tymi dedykowanymi, bo niby korby 3rz nie mają takich? Jakby była jakaś z większym odstępem między zębatkami i wtedy jakieś dodatkowe piny przeciwdziałające spadaniu łańcucha między koronki, to wtedy ma sens. Inaczej nie ma różnicy. Np. mam jakąś pozaklasową Deorkę gdzie największą koronkę zastąpili osłoną i gotowa 2rz korba obecnie kosztująca ponad 500zł (płaciłem połowę tego). Jeżeli jest możliwość wymiany zębatek w korbie, to taniej wyjdzie kupić same koronki i zmienić suport na krótszy niż kupować "dedykowane" 2rz. tak, dokładnie, od korb 3 rzędowych masz tylko zębatki 22, 32, 36 (od trekingowej korby) i 44t. nie ma innych od shimano.teraz mam 42t Specialites Chinook i jest bez wycięć i gorzej na nią wskazuje łańcuch niż na oryginalną 44t. na szczęście Sram wypuścił tańsze korby 2 rzędowe (poczynając od poza grupowej S1000 - trochę poniżej X5) za kilka miesięcy pewno pojawi się dwurzędowy SLX 2013.
zekker Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Polecam kontakt z autorem: http://pablogoral.blogspot.com/2011/01/naped-alternatywny.html Przejechał na tej piaście między innymi Colorado Trail Race. Z tego co rozmawialiśmy, to narzekał na masę piasty w kontekście fula i cieknący olej. O duże momenty nie pytałem lub nie pamiętam.
Sagitt77 Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 tak, dokładnie, od korb 3 rzędowych masz tylko zębatki 22, 32, 36 (od trekingowej korby) i 44t. nie ma innych od shimano. teraz mam 42t Specialites Chinook i jest bez wycięć i gorzej na nią wskazuje łańcuch niż na oryginalną 44t. na szczęście Sram wypuścił tańsze korby 2 rzędowe (poczynając od poza grupowej S1000 - trochę poniżej X5) za kilka miesięcy pewno pojawi się dwurzędowy SLX 2013. Jest 42T Alivio. Ma wycięcia i otwory na piny ale pinów brak w wersji do osobnej sprzedaży.
iksC Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Dzięki, zekker. Na bazie dotychczasowych informacji dam sobie spokój z próbą zaadoptowania Rohloff'a do full'a z myślą o wyścigach. Jeśli masa w tym miejscu jest odczuwalna to ja też będę ją odczuwać na pewno. Wytrzymałość i bezawaryjność tak skomplikowanego mechanizmu przy szybkiej jeździe też jest sprawą dyskusyjną + nowa korba...nie. 42T SC posiada wycięcia i dobrze zmienia, lepiej niż bez mała wszystkie lekkie uniwersalne koronki. Być może da się trafić na coś pomyślane jako najmniejszy blat szosowy (więc bez wycięć) lub starsza generacja (?)
Luk33 Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 Gdzie można dostać taki napinacz jak na wyżej pokazanym zdjęciu? Ewentualnie coś innego, ale taniego (tanie = ok.50zł) Jakie jest prawdopodobieństwo spadania łańcucha przy jednej zębatce z przodu bez napinacza \ prowadnicy, a z rockringiem od zew. strony?
tobo Napisano 15 Września 2012 Napisano 15 Września 2012 100 %. Mam tylko blat z przodu w rowerze jeżdżącym wyłącznie po asfalcie a i tak bywają problemy ze spadaniem łańcucha przy zmianie biegów, szczególnie przy szybkiej gdy łańcuch jest zrzucany na mniejszą koronkę kasety i drgając lubi spaść z przodu. Przy czym problem jest obecny bardziej przy korbie srama niż fsa z zębatkiami shimano.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.