Skocz do zawartości

[tylnia piasta rowerowa] a wymiana dętki - unibike retro

Fiasko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam dość dziwny problem, mianowicie najzwyczajniej w świecie "złapałem gumę".

Co w trudnego w wymianie dętki? No cóż.. jestem dość zielony w mechanice, elektryce, technice (jakkolwiek się to nazywa..) Spotkałem dotąd niespotykaną przeze mnie piastę w rowerze unibike retro city - nie posiada ona kasty, wygląda zupełnie odmiennie niż w moim starym rowerze.. Wszystko wydaje się być w porządku od sprawy mechanicznej, jedyne co chce zrobić to wymienić dętkę, czego nie da się zrobić bez odkręcenia koła.

Mój problem polega na złożoności tego mechanizmu. Mam obawy, że gdy zdejmę tylne koło, nie uda mi się go zamontować powtórnie.. Czy ja jako nowicjusz, dam sobie rade z zamontowaniem go? Czy jest to trudne? Czy może powinienem się skierować do profesjonalnego serwisu? W wulkanizacji opon powiedzieli mi, że nie wymienią mi dętki ponieważ ostatnio gdy rozbierali podobny mechanizm zajęło im to 3 godziny i więcej nie podejmą się tego wyzwania. Nie chciałbym wydawać fortuny za skręcenie paru śrubek, ale jeżeli stwierdzicie, że jest to dość skomplikowana operacja..

Czekam na porady

Fiasko.

http://www.unibike.pl/retro.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...