murmur Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Witam serdecznie. Chciałbym odkręcić koło z przerzutką Nexus w piaście, a nigdy się za to nie zabierałem i boję się cokolwiek zepsuć. Jakieś porady, sugestie byłyby mile widziane. Pozdrawiam serdecznie.
rzymo Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Witam serdecznie. Chciałbym odkręcić koło z przerzutką Nexus w piaście, a nigdy się za to nie zabierałem i boję się cokolwiek zepsuć. Jakieś porady, sugestie byłyby mile widziane. Pozdrawiam serdecznie. Koło się trzyma tylko na dwóch dużych nakrętkach na osi. Przedtem warto rozkuć/rozpiąć łańcuch i odczepić linkę.
radomir82 Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 A po co rozkuwać/rozpinać łańuch? Jaki to Nexus 3,4,7,8 biegów?
murmur Napisano 31 Marca 2010 Autor Napisano 31 Marca 2010 3 biegi z mechanizmem wystającym poza piastę.
rzymo Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 A po co rozkuwać/rozpinać łańuch? Zależnie od haków możesz nie być w stanie wyjąć koła. 3 biegi z mechanizmem wystającym poza piastę. To taka jak moja - dwie nakrętki na końcach osi i imbus 5, trzymający ten plastikowy element, w którym montuje się linkę.
radomir82 Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Zależnie od haków możesz nie być w stanie wyjąć koła.To taka jak moja - dwie nakrętki na końcach osi i imbus 5, trzymający ten plastikowy element, w którym montuje się linkę. Ciekawe, pierwsze słyszę o rozkuwaniu łańcucha podczas wyjmowania koła Zapomniałeś o śrubie trzymającej ramię hamulca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.