admkbc Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 Witam! Ostatnio zauważyłem, że mój łańcuch jest już ciut wyciągnięty i czas na jego zmiane. Popatrzyłem troche na kasete i w sumie mam dylemat czy kaseta przyjmie nowy łańcuch i czy nie lepiej od razu kupić z kasetą. Poniżej wrzucam zdjęcia, może ktoś pomoże rozwiać moje wątpliwości http://imageshack.us...0522205830.jpg/
vitesse Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 moze byc problem z nowym lancuchem, skoro musisz kupic to kup sprawdz i ewentualnie kup nowa kasete
admkbc Napisano 22 Maja 2012 Autor Napisano 22 Maja 2012 No kaseta ma znaczny, jednak bliżej nie określony przebieg, dlatego pytam. Więc mówisz, że najkorzystniej wymienić łańcuch i zobaczyć jaki będzie tego efekt? Jeszcze jedno pytanie: czy wyciągnięty łańcuch wpływa znacznie na żywotność przednich zębatek?
beskid Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 Wpływ jest ale zdecydowanie mniejszy niż w stosunku do kasety.
admkbc Napisano 23 Maja 2012 Autor Napisano 23 Maja 2012 Dzięki za szybką odpowiedź. Chciałbym się jeszcze zapytać jaki łańcuch polecilibyście do napędu 9-rzędowego. Czy warto inwestować w Shimano? I czy bardziej opłaca się kupić jeden porządny łańcuch czy 2 tańsze?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.