Skocz do zawartości

[Nogi] Golenie nóg.

Foxi

223 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy golisz nogi?

• Tak.
      30
    • Mo?e kiedy? spróbuje.
      28
    • Nie.
      66
    • Nigdy!
      99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Temat na 100% nie dotyczy wszystkich :) Ale wydaje mi się że znajdzie zainteresowanie z waszej strony.

Moje pytanie odnosi się do golenia nóg, czyli czym golicie co ile golicie i co robicie po goleniu nóg żeby włosy nie odrastały tak szybko są jakieś kremy na to?

Napisano

Aby różnego rodzaju olejki, maści itd lepiej się wchłaniały i było ich mniejsze zużycie, żeby przyspieszyć gojenie się ran po szlifie, chłodniej w nogi w ciepłe letnie dni, łatwiej zmyć brud, kurz. Poza tym jak dla mnie ogolone nogi kolarzy są bardziej estetyczne. Uprzedzam pytanie - osobiście nie gole :)

Napisano

Tak naprawdę to jest moda, ludzie napatrzyli się na masowanych codziennie zawodowców i chcą wyglądać tak samo. Ile tych szlifów się łapie w mtb, już na szosie więcej i są bardziej dotkliwe.

Dla mnie jest tylko jeden plus golonych nóg - woda się nie trzyma i nie wychładza jak jest zimno. Ale dla tego efektu nie będę chodził z ogolonymi nogami jak panienka. Bez urazy :).

Napisano

Juz to przerabialismy na tym forum ;)

Ale ze bylo to jakis czas temu, moze pojawia sie odkrywcze komentarze.

I dzieki za przypomnienie, bo ostatnio robilem to jakies dwa lata temu...... :laugh:

Napisano

żeby zmniejszyć opór powietrza jaki stawiają włosy :) było nawet o tym na discovery :)

Co za program? Pogromcy mitów? :)

Ja osobiście gole. Znam osoby, które mówiły, że w życiu nie ogolą a teraz się ze mnie śmieją jak mam "kłaczki" :D

• Mod Team
Napisano
Ale dla tego efektu nie będę chodził z ogolonymi nogami jak panienka.

Dzięki... ;D

IMO wygląda to estetyczniej, do tego faktycznie łatwiej umyć nogę (szczególnie zaschnięte błoto), i wygodniej nakładać maści.

Żeby mieć idealnie gładką nogę to chyba trzeba byłoby golić codziennie ;D

W moim wypadku max. co tydzień (w zależności od tego, ile jeżdżę w danym tygodniu, bo nie jeżdżąc 3 dni przed maratonem raczej nie ma sensu :))

Czym? Zwykłą maszynką, próbowałem ostatnio depilatorem, ale szybko wróciłem do maszynki ;D

Napisano

... jeszcze pół godziny temu nikt nie głosował na tak... a teraz zieloni golą nogi................ cóż, każdy ma swoje zdanie.

Ja tez i jest nie do ruszenia.

Napisano

golę od 2 lat zwykłą maszyną go zarostu (jak zarostu już nie idzie ogolić to jeszcze na nogach idzie 2 razy) powiem tak dla mnie:

+łatwiej domyć po błocie

+ lepiej się masuje

+ idzie mniej maści

+lepiej wyglądają

+ spojrzenia ludzi nie świadomych że facet goli nogi bezcenne:p

- koszty

- na zimno bardziej widać blizny (a mam ich sporo na piszczelach)

- po za długiej przerwie jak robi się "gęsia skórka" kolą i to mocno

Myślę że to taki tani substytut lajtowania. Jak się tak porządnie przygoli to zejdzie z 15 g, a to przecież dużo.

za pierwszym goleniem z ciekawości sprawdzałem i było 24g to już mam lekki zacisk koła albo średni podsodłowy mniej:P

Napisano

Depilatorem boli. Maszynka to łatwiejszy sposób, ale czasochłonne. Nie ma jakiejś maści, która wydłużyła by ten efekt "gładkich nóg"? :)

Napisano

Nie ma, że boli. Zresztą to jest tak, że do depilatora włos nie może być za długi bo wtedy jedyny efekt to ból. A maszynkę jak się chce mieć na dłużej włosy z głowy(nóg;)) to można sobie wsadzić. No, chyba ze się lubi to co jest na drugi dzień po jej użyciu. A co do maści, kremów, innych dziwactw spowalniających odrost włosów- są. Na ile działają... moim zdaniem głównie na samopoczucie i stan skóry.:)

Napisano

Podrażnianie dużej powierzchni skóry i późniejsze wystawianie jej na trudne warunki nie jest najlepszym pomysłem. No chyba że ktoś ma metroseksualistyczne ciągoty i naturalne owłosienie traktuje jako faux pas w stosunku do obcisłego kolorowego stroju.

Napisano

Golę od kiedy się ścigam. Głównie ze względów praktycznych - weź masuj kudłate nogi....,

Myślę że nawet jak bym przestał jeździć to i tak bym ciął, ze względów estetycznych i dla tego że dobrze się czuję bez kudłów, tak jak bez brody.

Napisano

Niezaprzeczalnie najwiekszym plusem golenia nóg jest fakt ze ogolone nogi dobrze wyglądają w spodniczce w grochy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...