Skocz do zawartości

[przerzutka]Problem z regulacją

pr0zaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam problem z przerzutka tylna, a mianowicie po regulacji przestała indeksować na wyższe biegi.

Nie mam problemu z przerzucaniem na niskie biegi ale z powrotem jest problem, głównie 3 ostatnie.

Ponawiałem regulacje i zaraz po przeskakuje jak należy ale po pewnym czasie problem powraca.

Nie wiem czy to wina linki czy może samego mechanizmu, może ktoś się spotkał z czymś takim albo

miał podobny przypadek, proszę o jakakolwiek pomoc.

Z góry dziękuje.

Napisano

Znajomy miał podobny problem, 2 lata użytkowania manetki deore z tylną xt shadow. Cały czas działało aż pewnego dnia przestało, rozebrałem to i okazało się że linka popękała już przy wylocie z manetki.

Napisano

Tylni mechanizm to Deore m530 a manetki Alivio. Nie sadze że to ze względu na przebieg bo rower ma około 5 miesięcy a przebieg to niecałe 1500. Dzięki za odpowiedzi dzisiaj posprawdzam całość może coś znajdę ale tez przypuszczam ze to coś z linką nie tak.

Napisano

U mnie było podobnie i okazało się że w lince przecinały się kolejne włókna w miejscu mocowania przy przerzutce.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi, problem jest z linka, smarowanie pomogło na krotka chwile niestety jak napisał kolega farmer popękały włókna linki prawdopodobnie od mrozu, bo rower stal kilka dni z kolei po 3 godziny na zewnątrz. Moje zaniedbanie no i muszę za to zapłacić :icon_confused: .

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...