Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, akkwlsk napisał:

ILE?! 

kurła muszę zacząć ludzi drożej kasować. 

@revolta krampus ma też geo "suspension corrected", czyli w razie chęci wsadzisz mu uginacz. Ogr jest projektowany pod sztywny, niski wideł

Nie chce amortyzacji tylko sztywniak mnie interesuje 

Napisano

Praca widła ze  stali czy sztywnego karbonu przy niskim ciśnieniu i  sporym balonie nie jest taka oczywista,

Porównałem ( podmieniłem na jeden dzień )  w Sudetach  zielony widelec  z Waszego linku i mój Salsa. ( lżejszy)     Surly jest ciężki i nie ze stali tylko ze STALI.... :)  SZTYYYWNY...

Różnica  sztywność  na korzyść Surly  była zauważalna...  Ten sam rower te same koła.   A widelec do Ogra jest  przecież niższy!   Obawiam się że OGR w secie fabrycznym jest super sztywny.

Jeśli rower ma ogarniać płaskopolskę - nie mam zdania,  ale jeśli ma  jechać po trasach dobrych dla fulla duże kamienie półki zeskoki -  Krampus jest sprawdzony...  

Napisano

Panowie, mam do oddania Muirwoodsa w rozmiarze M na pełnym deore 2x10 i kołach dt370/wtb i23. Poprzedni model, bodajże 2017-18, ale w bdb+ stanie. Napęd świeżynka, 500km przebiegu. 

20250504_170319.jpg

• +1 pomógł 3
  • 2 tygodnie później...
Napisano

To temat w ogóle nie związany z moim zagadnieniem, a wrącz bluźnierczy, ale że przesiadują tu najwięksi fachowcy, zapytam.
Czy ktoś ma sprawdzoną oksydę na zimno do aluminium? Ttaką, która nie spłynie wraz z pierwszym deszczem. Ta, którą mam do nierdzewki nie reaguja za bardzo z alu, albo reaguje nie na tyle, żeby dłużej utrzymać czarny kolor.