Skocz do zawartości

[przerzutka tył]Shimano Acera

DHKOZA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem ponieważ chciałem normalnie wymienić linkę od tylnej przerzutki. Od dłuższego czasu nie mogłem wbić 6 ani 7 myślałem że jest to spowodowane zbyt napietą linką, po jej odkręceniu problem nie ustał odkręciłem nastepnie śrubki od regulacji przerzutki (H,L). Problem nie znikł, co mogę zrobić aby przerzutka wbijała 7 bieg.

Napisano

sprawdź czy przerzutka nie jest pokrzywiona

odkrec linke i śrubą regulacują H ustaw wózek przerzutki tak zeby był równoległy do najmniejszej koronki kasety, ustaw manetke na 7 i napnij linke i ją przykrec,

Napisano

Chyba jednak mam skrzywioną bo ostatnio zahaczyłem trochę o drzewo jak wymienię na nową to napiszę czy problem znikł

A i jeszcze coś jak przykręcam przerzutkę do to czy wtedy trzeba tam regulować jakiś skok czy coś bo jest tam taka pojedyncza śrubka zaraz koło tej śruby imbusowej od przykręcania

Prawda przerzutka jest krzywa ale dzięki spiłowaniu pewnej części obudowy udało się i przerzutka wskakuje już pięknie wszystko wyregulowałem i na jakiś okres będzie mam nadzieje wszystko się dobrze sprawować.

Dziękuję Wam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...