Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na start będą dobre, na pewno lepsze niż odpowiedniki z Decathlona.

Według mnie Decathlon ma dużo lepsza ofertę, większy wybór a ceny umiarkowane i zbliżone do tych z Lidla. Jedyne czego żałuje to, to ,ze Lidl nie wystawił bardziej luźnych spodenek rowerowych takich jak np: w zeszłym roku...

Napisano

U mnie w Lidlu spokojnie było,cgociaz myslalem ,ze będzie gorzej byłem o 7.30.Troche dziadków sie kręciło,ale ja i tak kupilem to co chciałem czyli spodenki krótkie i koszulke.Bardzo dobre wykonanie jak na tą cenę.(jak to Polak we wszystkim znajdzie złą strone to i ja się nie wyróżniam i...)Jedyne co mnie denerwuje to opaska ściągająca na noge z silikonem,która troche szczypie włoski na nogach,poza tym GIT :thumbsup:

Ps.W moim Lidlu zostało ok 90% towaru

Napisano

Ja byłem w toruńskim lidlu na św. Józefa ok 11. Dziadków pełno, ale i asortymentu w brud :P Ja przytuliłem do siebie spodenki funkcyjne XL. W sobotę postaram się zdać relację jak się spisują w boju.

Napisano

W zeszłym roku, jakiś czas po ofercie rowerowej, był "rzut" trekkingowy i była podobna bielizna funkcyjna. Koszulka miała krótkie rękawki, a gacie były bez pampersa. Bardzo możliwe, że w tym roku będzie podobnie. Nawet żałowałem, że wówczas tej "krótkorękawkowej" nie kupiłem...

Napisano

Ja kupiłem m.in. krótkie gacie z pampersem. Fajne są, na udach się trzymają tylko wydaje mi się, że w pasie i między kroczem a pasem są ciut za luźne (materiał w tym miejscu jest luźny i się marszczy dość mocno). W pasie dopiero jak zawiążę sznurek to się trzymają i nie zsuwają. Wziąłem XL (99% ciuchów XL na mnie pasuje), są to moje pierwsze tego typu spodenki i nie jestem pewien jak na dobrą sprawę powinny leżeć. Dodam, że pampers też jakiś taki duży sie wydaje,

Jak oceniacie rozmiarówkę w bieżącym rzucie? Czytałem tu na forum, że w lidlu ubrania są trochę zawyżone. Ale nie chce mi się wymieniać XL na L by okazało się, że L jednak za małą a jak wrócę po XL to już nie będzie, dlatego zanim to zrobie prośba o opinie.

I pytanie dodatkowe - tego typu gatki nosicie na gołe ciało czy jakieś majty pod spód ubieracie?

Napisano

I pytanie dodatkowe - tego typu gatki nosicie na gołe ciało czy jakieś majty pod spód ubieracie?

Takie gacie nosi się bez dodatkowych gaci. Na gołe ciało.

Byłem ok 7:35 w Lidlu w Dęblinie - wszystkiego było pod dostatkiem.

Kupiłem koszulkę funkcyjną rozmiar L - 186 cm wzrostu (ale szczuplak). Przymierzałem też koszulkę z długim rękawem, ale mój biceps ma za mały obwód do tych rękawków na gumkę. Nawet w rozmiarze M. Dałem sobie spokój.

Napisano

Ja kupiłem pompkę stacjonarną. Jak dla mnie 30 zł wyrzucone w błoto. Żeby opony w szosówce napompować do 7 barów, trzeba się wieszać, skakać po tłoku i wydziwiać inne rzeczy. W dodatku nie pompuje zbyt szybko. Od biedy może być, jednak tak mogę sobie pompować pompką z decathlona za 10 zł.

Napisano

Pompka nawet 7 nie pompuje, bo jak dla mnie przekłamuje.

Muszę się przeprosić z moja Sigmą Lambdą Jet(malutka pompka w porównaniu do tej lidlowe), którą trzeba się ostro namachać, ale do 9 bar dobija bez zająknięcia.

Chyba wystawie to na allegro.

Napisano

gacie krótkie L

koszulka czerwona M bo L na brzuchu wisi worem

narzędziówkę pod siodło - bo klucze lepiej wykonane i lepsze nr niz te luzem

, kto to widział 12 i 14 klucze używać,??

nawet w cytrynie nie mam takich śrub.

Napisano
Pompka nawet 7 nie pompuje, bo jak dla mnie przekłamuje.

Pewnie tak, bo się zdziwiłem jak podłączyłem ją do mojej opony w MTB... Pokazało 3 bary, faktycznie jest jakieś 2,5. :verymad:

Napisano

Ja kupiłem m.in. krótkie gacie z pampersem. Fajne są, na udach się trzymają tylko wydaje mi się, że w pasie i między kroczem a pasem są ciut za luźne (materiał w tym miejscu jest luźe pierwsze tego typu spodenki i nie jestem pewien jak na dobrą sprawę powinny leżeć. Dodam, że pampers też jakiś taki duży sie wydaje,ny i się marszczy dość mocno). W pasie dopiero jak zawiążę sznurek to się trzymają i nie zsuwają. Wziąłem XL (99% ciuchów XL na mnie pasuje),

Nie powinny się marszczyć. Ja z kolei chciałbym żeby wyżej zachodziły na plecy (mam L) ale obawiam się że xl będą mi za luźne właśnie z przodu

Napisano

Również kupiłem 2 komplety odzieży dla mnie i dziewczyny, około 9 już towar był przebrany

pytanie do posiadaczy koszulki funkcyjnej, nie gryzie was materiał? może muszę się przyzwyczaić?

Napisano

Ja kupiłem pompkę stacjonarną. Jak dla mnie 30 zł wyrzucone w błoto. Żeby opony w szosówce napompować do 7 barów, trzeba się wieszać, skakać po tłoku i wydziwiać inne rzeczy. W dodatku nie pompuje zbyt szybko. Od biedy może być, jednak tak mogę sobie pompować pompką z decathlona za 10 zł.

Wy chyba jakieś felerne pompki macie skoro tak narzekacie. Wcześniej już moją opinię wyraziłem, pompka szałowa nie jest ale w porównaniu z taką za dychę to niebo a ziemia. W trasę biorę Authora One i na studiach to była moja jedyna pompka, nie dość że napompowanie nią tych niecałych dwóch atmosfer kosztowało sporo wysiłku to pod koniec naprawdę ciężko to szło, a pompką kupioną dziś w Lidlu - parę machnięć i już jest. Także do rowerów miejskich, MTB jako tania pompka do domu - dla mnie rewelacja.

Napisano
pompka szałowa nie jest ale w porównaniu z taką za dychę to niebo a ziemia.

Za dychę nie kupisz pompki "stacjonarnej" :D . Mam porównanie do innych i ta z lidla jest naprawdę do kitu :icon_confused: . Pompką ręczną z decathlona pompuję oponę mtb do 2 barów w jakieś 2 minuty max i nie mam z tym problemów :)

Napisano

Witam!

Jestem z Gdyni, posiadam nowy kask srebrny w rozmiarze L z lidla, chętnie wymienię się z kimś z Trójmiasta na rozmiar M w tym samym kolorze. Mój kask w oryginalnym opakowaniu, takiego samego oczekuję z wymiany.

W razie co proszę na priv.

Pozdrawiam,

K.

Napisano

W większości słabiutkie są te rzeczy z Lidla.

Na przykład gacie z pampersem są beznadziejne - przecież ta wkładka jest za wąska. Wystarczy porównać z wkładkami, które stosują inni producenci.

Napisano

Pojechałem do Lidla i wymieniłem na... M :)

Byłem w obcisłych spodniach biegowych i postanowiłem po prostu przymierzyć na miejscu. L była już ok, ale nadal czuło się luz (przypominam że zakładałem je na długie obcisłe spodnie do biegania). Przymierzyłem M i uznałem, że te będą najlepsze. I chyba jest ok. Dobrze wszędzie przylegają, wkładka nie wydaje się za duża. Jutro przetestuję (krótkie pod długie, bez wkładki).

Tak więc uwaga na rozmiarówkę - najlepiej mierzyć na miejscu.

Ok 18:30 po kaskach i bieliźnie termo nie było już śladu.... dobrze, że pojechałem po nie rano.

Koszulki i spodenki jeszcze są i to sporo. Ale nadal dużo osób się kręci koło tego. Ciekawe czy mają jakieś zapasy i będą dorzucać.

Napisano

Wrzuciłem w dwóch oddzielnych postach, poczytaj że wpierw a potem pytaj ;)

Napisano

Mógłby ktoś wrzucić real fotki tegorocznych kasków? :)

U mnie w Lidlu też nie robili problemu, niestety domu przymierzyłem kask przed lustrem i okazał się za duży. Powrót do Lidla, kask mogłem wymienić, jednak wszystkie już sprzedane :). Póki co nie otwieram swojego, czekam, może znajdzie się chętny z trójmiasta do wymiany (Zamienię L na M).

Pozdrawiam,

K.

Napisano

Info dla Lubelaków: ok godz. 17 byłem w nowym Lidlu na Tysiąclecia. Kasków, koszulek, spodenek, bielizny, torebek, pompek od zaje..... znaczy bardzo dużo. Mało ludzi odwiedza ten sklep. Tylko okularów zostało kilka sztuk.

Napisano

po 4 wizytach w lidlu mam:

- kask i klucze za 10zl

- okulary

- spodenki i koszulke

- wymiana koszulki s na l bo bylo zle zapakowane :D

kask bardzo ok, wzialem mniejszy bo pasuje (wtedy byly wieksze szare a mniejsze biale) - ok 11;30

okulary o 15;30, wszedzie malo co

spodenki i koszulka ok 18, towaru doszlo, kaski byly juz w obu kolorach i rozmiarach

przymiarka w domu, spodenki L krok jakos nisko, siadajac na rower wsio ok, przymiarka XL od kolegi co tez kupil, przylega na tylek ale siadajac wkladka zachodzi za wysoko wiec L sa ok. przymiarka koszulki...zapiac sie nie moge...no cos mi nie gra :D opakowanie od L, rekawy od L, a sama koszulka S (podziekowania dla siostry, ze zauwazyla bo pomyslalem, ze az tak przytylem)

wizyta nr 4 wymiana, odbylo sie bezproblemowo. L ciasna w brzuchu wiec bedzie wyznacznik do chudniecia :)

• Mod Team
Napisano

Wrzuciłem w dwóch oddzielnych postach, poczytaj że wpierw a potem pytaj ;)

Spox, dzięki. Gdybym miał czas, to bym przeczytał, a wpadłem tylko na chwilę i nawet nie zauważyłem, że już 4 strony info przybyły :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...