Skocz do zawartości

[komputery] Kącik komputerowy

Puma [JFK]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja mam takie pytanko :):

Planuję zakupić monitor LCD (rozdzielczość 1680x1050). Chciałem się zapytać czy mój GF5200 128/128 będzie na tym poprawnie działał, czy będę musiał rozejrzeć się za nową grafiką?

Napisano

Raczej bedzie...poszukaj specyfikacji, tam masz podana maksymalna rozdzielczosc. Licz sie tylko z tym iz lcd najladniej wyswietla w swojej natywnej rozdzielczosci (czyli tej co podales). Co to oznacza? Ze gry musialbys takze puszczac w tej rozdzielczosci :) Wiec jesli ma byc giercowanie...tak masz kupic nowa, wypasiona grafe. Jesli bez gier...poczytaj specyfikacje..ale raczej bedzie luz.

Napisano

Siemka! Pisze odnośnie laptopa którego szukam. Po przemysleniu wszystkich za i przeciw, zdecydowany jestem dołozyc do tej Toshiby

- http://sklep.vobis.pl/oferta/notebooki/tft...t_a200-1gh.aspx

poszukam taniej albo kupie w Vobisie. Ten komp odpowiada mi najbardziej, widziałem go na żywo (nie ten konkretny ale z serii A200, z gorszymi parametrami), prezentuje sie naprawde dobrze i cieszy oko. W tym konkretnym modelu wreszcie zamontowana jest jakas zyciowa karta graficzna (chłopaki dzieki za zwrócenie uwagi na lipny chipset Intela, bym sie wpakował). Teraz tylko musze jeszcze skołowac kase i laptop w domu. Dzieki jeszcze raz, na razie.

Napisano

Witam! Sprawa mojego laptopa fajnie sie rozwineła, niby nie czujac potrzeby zadzowniłem do kolezanki ze Stanów, która jest w Polsce. Temat zszedł na studia i tak dalej, zaproponowała mi lepszy sprzet za nizsza cene z gwarancja miedzynarodową. Cieszy mnie to niezmiernie, tylko...nie wiem co oni TAM mają teraz i czego moge chcciec. Oczywiscie nie wezme super wypasionego kompa, ale mysle ze za ta sama cene moge wytargac cos lepszego. Co myslicie ?

sorki ze post pod postem !

• 3 tygodnie później...
Napisano

Cześć wam. Mam kolejne pytanie natury informatycznej. Mianowicie zakupilem grę i nie uruchamia mi się ona, nastepnie sciagnalem demo tejże gry i dziala ono doskonale. Czy to, że nie dziala pelna wersja moze byc winą komputera/systemu, czy tez jest to zdecydowanie wina gry?

Napisano

Skoro demo chodzi, to raczej odpada możliwość, żeby była to wina komputera. Może uszkodzony jest... nośnik. Spróbuj odpalić tę grę na innym komputerze, a jeśli pójdzie, to jeszcze dobrze było by sprawdzić czy idzie na innym, podobnym sprzęcie z taką samą kartą graf. jak Twoja.

Napisano

Hmm opisalbys co nie dziala, jak nie dziala, po co nie dziala. Samo stwierdzenie nie dziala nic nie pomoze. Wyobraz sobie, ze masz rozwalony rowerek i prosisz telefocznie mechanika o porade. Na pytanie co sie stalo...odpowiadasz "nie dziala". Jak myslisz..czy odpowiedz mechanika bedzie trafna?

Napisano

witam

co myślicie o procku AMD Athlon 64 x2 4000? opłaca się dopłacić do 4200? jak wygląda wydajność w porównaniu z jednordzeniowymi?

2 pytanie:

czy jest sens przy takim procku inwestować w grafę 8600GT, czy coś tańszego?

3:

czy emulatory Cedega, albo Wine(który emulatorem nie jest :rolleyes: ) poradzą sobie z grą The Witcher pod linuxem? gra wymaga DX9.1 i jest jedyną na której mi zależy żeby pograć.

Napisano

Mam jedno małe pytanki. Mam oryginalną płytkę z muzyką i chcę to przerobić na mp3 aby posłuchać na odtwarzaczu. Moglibyście polecić jakiś program do tego i ewentualnie instruktaż:rolleyes:?

Napisano

no a ja mam pytanko odnośnie Excela ;) bo na informatyce dostałem zadanko żeby zapisać słownie za pomocą formuły jakaś kwotę w Excelu... no i nie wiem jak to zrobić... szukałem na necie czegoś o tym ale nigdzie nie mogłem znaleźć informacji :P Moglibyście pomóc?? ;)

Napisano

W sensie wykorzystac informacje z kilku komorek i zapisac przetworzone dane w innej za pomoca formuly? Czy jak?

Napisano

no jest liczba np. 138 i trzeba ja zapisac za pomoca jakies formuly(czy czegos) slownie, zeby bylo: "sto trzydzieści osiem" <_<

Napisano
co myślicie o procku AMD Athlon 64 x2 4000? opłaca się dopłacić do 4200? jak wygląda wydajność w porównaniu z jednordzeniowymi?

2 pytanie:

czy jest sens przy takim procku inwestować w grafę 8600GT, czy coś tańszego?

3:

czy emulatory Cedega, albo Wine(który emulatorem nie jest :) ) poradzą sobie z grą The Witcher pod linuxem? gra wymaga DX9.1 i jest jedyną na której mi zależy żeby pograć.

1. nie opłaca się, opłaca się za to zainwestować w płytę z przyzwoitymi możliwościami overclockingu, możesz też pomyśleć nad pentium dual-core (okrojone z cache l2 core2duo)

2. jeśli chcesz od czasu do czasu pograć w nowsze tytuły, to będzie to rozsądne minimum

3. nie ma najmniejszych szans, nawet się nie uruchomi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...