Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

796 odpowiedzi w tym temacie

#321 Salvin

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 269 postów
Garaż Rower

Napisano 03 luty 2012 - 20:38

Kolejny dzień treningu na rowerze stacjonarnym. Nudne to jak cholera i trzeba mieć wielkie pokłady samozaparcia, ale jak się spojrzy na spadające wskazania wagi to motywacja wzrasta momentalnie :)

Rowery

• admin

#322 zakol13

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 113 postów
  • Imię:Piotr
Garaż Rower

Napisano 04 luty 2012 - 21:23

posiedziałem na bikemapie i powyznaczałem parę tras w okolicy
Dołączona grafika

#323 Jacekddd

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 84 postów

Napisano 05 luty 2012 - 11:58

Ice biking - YouTube

Broniąc honoru 2oo, 1:0 dla mtb.

Gps wyłączył się przez to zimno x razy.

Sports Tracker

Myślę, że nietrudno się domyśleć, która część track'a jest na filmie ;-)
-15C przyjemny orzeźwiający wiaterek.

Jacek
Dołączona grafika

#324 kantele

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 1172 postów
  • Imię:Marta

Napisano 05 luty 2012 - 17:08

Chwilowy OT: Za mało jeszcze w TV i w radio trąbią na temat włażenia na lód co? Chcesz przetestować na własnej skórze, a może po prostu zasponsoruj komuś akcję ratowniczą, hę?

Powrót do tematu: Ja dzisiaj króciutko, tylko godzina, z czego pół godziny to trening jazdy po lodzie w Lasku Kabackim (nie musiałam w tym celu popylać po krze na Wiśle). Zamarzły mi palce u stóp, ale rękawice Chiba Alaska dają radę. Całkiem mi było ciepło w łapki.
Dołączona grafika

#325 kazafaza

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 25
  • 280 postów
  • Imię:tomek
Garaż Rower

Napisano 05 luty 2012 - 18:24

Siedzac chory w domu zamontowalem przedni blotnik Mucky Nutz Fender Bender...moze powiedziec o tym czyms "blotnik" to za wiele, dowiem sie jak sie sprawuje mam nadzieje juz niebawem :D
"Rewolucja jest jak rower – jeśli się nie posuwa naprzód to pada." Ernesto Guevara

Rowery

• admin

#326 supersam

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • 376 postów
  • Imię:Jakub
Garaż Rower

Napisano 06 luty 2012 - 16:58

Zamontowałem dzisiaj nową kasetę, łańcuch, śrubki do korby i pedały :)

#327 timex550

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 12
  • 320 postów
Garaż Rower

Napisano 06 luty 2012 - 18:31

Delikatnie szorowałem nowo zakupioną kierownicę Truvativ'a ze sklepowych naklejek z cenami. Udało mi się wszystko ładnie wyczyścić i nie uszkodzić lakieru. No, ale taki ładny efekt przypłaciłem 15 minutami siedzenia i żmudnego skrobania gąbką kuchenną :laugh:

#328 mrmorty

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 77
  • 1613 postów
  • Imię:Józek

Napisano 06 luty 2012 - 19:11

Wyświetl postUżytkownik kantele dnia 05 luty 2012 - 17:08 napisał

Za mało jeszcze w TV i w radio trąbią na temat włażenia na lód co? Chcesz przetestować na własnej skórze, a może po prostu zasponsoruj komuś akcję ratowniczą, hę?

święta racja! Dwa lata temu chciałem sobie skrócić drogę do domu i ruszyłem śladem skutera przez jezioro... Cudem się wypiąłem i zeskoczyłem z roweru gdy zaczęło zapadać się tylne koło. Kolejnym cudem było to że lód załamał się tylko pod tylnym kołem a nie dodatkowo jeszcze w miejscu gdzie na niego upadłem. Te kilkadziesiąt kroków do brzegu to holowałem rower po sniegu idąc na czworaka. Innym razem przód mi się zapadł do przerębli która ledwo co zamarzła a górę zakrył śnieg. Od tamtego czasu na lód nie wjeżdżam.
Dołączona grafika

#329 andi333

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 12
  • 1334 postów
  • Imię:Andrzej

Napisano 06 luty 2012 - 19:57

Dziś serwis reby :P

Użytkownik andi333 edytował ten post 06 luty 2012 - 19:57

Dołączona grafika

#330 lukas85

Maniak

• Użytkownik
  • 507 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 06 luty 2012 - 21:57

1,5 h trenażer w rytmie Gorillaz, głównie - Feel Good Inc.

#331 Piksel

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 44
  • 1206 postów
  • Imię:Adam

Napisano 06 luty 2012 - 22:20

Pierwsze od 2tyg. 30km.Temperatura -15 stopni, ale mimo tego fajnie się jechało,a jutro zmieniam skok w amorku.

„Ból jest przemijający, a skutki rezygnacji pozostają na zawsze.” - Lance Armstrong.

Dołączona grafika

#332 kantele

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1172 postów

Napisano 08 luty 2012 - 08:36

Trenażer... rany, jakie to nudne. Ale niestety, trening zaplanowany, trzeba kręcić.
Jakby się ciutkę cieplej zrobiło to można by było częściej wyjść na dwór... Ja nie mam dobrych butów na jazdę w mrozie. Rękawice udało mi się fajne kupić i przetestować przy -10 stopniach - zdały egzamin. Ale wciąż nie mam butów i przy tych -10 stopniach paluchy mi odmarzły po 40 minutach.
Ostatnie kilka dni spędziłam na necie oraz w różnych sklepach oglądając szosówki. Już wybrałam co chcę, czekam tylko na dostawę mojego rozmiaru :) Chyba zniosę jajko! :D:D
Dołączona grafika

#333 RaiderX

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 32
  • 101 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 08 luty 2012 - 21:17

Mając dość walki z oporami toczenia, zmieniłem oponę w tylnym kole z kendy knarly na schwalbe smart sam. Pomalowałem też tarcze avid g2cs na kolor złoty :) . Jutro może dodam jakieś zdjęcia.

#334 lukas85

Maniak

• Użytkownik
  • 507 postów

Napisano 08 luty 2012 - 22:20

Tlumaczylem sie policji, ze rower ktorym wracam z pracy nie jest kradziony... :-D (zatrzymali mnie na ulicy i poprosili o nr ramy. W czasie kiedy jeden sprawdzal pouczalem drugiego ze ludzie sami sa sobie troche winni, bo kupuja badziewne liki do drogich rowerow. Pochwalilem sie przy okazji u-lockiem)

#335 kantele

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1172 postów

Napisano 09 luty 2012 - 08:26

lukas85 coś w tym jest. Pierwszy rower (bardzo budżetowy) rąbneli mi spod sklepu. Nie było mi go żal ;) Niestety, nic mnie to nie nauczyło i któryś kolejny rower (już bynajmniej nie budżetowy) rąbneli mi z ogólnodostępnego garażu pod pracą po miesiącu od zakupu. Teraz przypinam grubym łańcuchem i ulockiem... Ale nauczka jest ostra - kilka kafli na dwa rowery w ciągu miesiąca (bo przecież nie mogłam być bez roweru) uczy czegoś jednak.
Dołączona grafika

#336 lukas85

Maniak

• Użytkownik
  • 507 postów

Napisano 09 luty 2012 - 10:39

Ja dlatego do mieście nie jeżdżę droższym rowerem. Mam do tego 8 letniego gary fishera, którego nawet specjalnie nie czyszczę (poza napędem) i zastanawiam się, by okleić go jakąś czarną taśmą..

#337 Elo78

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 624 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 11 luty 2012 - 22:58

Kupiłem przelotki, gumki, ograniczniki na linki, linki, rozkuwacz, końcówki linek za ponad 100 zł <szok>. Zdjołem przerzutki, łańcuch i hamulce w mtb i szosce. Przygotowywuje rowery do sezonu. Na pierwszy ogień idzie mtb bo go zaniedbałem :/
W miare jedzenia apetyt rośnie , a siana ubywa....

#338 kantele

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1172 postów

Napisano 14 luty 2012 - 15:41

No to stało się. Kupiłam szosówkę.
b'twin Triban 3
Dołączona grafika

Na maksa budżetową, żeby nie wtopić dużej ilości kasy w przypadku nie przyjęcia przeszczepu :)
Ale podoba mi się - jestem kobietą, to jest bardzo istotny aspekt ;) - i wydaje się dość dobrze dopasowana, chociaż nie miałam możliwości sprawdzenia jeszcze mniejszej ramy - kupiłam najmniejszy możliwy rozmiar ;)
Aluminium z carbonowym widelcem, hamulce b'twina, napęd i klamkomanetki shimano 2300 (3x9), markowe opony (!)
Wytargowałam za nią o 200 zł niższą cenę niż sklepowa (czyli 1350 zamiast 1550) ze względu na parę usterek związanych z długotrwałym wystawieniem, np. uszkodzone pokrycie siodła, jakieś zarysowanie na szybkozamykaczu i takie tam - niczemu nie przeszkadzające drobiazgi, oraz brak regulacji przy kupnie (nie było akurat osoby z działu rowery).
Uważam, że to był dobry zakup. Dzisiaj dam ją na przeczyszczenie napędu (napęd jest strasznie zasyfiały smarem - najwyraźniej w Decathlonie dbali tylko o nasmarowanie a nie o wyczyszczenie co jakiś czas) i regulację. A za 2 tygodnie idę z nią na BGFita (należy mi się BGFit na drugi rower w pakiecie).
Na razie testowałam ją tylko kręcąc kółka w Decathlonie i dojechałam nią spod garażu do domu (z 200m). Póki co, trochę się boję "wyprowadzić ją na spacer" bo wolałabym, żeby było sucho. Na razie siedzę na niej jak na szpilkach, spięta i zdenerwowana :) Zupełnie jakby mnie pierwszy raz na konia posadzili ;)
Dołączona grafika

#339 Retcel

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 18 postów
  • Imię:Mariusz
Garaż Rower

Napisano 14 luty 2012 - 17:40

Ja dziś zrobiłem małą rundkę do najbliższego jeziora (z Rumi do Wyspowa) 18km(całość mi wyszło).

Użytkownik Retcel edytował ten post 14 luty 2012 - 17:40

#340 JemJogurt

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 104 postów
  • Imię:Jogurt
Garaż Rower

Napisano 14 luty 2012 - 20:17

O bliskie tereny, ja niestety czasu niemam na żadne jazdy tylko w weekendy i 2 razy w tygodniu. Pozdrowienia z wejherowa !