Klosiu Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 Na ta temperature chyba najlepsze sa downhillowo-freeridowe rekawice z dlugimi palcami . Przynajmniej ja mam rekawiczki Fox Digit i nosze je ponizej 10-12 stopni, wtedy sa idealne. W wyzszych temperaturach nie odczuwa sie ciepla, ale juz sie rece poca. Dzis rano kolo 5:30, jak jechalem do pracy, bylo -2 stopnie i lapy mi w nich nie zdazyly zmarznac na dystansie 8 km, wiec nie sa zle. Ale podejrzewam, ze powyzej pol godziny jazdy w temperaturze ponizej zera daloby mi sie juz we znaki. Ale do dwoch-trzech stopni w plusie sa idealne jak dla mnie. Nie sa grube, nie ma problemu z rapidfire czy chwytaniem np kluczy, a chronia niezle. Znajomy mial podobne Specjalizeda i tez sobie chwalil.
Mathieo Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 ja muszę spróbować rękawiczek do piłki nożnej , mam takie mitre(y) ze smokiem, które dostałem na urodziny od kumpla może będą się dobrze sprawować. Tylko muszę je wyprać
MarcinGoluch Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 a ja kupiłem sobie rekawiczki takie polarowe za 7zł i jeszcze w nich nie zmarzłem No ja mam poodbnie, tyle ze za swoje dalem 2zl . Calkiem przyjemny polarek, cieply mimo ze stosunkowo cienki. Na nie zakladam zwykle rowerowe rekawiczki z krotkimi palcami i jest super.
jurasek Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 taki sam patent stosuję polarowymi palcami skutecznie sie usuwa śnieg z okularów takie rękawice w niskich cenach można nabyć w sklepach ze sprzętem BHP
padamek Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Ja kupiłem na tą zimę Seal Skinz http://www.sealskinz.com/ rękawice i skarpety. Mam nadzieję, że dadzą rade bo wydałem kupę kasy.
lucek Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 ja sobie dzisiaj sprawiłem rękawiczki z Wind Stopperem na Czechach za 235 koron (ok. 30zł) normalnie takie rękawiczki jakieś porządnej firmy kosztują ze 120zł
Loko Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Odnośnie tych polarowych to ja też w nich śmigam ,ale przy - kilku stopniach jest w nich za zimno .
jacu0588 Napisano 9 Stycznia 2008 Napisano 9 Stycznia 2008 Rękawiczki zimą to bardzo ważna rzecz ale nie tylko zimą i należy o tym pamietać...bo za parę lat może nas spotkać nie miła niespodzianka z naszymi stawami (nadgarstki) dlatego ważne, żeby rękawiczki były dobrze dopasowane i spełniały swoje funkcje...moja propozycja: http://www.malker.pl/product_info.php/cPat...products_id/190 pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.