Skocz do zawartości

[ZLOT] III Oficjalny Zlot FR.org

daid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobra. Mam taką propozycję. Objawili się już autochtoni z okolic Głuchołazów. Może, żeby dodać animuszu potencjalnym orgom, przedstawią jakieś propozycje noclegów? Liczę też na relacje Lookasa z jego (z Baranem i Szefferem) zeszłorocznego rekonesansu.

POSTRO!

Gr

• Mod Team
Napisano

Janisław : będzie :)

Grabarz w zeszłym roku rekonesans tamtych terenów robiłem samotnie i jak wspominałem warto się tam wybrać bo jest dobra baza do ataku innych szlaków. Jednak zanim coś ruszymy z konkretami musimy wyniuchać te najbardziej odpowiednie dla nas miejscówki oraz ich dostępność w interesujących terminach.

Napisano

No dobra, robimy.

Pierwsza akcja społeczna.

Proszę o rozpoznanie jak wyglądają znane wam terminy imprez na 2011. Nie możemy wkomponować się w żadną większą imprezę czyli żadne maratony cykliczne, TC czy ET.

Propozycje noclegów w Głuchołazach mile widziane. W tym roku nie szalejemy i szukamy lokalu na 100miejsc jak to było poprzednio tylko max 50-60. Spóźnialscy będą żałowali a my mamy spokojną głowę, że nikt nie będzie kazał dopłacić za zarezerwowane wcześniej miejsca.

Lokales zapraszam do mnie na GG3682135.

Jakieś propozycje, pytania?

Aha i musimy się znowu sprężyć bo Zlot będzie w szczycie wakacji więc rezerwacja miejsc musi się odbyć bardzo szybko.

Pozdrawiam!

Marcin Goluch

Napisano

Poniżej wstępne terminy popularnych maratonów. Jak widać, z wolnymi terminami będzie ciężko. Dojdzie jeszcze Legia, TC i parę innych zawodów. Ja i tak przyjeżdżam na zlot, tylko będę musiał zanieść L4 do kadr :), bo tym razem wpadnę prawdopodobnie na min 4dni :)

Mazovia:

02-03.07 - Mazovia 24h Marathon

10.07 - Mazovia MTB Marathon, VIII edycja

31.07 - Mazovia MTB Marathon, IX edycja

13.08 - Mazovia MTB Marathon, X edycja

3-15.08 - Gwiazda Mazurska

28.08 - Mazovia MTB Marathon, XI edycja

ŚLR

03. 07. 2011 - Suchedniów

07. 08. 2011 - Pińczów

21. 08. 2011 - Nowa Słupia

Skandia ma wolne od czerwca do września

Powerade

09.07 - Międzygórze

24-29.07 - Sudety MTB Challenge

31.07 - Głuszyca

14.08 - Krynica Zdrój

28.08 - Kraków

Bikemaraton

02/07

23/07

06/08

20/08

Family Cup

02 lipca - Mrągowo

03 lipca - Turek

10 lipca - Iwonicz-Zdrój

18 lipca - Warszawa

28 siepnia - Kielce

• Mod Team
Napisano

Na podstawie zeznań Premiera2 wstępnymi terminami IMO są ostatni weekend czerwca, lub ze względu na łykendowych łazików ( czyt. turystów ) od 27 do 30 .06 oraz okolice trzeciego łykendu lipca . Prywatnie obstawiam na drugą czerwcową ( tj. między 27 a 30 .06) opcję. Koniec lipca to okres szczytowania wakacyjnego.

Napisano

Jeżeli chodzi o mnie to czerwiec tak trochę nie bardzo (wyjazd/praca), lipiec już względnie, sierpień na pewno. Aczkolwiek na 100% będę mógł się wypowiedzieć dopiero jak powstanie/sie ustali sie konkretna data zlotu. Oczywiście postaram się dostosować, mam nadzieję, że uda mi się wykombinować wolne. :D

Napisano

Końcówka czerwca... pliiiiz. I studenci też już będą mogli, bo w zeszłym roku sporo osób nie mogło jechać. Dajcie dwu tygodniową ankietę jako osobny temat. Ja nie czuję się upoważniony

Napisano

Organizacja jednak pochłania nieco czasu i kosztów chociażby związanych z telefonami.

Koszty trzeba po prostu zsumować, podzielić przez liczbę użytkowników - i zrzuta.

Albo doliczyć do jednostkowej kwoty noclegu jakiś ryczałt na poczet kosztów organizacyjnych; a w razie ewentualnego wystąpienia nadwyżki - podzielić ją przez liczbę uczestników zlotu i zwrócić każdemu po zakończeniu imprezy.

Napisano

Z tymi zwrotami to byłby większy kłopot, niż ze zbiórką pieniędzy. Zrobić 50-60 przelewów, sprawdzić nr kont, itp. Robota dla księgowego, a kwoty pewnie rzędu 2-3zł. To już lepiej przekazać na jakieś sierotki, czy coś w tym kierunku ;)...

Ale pomysł z doliczeniem do kosztów noclegu bardzo trafny i popieram.

Napisano

Proponuję ograniczyć dalsze dywagacje do tych dwóch terminów, tj. 24-26 czerwca i 15-17 lipca. Z terminem lipcowym koliduje na chwilę obecną tylko Family Cup.

Marcinie - czy możemy Twoją wypowiedź uznać za oficjalną deklaracje organizatorską? :)

Kolejna moja propozycja - jeśli org się zdeklaruje, niech sam wybierze termin. Głosowanie i szerokie konsultacje społeczne tylko niepotrzebnie nabiją postów. Logika jest prosta: Org coś organizuje, przedstawia warunki, jeśli się nam widzi, to jedziemy, jeśli nie, to uznajemy, że impreza nie wpisuje sie w nasz kalendarz. Bez rzężenia, rozmów kuluarowych i łapówek ;)

POSTRO!

Gr

• Mod Team
Napisano

Nie, nie i jeszcze raz nie- wybieranie terminu przez jedna osobę z góry jest skazane na niepowodzenie. Lokalizacja wstępnie wybrana, terminy zawężone do dwóch. Zbadajmy najsamprzód , wiela pedałników zawita coby ewentualny org był przygotowany do ewentualnych negocjacji cenowych z kumem , co nam wikt i opierunek zapewnić ma.

Napisano

Nie, nie i jeszcze raz nie- wybieranie terminu przez jedna osobę z góry jest skazane na niepowodzenie. Lokalizacja wstępnie wybrana, terminy zawężone do dwóch. Zbadajmy najsamprzód , wiela pedałników zawita coby ewentualny org był przygotowany do ewentualnych negocjacji cenowych z kumem , co nam wikt i opierunek zapewnić ma.

Chyba za dużo z Czakiem na emtb obcujesz ;)

Odwołam się do mojego wieloletniego doświadczenia - negocjacje miejsca i czasu zawsze antagonizują potencjalnych uczestników i częstokroć doprowadzają do nie zrealizowania zamierzenia. Jakoś nikt nie śmie negocjować terminów imprez, jakich wyciąg jest kilka postów wcześniej. Stawiam żołędzie przeciw wkładkom z moich bucików, że propozycje terminów zaczną się zaraz mnożyć.

Ale... niniejszy topik nie stanowi dla mnie przestrzeni do niesienia kaganka oświaty, więc się dostosuję :)

• Mod Team
Napisano

Grabarz,emtb znam ze słyszenia. Wspomnianego Czako/Czaka na oczy nie widziałem.

Poczekajmy na odzew innych teoretycznie chętnych - może ktoś inny błyśnie ideą.

Napisano

Skoro są tylko dwie daty do wyboru proponuję połączyć element demokratyczny z dyktatorskim, tj. zrobić ankietę z terminem na oddawanie głosów, a w przypadku gdyby nie spotkała się ze spodziewanym odzewem lub liczba głosów byłaby równa, oddać decyzję dykt..., em, dyrektorowi.

Albo od razu klepnąć czerwiec :icon_mrgreen:. Lipiec to miesiąc urlopowy, więc trzeba się liczyć ze zwiększoną obecnością turystów, tudzież konfliktami rodzinnymi (że zamiast nad Bałtyk z żoną on znowu wozi dupsko na bicyklu, na pewno ma kochankę).

Napisano

Haha! Dobre z tymi konfliktami rodzinnymi :icon_mrgreen:

Sezon urlopowy zwykłem mieć w sierpniu... ale jeśli zlot byłby w okresie okresie czerwiec-połowa lipca, to chętnie dołączę w dowolnym właściwie terminie.

Napisano

Chłopaki organizujący temat pewnie myślą teraz jak sprawę rozwiązać. Kilka osób się wypowiedziało, większości pasuje czerwiec, ale dobrze by było żeby określiło się większe grono. Marcin - zaproponowałeś lipiec i pewnie chciałbyś, żeby tak zostało - a może jednak da radę coś z tym zrobić. Gdybym mógł dostosowałbym się, ale 16.07 lecę w Alpy na 3tyg i doopa blada

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...