MarcinGoluch Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Ahoy Wszystkim! Jeszcze w ubiegłym roku nosiłem się z poważnym zamiarem sprzedaży sprzętu z racji problemów finansowych a tu taka niespodzianka. Rower dostał się w moje ręce dzięki Tobo którego znacie i dzięki głównemu manago z firmy Tubus Panowi Dietmar'owi Slik którego również pozdrawiam . Więc rowerek wygląda obecnie następująco: Rama: Ibis Mojo z Foxem RP23 Widelec: Manitou Minute MRD Absolute 2009 Koła: Mavic Crossmax DISC - stary model ale naprawdę jestem w szoku jak fajnie latają. Opony: WTB MutanoRaptor 2.4 Hampelki: Avid Juicy Carbon 2008 Korba: SLX Przerzutki/kaseta/łańcuch/manetki: Shimano XT (tył Shadow) Siodło: WTB Rocket V SLT Mostek: Ritchey COMP(do zmiany) Kiera: PRO FSR Sztyca: Accent SP-408(do zmiany) Pedały: CB Mallet 2 To chyba wszystko. Generalnie jak dostałem ramkę i widelec (Mega dzięki dla Tobo - mam u ciebie niesamowity dług) stwierdziłem, że pewnych rzeczy się kupić nie da (kolejne dzięki dla Tobo) i, że mikołaj czasami przychodzi w kwietniu ( i ponowne ukłony dla Tobo ). Waga całości ważona na zasadzie najpierw ja na wadze, a później ja z rowerem wyszła 12,3kg i na luziku jestem w stanie te 300g urwać żeby zejść poniżej 12kg. Na razie mam kilka krótkich trasek i jedyne co mogę powiedzieć, że Ibis prowadzi się dość specyficznie. Niby 1,5kg lżej od Propheta ale całkowicie inny rozkład masy. Ahia i co zauważyłem to chyba najwygodniejszy rower do noszenia w ręku jaki widziałem . Jest to dość ważne dla mnie z racji, że Ibis stacjonuje w mieszkaniu na 4 piętrze. Pozdrawiam! Marcin Goluch
etnies77 Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Chyba coś nie linkuje grafika. Rower musi być piękny i tego siodła to ci od serca zazdroszczę Pozdrawiam i powodzenia w odejmowaniu!
bendus Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Choroba... Wszyscy się na wiosnę przezbrajają... Coraz bardziej spode łba zerkam na Propheta Celujesz w tobową wagę, czy też 11.xx Cię zadowoli?
Mod Team bogus Napisano 7 Maja 2010 Mod Team Napisano 7 Maja 2010 Link do zdjęcia nie działa, ale rowerek musi być ciekawy. Jak na fulla to wynik wagowy moim zdaniem jest zadowalający.
tobo Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 minuta jest z 2008 roku sam mi ją kupowałeś i masz szybko postępującą amnezję
MarcinGoluch Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Mi sie kurde foto za każdym razem otwiera. Dzisiaj wrzucę foto na inny serwer a jutro być może foto z trasy. Waga którą osiągnął Tobo jest dla mnie nie do ogarnięcia. Nie przewiduje w rower grubszych inwestycji. Bendusie wierz mi, że jak będziesz chciał zmienić Propheta to tylko na absolutny top, żadnych półśrodków. Prophet jest naprawdę genialnym rowerem i ja byłem bardziej niż zadowolony.
DAMIAN24 Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 Mi sie kurde foto za każdym razem otwiera. Dzisiaj wrzucę foto na inny serwer a jutro być może foto z trasy. bo ty kurde jesteś moderatorem , a mi się taki komunikat wyświetla: [#10171] Nie masz uprawnień do pobrania tego załącznika.
Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Maja 2010 Mod Team Napisano 8 Maja 2010 U mnie też bez problemów co tu dużo gadać maszynka wypas
DAMIAN24 Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 ja mam ten plus, że maszynkę już widziałem na forum emtb.pl
DAMIAN24 Napisano 8 Maja 2010 Napisano 8 Maja 2010 http://www.emtb.pl/forumo/showthread.php?tid=28&page=149 na dole strony jest zdjęcie, ale nie wiem czy ci się otworzy bez zalogowania
zabiel17 Napisano 11 Maja 2010 Napisano 11 Maja 2010 Chyba kiedyś jeździłem z właścicielem podobnego ...... : Rower super, wagowo też dobrze
MarcinGoluch Napisano 3 Listopada 2010 Autor Napisano 3 Listopada 2010 Ehhh Panie i Panowie to jest mój dwu tysięczny post ! Ptaszysko przeszło małą metamorfozę. Ponownie odchodzę od Shimano na rzecz gripshiftów SRAMa. I tak XT manetki i p.tył zostały zmienione na X.0 w obu sekcjach . Szybkość reakcji ręka/zmiana biegu jest znacznie lepsza w przypadku gripshiftów. Zmianie uległy również hampelki. Zamiast Avida Juicy Carbon jest teraz ORO K24. Avidy były ze mną dość długo jednak od początku carbon w klamkach uważałem za niezbyt udany pomysł. Aaaaa i mała zmiana w gripach bo twarde i wycierające się OctaneONE zostały zmienione na aksamitne ODI Rouge. Piękna sprawa! Foto nieco niewyraźne ale mknełem jak strzała i Daid mnie nie trafił. Mała sesyjka odbędzie się w najbliższą niedzielę ponownie na Smrku . http://picasaweb.goo...566899776644642 ten łysiejący starszy Pan na Ibisie to Daid . http://picasaweb.goo...576545909697826 http://picasaweb.goo...572066095311346 Pozdrawiam! Marcin
daid Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Ehhh Panie i Panowie to jest mój dwu tysięczny post ! stawiasz piwooo!!!!! Szybkość reakcji ręka/zmiana biegu jest znacznie lepsza w przypadku gripshiftów.(...)twarde i wycierające się OctaneONE zostały zmienione na aksamitne ODI Rouge. Piękna sprawa! czy to sprawi, że wreszcie bedziesz jezdził?;> (...)ale mknełem jak strzała pewnie z górki było;) ten łysiejący starszy Pan na Ibisie to Daid Ponownie stawiasz piwo, albo karny jeżyk za ubliżanie mej osobie, to że nie mam już dwudziestu lat nie jest powodem żartów:) hah!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.