Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiedziałem że kasku nie widziałem jak dziś dorwałem gazetkę :P Oferta regionalna, szkoda że nie ma w Rzeszowia i cena podbita,bo kumpla namawiam na zakup a tańszy kask może kupi :P

Ja też pewnie maszynkę wezmę, taka z Finish Line kilka razy droższa, na allegro nawet nie widziałem (ale już luknąłem) a jeszcze jakieś smarowidło dają to się zużyje bo się kończy FL, byle było do suchej jazdy bo tych do wilgoci używam tylko w śniegu.

Pytanie tylko ile jakiś tani specyfik do czyszczenia kosztuje, żeby potem maszynkę było łatwo domyć, bo butelki po jogurtach pitnych po shakeowaniu łańcucha w benzynie robią się czarne w środku i na zewnątrz (ale w sumie ich nie myję bo po co).

Buty wyglądają ciekawie, ale nikt nie testował bo fakt chyba pierwszy raz są. Mi nie chodzi nawet o SPD ale o jakieś w miarę przewiewne buty na szosę/XC i do łażenia po mieście, tylko żeby te lidlowskie się nie rozleciały szybko.

Ktoś może ma torbę podsiodłową z Lidla, chyba już kiedyś były? Mniejsza o zawartość, byle była w miarę solidna i dobrze mocowana.

Napisano

pytanie do użytkowników okularów z wiosny 2010, nadal dobrze się spisują? są wytrzymałe? :icon_wink:

Dobrze, sprawiają wrażenie nieco delikatnych, ale przeszły swoje, nic się z nimi nie dzieje. Były to jednak zupełnie inne okulary niż w najbliższej ofercie. W miękkim pokrowcu, szybki również wymienne (3 szt.) i znacznie tańsze - 14,99 zł.

Napisano

Spodenki do 40-50km spokojnie dają radę (dalej na razie nie sprawdzałem). Kosztowały chyba 30zł więc cudów nie ma się co spodziewac ale jak za tą cenę myslę, że ujdą :rolleyes:

Napisano

Z poprzedniego rzutu mam bezrękawnik i gatki z pampersem - to taka bielizna raczej.

Ale muszę przyznać że koszulka jest świetna, mocno dopasowana i dobrze oddycha.

Pod koszulkę typowo rowerową na chłodniejsze dni jak znalazł.

Natomiast gatki mają pampers jakiego do tej pory w Lidlu nie było - bardzo podobny do

Shimano Originals pod względem profilu i wypełnienia.

W nadchodzącej ofercie ciekawie zapowiadają się rękawiczki. Buty też mogą być spoko.

Napisano

Czy ktoś kupował spodenki i koszulkę w biedronce ? I co myślicie o koszulce z Lidla.

Nie wydaje mi się, żeby do tej pory w Biedronce były jakiekolwiek ciuchy rowerowe. Co do koszulek z Lidla - bardzo przyzwoite uwzględniając cenę.

Napisano

Ujme tak. Nie neguje, ze dany asortyment jest identyczny materialami bo tego nie spradze. Sam ogladalem np plecaki,ktore kosztowaly 50 zl i jak na moj gust nie byly tego warte. Mozna kupic produkt taki sobie jak i lepszy ,podobnie z Decathlonem.Wspominalem kiedys o okularach ,ktore pod logo ######vo wygladaly identycznie jak Cratoni X-Change ,nawiasem piszac juz nie ma ich w ofercie Cratoni. Ogladalem i porownywalem z oryginalami ,nie znalazlem roznic,lacznie z atestami,przepuszczalnoscia UV,AV, wszystko identyczne.okulary znow beda za tydzien we wtorek,mnie pasily bo mam duza i szeroka twarz.sprawdzily sie swietnie na rowerze,w Alpach podczas wspinaczki /niebieskie szkla zwlaszcza na lodowiec/.

Tu ze strony hiszpanskiej gdzie maja podobne problemy - http://www.foromtb.com/showthread.php?588953-ofertas-del-LIDL

######vo nie posiadaly oczywiscie naspisow Cratoni. Teraz widze znow to samo tylko Crivit.....

Te ida w przezroczyste szklo,ja mialem takie "czarne szklo" http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=19844

Napisano

Nie wydaje mi się, żeby do tej pory w Biedronce były jakiekolwiek ciuchy rowerowe. Co do koszulek z Lidla - bardzo przyzwoite uwzględniając cenę.

Z miesiąc temu były koszulki w Biedronce, porównywalne do tych z lidla :P Cena jakoś 25-30zł.

Napisano

Witajcie, czy ktoś już rozwikłał zagadkę nowych kasków z Lidla? bo zastanawiam sie nad kupnem a od 23.IV. czyli tej soboty w Aldim będą znowu c-daily ale pod inną nazwą. Dlatego dobrze byłoby wiedzieć co to za jeden z Lidla i czy warto dołożyć :)

Napisano

Ciekaw jestem czy skuszę się na maszynkę do czyszczenia łańcucha. W sklepie rowerowym jakoś napomknąłem sprzedawcy o tej ofercie w Lidlu ale stwierdził że szkoda pchać się w takie zabawki, w których nie za bardzo czym jest czyścić łańcuch, pomijając specjalne specyfiki. Pokazał mi całe pudełko spraya W5 Chain Cleaner również z Lidla które kupili na serwis. Znalazłem to dziś w Lidlu, cena 5.99 a jeśli nie do roweru to użyję kiedyś do czyszczenia łańcucha w motocyklu. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Napisano

@MikeSkywalker, przecież można tam wlewać benzynę ekstrakcyjną (chyba, że się mylę?). Itak itak zawsze jej używam do czyszczenia napędu, a tu pójdzie jej dość mało ;) Tylko zastanawia mnie jak bardzo to umyje łańcuch. We wtorek się przekonam :)

Napisano

@MikeSkywalker, przecież można tam wlewać benzynę ekstrakcyjną (chyba, że się mylę?). Itak itak zawsze jej używam do czyszczenia napędu, a tu pójdzie jej dość mało ;) Tylko zastanawia mnie jak bardzo to umyje łańcuch. We wtorek się przekonam :)

Tak można wlewać benzynę ekstrakcyjną.A co do skuteczności czyszczenia to lepszym sposobem jest spinka do łańcucha i mycie samego łańcucha w benzynie ekstrakcyjnej ta metoda jest skuteczniejsza polecam.

Napisano

@jayacek, ale zajmie to więcej czasu i upieprzysz sobie przy tym ręce (i nie tylko). Swoją drogą miałeś taką maszynkę? Może napisał byś coś o jakości czyszczenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...