Skocz do zawartości

[ szosa ] Kącik szosowy

riker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bizona ja też się zastrzegałem, że szosa jest nudna, bo tylko śmigasz po asfalcie a w terenie jest ciekawie bo korzenie. Spróbowałem szosy a obecnie na ostrym śmigam i bardzo mi się podoba jazda po asfalcie i wcale nie jest nudna :)

Gość BikerFG
Napisano

no ja tez ostatnio mysle "powazniej" o szosie, zaczalem od drugiego kompletu kol na slickach 1.3 i juz jazda na nich mi sie podoba :)

wlasnie przegladam oferty rowerow szosowych, mimo ze staram sobie caly czas wybijac z glowy kupno 2-go bajka.

Napisano

Witam

Co możecie powiedzieć o oponach Maxxis detonator, zamierzam się na nie już od kilku tygodni ale nie jestem jeszcze od końca przekonany. Może są jakieś lepsze gumy w podobnej cenie?

Napisano

Są raczej słaebej jakości na wodzie zachowują się bardzo niepewnie. A co do szosy to ja już mam w marcu 700km w końcu trzeba się dobrze przygotowac do sezonu:p

Napisano

Temat jaki już przewijał się ale naprawdę potrzebuje rady. Chce kupić rower szosowy. Mam na karku 37 lat ważę 90kg przy wzroście 184cm i nigdy nie jeździłem na szosie. Zastanawiałem się nad rowerem tak do 7-8 tysięcy. Chce kupić max wygodny rower, mniej ważne jest dla mnie waga czy napęd. Zastanawiałem się nad ramami stalowymi od. Orłowskiego, Cannondale’m karbonowym (Synapse), u p. Poręby dowiedziałem się, że może zbudować rower na ramie Look’a (karbonowej) za rozsądne pieniądze. W grę wchodzi również Giant OCR (karbonowy). Co wybrać proszę pomóżcie.

Napisano

Pawelku, moge ci cos wietualnie zlozyc w stanach i przeslac do kraju. wyjezdzam na delegacje, ale po powrocie cam ci cynk i mozemy wymienic info.

ja skladam (chyba jednak tak - wlasnie kupuje dom badz mieszkanie 100 m2 plus wiec moze bedzie miejsce........a jes jamis, marin, cannondale i jeszcze cos kupie dla zonki.......ufff).

z gotowcow w polsce serce mi podpowiada Bianchi na Campy.

moj to BikeHard na........chyba 1O5 20 speed i kolach szitmano badz alex 400. Sam te ramy projektowalem zarowno geometrycnie jak i grafocznie. scigano sie na nich 2 sezony a wykonywane sa w fabryce orbea na tajwanie wiec niezle. tanie i lekkie.

na 2006 bede 2 nowe kolory - gunmetal i mango z nowa grafika....ja jako autor dostaje egzemplarz autorski.......:). Rozmiar 59 bedzie ok (ja mam 178-9 i jezdze na bh 57cm)

www.bikehard.com

Gość BikerFG
Napisano

u mnie w kwestii szosy sie niezle ruszylo... ale nie bede zapeszal :D (malo cierpliwy sie robie, wtajemniczeni wiedza co jak :) )

Napisano

Zauważyłem ostatnio ze w kwesti szosy coś się ruszyło w Polsce bo rośnie na nią zainteresowanie. Czym to jest spowodowane?? Może propagowaniem kolarstwa szosowego przez Langa?? Co o tym sądzicie?? :blush:

Gość BikerFG
Napisano

Zauważyłem ostatnio ze w kwesti szosy coś się ruszyło w Polsce bo rośnie na nią zainteresowanie. Czym to jest spowodowane?? Może propagowaniem kolarstwa szosowego przez Langa?? Co o tym sądzicie?? :blush:

tez to zauwazylem, Lang na pewno sie do tego przyczynil, ale on juz propaguje kolarstwo szosowe troche lat.

Napisano

Ja propaguje kolarstwo szosowe u BikerFG ;-)

Mam pytanko, rower ma 135km, duzoo dziur, szybkie zjazdy, co moze stac sie z kolami? Warto isc juz z nimi na przeglad, jak to bylo u was?

Napisano

Witajcie ;) mam do Was WIELKA prosbe :( czy znacie moze jakies adresy klubow kolarskich w Zaglebiu albo na slasku??bylbym wdzieczne za wszelkie namiary A teraz troszke z innej beczki chce kupic szose tak do ok.3500zl bo chodzi to juz za mna piaty rok i czuje ze musze wreszcie zrealizowac swoje marzenia A wiec znalazlem cos takiego:

http://www.rojax.pl/bh/katalog/l30.html

mozecie cos powiedziec o tym biku? mnie sie wydaje bardzo w porzadku Shimano 105 to juz nie najgorszy osprzet pozwalajacy na sciganie sie a i cena nie jest najgorsza :D no ale moge sie mylic :033: jesli znacie cos inego godnego uwagi w podobnej cenie to prosilbym o jakiegos linka z gory dziekuje :033: Pozdrower!!

Napisano
Mam pytanko, rower ma 135km, duzoo dziur, szybkie zjazdy, co moze stac sie z kolami? Warto isc juz z nimi na przeglad, jak to bylo u was?

Nie wiem czy Ci się coś z przecinkami nie pomyliło... ja właśnie skończyłem pierwszy przegląd roweru - na liczniku ma 12 tyś. km :)

A rower specjalnie oszczędzany nie był - zaliczył Alpy (szybkie zjazdy, dziury też tam mają), Korsykę (dziury, szybkie zjazdy też) i wiele dróg krajowych (hm... wiadomo) :)

Napisano

krystuss, kolega ktory pracuje w serwisie rowerowym mowil mi, ze w kolach shimano serii 5xx nazbyt pekaja szprychy (o ile czego nie pokrecilem).

easyrider, mozna powiedziec, ze nie dbasz o rower, przypominam, ze to temat poswiecony rowerom szosowym.

Gość Gość
Napisano

Witajcie :) mam do Was WIELKA prosbe :D czy znacie moze jakies adresy klubow kolarskich w Zaglebiu albo na slasku??bylbym wdzieczne za wszelkie namiary A teraz troszke z innej beczki chce kupic szose tak do ok.3500zl bo chodzi to juz za mna piaty rok i czuje ze musze wreszcie zrealizowac swoje marzenia A wiec

czy przypadkiem to nie jest stara 105 ? Pisza o przezutce 9.

Zobacz na stronie www.evadam.pl - szosy 30% taniej...

Za 3430 zł po obniżce mozesz miec moim zdaniem calkiem fajny sprzet:

http://www.evadam.pl/Service/ProductPages/Szosa/MotiveR.html

Warto porównać.

--

Przemek

Napisano

Zauważyłem ostatnio ze w kwesti szosy coś się ruszyło w Polsce bo rośnie na nią zainteresowanie. Czym to jest spowodowane?? Może propagowaniem kolarstwa szosowego przez Langa?? Co o tym sądzicie?? :)

Nie wiem jak u Was ale u mnie zdecydowania wiecj kolarzy szosowych jest niż "górali".Także w mojej miejscowości kolarstwo jest dużo bardzije popularne

Napisano

Nie wiem jak u Was ale u mnie zdecydowania wiecj kolarzy szosowych jest niż "górali".Także w mojej miejscowości kolarstwo jest dużo bardzije popularne

W 3city to raczej więcej górali jest niż szosowców ale i w sklepach zaczęły pojawiać się kolarki. Jeszcze trochę i będzie można kolarke w markecie kupić :)

Widzę że Ty Bizon też już o szosie zamarzyłeś i cieniutkie oponki sobie wrzuciłeś :)

Napisano
mowil mi, ze w kolach shimano serii 5xx nazbyt pekaja szprychy...

easyrider, mozna powiedziec, ze nie dbasz o rower, przypominam, ze to temat poswiecony rowerom szosowym.

No i dobrze że temat poświęcony rowerom szosowym, bo ja pisałem o kolarzówce :)

A o rower dbam - na ziemię nim nie rzucam, raz do roku umyję, łańcuch co drugi dzień przesmaruję :)

Nie moja wina że przez tyle czasu nic się nie zepsuło... nawet koł nie musiałem podcentrować (są zaplecione na cieniowanych szprychach, więc niby słabsze).

Napisano

Co sądzicie o właściwościach tłumienia drgań ram stalowych. Czy rzeczywiście karbon jest dużo lepszy a może tytan ? Czy rower na stalowej ramie jest dużo mniej wygodny niż ten zbudowany z włókien węglowych czy tytanu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...