piootrj Napisano 1 Stycznia 2010 Napisano 1 Stycznia 2010 Hej Czy ktoś ma doświadczenia z tym konkretnym modelem: http://www.bike-center.pl/index.php?p2309 Czy warto ? Moja waga 70 kg (po świętach chyba z 75 kg ), przeznaczenie to maratony.
argusiol Napisano 1 Stycznia 2010 Napisano 1 Stycznia 2010 Mavic podaje maksymalne obciążenie tych kół, rowerzysty z rowerem 100 kg, więc spokojnie dadzą radę. Są trochę ciężkie, mi osobiście przeszkadza ich mała sztywność boczna - może to tylko moje subiektywne odczucie. Jak za tą cenę (w promocji) raczej nic lepszego nie znajdziesz. Ja bym się nie zastanawiał, tylko brał.
tobo Napisano 1 Stycznia 2010 Napisano 1 Stycznia 2010 mam te kola wg mnie sztywnosc jest ok - ale ja ich uzywam w rowerze miejskim. bębenek wydaje sie ciut "wolny" - kręcąc korbami do tyłu koło nie nadąża i łancuch się mota gdybam ze w srodku moze byc ciut za duzo smaru, a przy niskiej temperaturze staje się on chyba dosyć gęsty. koła mam od listopada - co do dalszych wnioskow to musze poczekac na okres pozimowy gdy do nich kuknę.
Mod Team bogus Napisano 1 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 1 Stycznia 2010 Spokojnie dadzą radę. Wprawdzie mam model DISC, ale pod moją wagą (78 kg) są sztywne (24 szprychy). U mnie po rozebraniu bębenka nie było w ogóle smaru, jedynie przesmarowane płynnym smarem. Nie zauważyłem by bębenek się gubił. Rozumiem tobo, że mówisz o smarze w okolicach zapadek.
Miki222 Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Wlasnie dzisaj bylem na pierwszej zimowej jezdzie na tych kolach i ci powiem ze kola sprawowaly sie dobrze i nie bylo zadnych porblemow. Co do sztywnosci bocznej to powiem ze bywa roznie ja waze 102 kg i z tylnym kolem mam duze problemy i juz jest nawet uszkodzony chwytak do szprychy gdzy ona sie wyzlizgnela z niego wiec osoba o wiekszej masie nie polecam tych kol co do przedniego kola z roku 09 zaplatanego na sloneczko nie ma zadnych problemow ze rozcentrowan.
Martinii Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam, Otoz kupilem te kola w sklepie z linka w pierwszym poscie. Kola przyszly jedynie z paragonem... No ale ok. Kupilem detki, opony, kasete i dzis zamontowalem je w rowerze mojej Dziewczyny. Kolo przednie bije na boki, a kolo tylne w osi pionowej... Niesmak Moze podczas przesylki cos sie z nimi stalo i wymagaja korekty centrowania? Choc dziwie sie, ze juz na "dzien dobry" takie kolka wymagaja ingerencji... Tymbardziej, ze dlugo moja Luba przekonywalem, ze warto zainwestowac w kola dobrej jakosci i sporo wysilku wlozylem, aby przelknela ich cene. Nie jestem tez w stanie w 100% jednoznacznie stwierdzic czy to wina kola czy opony - kola jeszcze nie byly uzywane. Kwestia jest teraz taka, ze nie wiem co lepiej: 1. czy podejsc do serwisu (Cyklotur) gdzie mi to pewnie zrobia 'od reki'; 2. czy kontaktowac sie ze sprzedawca i z nim to zalatwiac (pewnie czeka mnie uzeranie sie + pakowanie, wysylanie, czekanie, brak pewnosci czy poczta/kurier znow nie przyczyni sie do pokrzywienia kol); 3. czy kontaktowac sie z Harfa - oficjalnym serwisem Mavica, tak aby nie stracic gwarancji (i to co powyzej + demontaz kasety, bo zycza sobie gole kola)? Z jednej strony nie usmiecha mi sie zalatwiac tego wysylkowo, bo pewnie ze 2 tygodnie to potrwa, z drugiej strony jednak czytam na stronie Harfy, ze proba samodzielnej naprawy to utrata gwarancji... Co proponujecie?
andi333 Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Proponuje skontaktować się ze sprzedawcą i z nim to załatwić jesli koła mają bicia.
premier2 Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Z każdym centrowaniem będziesz leciał do Harfy? Proponuję zanieść je do serwisu, gdzie mają pojęcie o centrowaniu i jeżeli to nie pomoże(zostanie bicie), wtedy uderzyć do sprzedawcy. No chyba, że masz czas i ochotę na wydanie kasy za przesyłkę do sprzedawcy:). Swoją drogą, to czy jest możliwa utrata gwarancji po samodzielnym centrowaniu? Nie wydaję mi się...
Martinii Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 No wlasnie absolutnie nie chcialbym! Ale nie chce takiej sytuacji, ze Sprzedawca czy Harfa sie na mnie wypna, bo 2 szprychy naciagnalem 'samowolnie'...
.PaVLo. Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Te koła są za mocne, aby transport im zaszkodził, to musi być wada fabryczna, ja już mam dwa komplety, ale DISC i oba miały idealne proste koła.
Mod Team bogus Napisano 13 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2010 Również używam kompletu w wersji DISC i wszystko jest ok. Koła od nowości były tylko raz centrowane i to po porządnym uderzeniu. Uszkodzić kół w kartonie nie jest tak prosto. Moim zdaniem jest to wada fabryczna.
Cox Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Według mnie ta promocja wiązałą sie własnie z taką jakoscią kół, zaoszczedziłes w promocji to teraz nie załuj 30 zł na centrowanie
tompoe Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 Dlatego zawsze sam sobie składam kółka. Rozwalę szprychę to sobie sam zrobię itd. A w kołach fabrycznych ciągle nietypowe szprychy,nietypowe nyple. Wracając do tematu. Uważam, ze powinieneś skontaktować się ze sprzedawcą, gdyż fakt,z ze towar jest nie promocji nie ma prawa oznaczać, że jest nie sprawny. Chyba, że było zaznaczone , ze kola mają bicie i temu ta cena, ale watpie bo kwota przeceny jest większa niż koszt centrowania(chyba że Harfa sobie krzyczy ponad 100zł).
madek Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 Dziwna sprawa, jestes pewien ze to koła a nie opony maja bicie?
Miecho87 Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Choc dziwie sie, ze juz na "dzien dobry" takie kolka wymagaja ingerencji... Nie rozumiem, czemu wszyscy się tak zachwycają tymi kołami - ich jedyną zaletą jest cena, ale to tylko moje zdanie i nie o tym. 1. czy podejsc do serwisu (Cyklotur) gdzie mi to pewnie zrobia 'od reki'; Patrzyłeś tu? To chyba powinno rozwiać wątpliwości i przekonać do przejścia się do Cykloturu.
cichy66 Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Ściąnij najpierw opony a następnie sprawdź bicie samych kół,często niedokładnie założona opona na feldze daje wizualne wrażenie jakby felga miała bicie.Ja równiez dosiadam tych kółek tylko pod tarcze,przed montażem opon sprawdzałem na sucho same felgi i było wszystko ok,a po założeniu opon wyraźnie było widać bicie koła spowodowane to było nierównym ułożeniem opon względem felg.Być może nie ma potrzeby korygowania bicia kół,no chyba że po zdjęciu opon widać wyrażnie rozcentrowane, wtedy nie obejdzie się bez regulacji i najlepiej iść do serwisu, chyba że potrafisz to zrobić samemu.Sprawa z biciem samych kół wygląda podobnie w przypadku kół samochodowych.Producent lub dystrybutor zawsze może zwalić winę na użytkownika(np.że jeżdziłeś po krawężnikach lub skakałeś i może tą usługę wykonać ale odpłatnie-bo koła mają prawo się rozcentrować).
.PaVLo. Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Nie rozumiem, czemu wszyscy się tak zachwycają tymi kołami - ich jedyną zaletą jest cena, ale to tylko moje zdanie i nie o tym. Nie każdy zawodnik o wadze +80kg to samobójca składający koła o wadze ~1600g
mucios92 Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Przy mojej wadze 100-103kg, sprawowały się świetnie, zadnej centry itp. ze swojej strony moge jak najbardziej polecic.
sebus008 Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Panowie potrzebuje oryginalnych nypli do tych kół, doradzcie mi gdzie je dostane poza charfą. Dodam że charfa nie sprzedaje osobno części zamiennych tylko trzeba wysyłać koła żeby coś przy nich zrobić to jest paranoja i nieporozumienie. Wielkim minusem tych kół jest to żeby dokupić szprychę nypel lub bęben trzeba prosić litościwą charfę i im wysłać koła co przewyższa koszt usługi. Gdzie dostane nyple do kół??
Mod Team bogus Napisano 17 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2010 W zaprzyjaźnionym serwisie rowerowym, który jest przedstawicielem Harfy. Ja nie mam z tym problemu. Kiedyś chciałem zamówić ośkę do tylnego koła, ale okazało się, że nie będzie to konieczne. Panowie ze sklepu powiedzieli że nie ma problemu, od razu podali mi cenę i po kłopocie.
bikerboy Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Hej, Zastanawiam sie nad kupnem tych kolek pod v-brake. wersja 2010 jest chyba ciut lzejsza od poprzednich rocznikow z tego co pisza w sieci. Tylko nurtuje mnie pytanie czy 20 szprych,czy 24 bezpieczniej(sztywniej itp.) przy typowej gorskiej jezdzie XC. Moja waga 73-75 kg. plus rower 10,5 kg. Czy ktos jezdzi na 20 szprychach powyzej 70kg.? Bo ta wersja jest juz wzglednie lekka jak za te pieniadze. Dzieki za sugestie Pozdrawiam, Krzysiek
Martinii Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 Hej, Wracajac do sprawy. Okazalo sie, ze opony jakos krzywo sie ulozyly. Podrzedlem do serwisu i zrobili mi to w ciagu kilkunastu minut. Po zabiegu kola kreca sie prosciutko
Tarantoola Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Mam wersję pod V-ki i ważę 90kg. Póki co nie narzekam na sztywność i rozcentrowywanie się tych kół, aprzejechały już jakieś 2500km. Dużo zależy od techniki jazdy. Chyba z każdymi kołami jest tak że w terenie wymagają podniesienia tyłka z siodła Druga sprawa jest taka, że w Łodzi w autoryzowanym serwisie Mavica powiedziano mi żebym nie próbował samodzielnie centrować tych kół. Po pierwsze trzeba mieć klucz do trzymania szprych, żeby się nie przekręcały bo psuje się aerodynamika i skręcone szprychy są osłabione. Poza tym trzeba mieć też tensjometr, czyli urządzenie do sprawdzania siły naciągu szprych. Bez tego ani rusz bo można uszkodzić nyple albo korpus piasty. Ktoś jeszcze się z tym spotkał, czy po prostu serwis próbuje mnie namówić żebym zapłacił u nich zamiast samemu wycentrować sobie koła?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.