montell81 Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Jeśli nic mi nie wyskoczy to piszę się na Puszcze Bukową
skolsik Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Czy na te zawody w Sobotę, to jest jakieś wpisowe? W niedziele chętnie do Puszczy się wybiorę, a jeżeli ktoś ma ochotę, to będę w tygodniu ( środa, czwartek lub piątek) z rana też jechał w teren.
MM85 Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Nic nie wiadomo o tych zawodach ktoś rzucił info na FGM i tyle. Ktoś wie coś więcej to niech napisze, sam bym chętnie pojechał. Pewnie zabarknie konkurencji bo wszyscy pojadą do Wielenia:) Ja w niedziele będę w Puszczy a sobota to po Wkrzańskiej albo szoska
nodun Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 To moze ustalmy jeden dzien (widze ze wiecej chetnych na niedziele), kurcze ja to bym wolal w niedziele na popoludnie bo bede po nocce w sobote natomiast bede na 100% Zrobmy jakis porzadek bo sie burdel robi. Niech kazdy napisze prostego posta typu: Sobota - szosa badz teren (i w nawiasie godzina ktora mu ewentualnie pasuje) Niedziela - szosa badz teren ( tak samo ) Ja zaczne: Sobota - teren (caly dzien) Niedziela - teren (najlepiej popoludnie)
Grazio Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Sobota - teren/szosa (co do godziny dostosuję się). Jak będzie impreza w Lesie Arkońskim to chętnie polecę. Niedziela - teren - Bukowa (9.30 przy Szmaragdzie).
Xsystoff Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Przypominam tylko, ze w nadchodzacy weekend odbedzie sie pod Szczecinem (Wołczkowo, Dobra, Buk) Baja Poland 2009 Bedzie mozna zobaczyc na zywo cala czolowke europejska z Holowczycem wlacznie, dlatego proponuje jednak szose na prawobrzezu
MM85 Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Ale my na rowerach chyba nie mamy z nimi szans Jeszcze na rozjadą
thomash Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Niedziele 9.30 Szmaragdowe. A na Baja Poland pojade po południu autem
Xsystoff Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 A na Baja Poland pojade po południu autem Pussy, pussy, pussy W kazdym razie poki jeszcze nie wywiewia to ja mecze szose, zarowno w sobote jak i w niedziele
MM85 Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Co do mistrzostw okręgu w Sobotę to cytuje całego posta z FGM Miejsce startu jak mówił pan Marek , jest przy końcu drogi ,która idzie od Al.Wojska Polskiego w kierunku do stadionu Arkoni (knajpa przy boisku).Czyli dla jadących ze Szczecina - pierwsza w prawo za schroniskiem dla zwierząt, dla jadących od Głębokiego - pierwsza w lewo za torem kolarskim Zresztą na pewno będą się tam już kręcić kolarze :czesc: Zapisy -myslę że będą już od 9, jeżeli pierwszy start ma być o 10 :czesc: Swoją drogą co to za zawody bez strony internetowej i jakieś takie tajniackie dla wtajemniczonych.
Darkshine Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Witam Wszystkich Jestem na forum od niedawna i chciałbym w przyszłości wspólnie z wami pojeździć. Na razie posiadam rower crossowy, ale przymierzam się do zakupu szosowego. Jeżdżę tygodniowo około 120-150 kilometrów, puszcza Wkrzańska i Niemcy (Tanowo-Uckermunde-Tanowo, Tanowo-Dobieszczyn-Glashutte-Boock-buk-Stolec-Tanowo itp.)Max do 80 kilo na jeden dzień.Interesuje mnie tylko szosa. Moja średnia prędkość to około 25-28km/h w zależności od wiatru. Mam pytanko jakie odległości pokonujecie i z jaką średnią prędkością jeździcie? Czy dam rade czy jeszcze popracować nad łydą?
Grazio Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Co do mistrzostw okręgu w Sobotę to cytuje całego posta z FGM Miejsce startu jak mówił pan Marek , jest przy końcu drogi ,która idzie od Al.Wojska Polskiego w kierunku do stadionu Arkoni (knajpa przy boisku).Czyli dla jadących ze Szczecina - pierwsza w prawo za schroniskiem dla zwierząt, dla jadących od Głębokiego - pierwsza w lewo za torem kolarskim Zresztą na pewno będą się tam już kręcić kolarze :czesc: Zapisy -myslę że będą już od 9, jeżeli pierwszy start ma być o 10 :czesc: Swoją drogą co to za zawody bez strony internetowej i jakieś takie tajniackie dla wtajemniczonych. Trochę pogrzebałem w necie i ... tak jak mówisz - impreza dla wtajemniczonych (ale strona jest ): 1. Pierwsze primo. Na stronie hxxp://kolarstwo-zachodniopomorskie.org/ znajdujemy kalendarz imprez. Dla ułatwienia podaję hxxp://www.ks.szczecin.pl/page3.html. W kalendarzu znajdujemy najbliższy weekend. 2. Drugie primo. Najbliższy weekend w Szczecinie mają być dwie imprezy "rowerowe". 26 jest jakaś impreza ale na torze!!! Natomiast 27 - MTB (Otwarte Mistrzostwa Miasta). 3. Trzecie promo. MTB w katagoriach: Junior Młodszy, Młodzik i Żak. 4. Czwarte primo. W ubiegłym roku (04.10.2008 na terenie Parku Kasprowicza) była podobna impreza, Międzywojewódzkie Mistrzostwa Młodzików w kolarstwie górskim MTB. Jeśli w tym roku będzie podobnie (jak w ubiegłym) to raczej możecie pomarzyć o starcie w takiej imprezie, gdyż (i tu cytat z regulaminu poprzedniej imprezy): "UCZESTNICTWO:Prawo startu mają zawodnicy i zawodniczki województwa zachodniopomorskiego i wielkopolskiego, posiadający licencje kolarską i aktualne badania lekarskie .Wszystkich uczestników obowiązuje sztywny kask i sprawny technicznie rower MTB." Jakby ktoś wygrzebał coś więcej lub skontaktował się z "Panem Markiem" (to nie ja - zbieżność imion przypadkowa) to dorzućcie info na forum. Kontakt (chyba) do Pana Marka 693 540 249. Pan Marek ma być sędzią głównym na tej imprezie. *Podsumowując - NAJWAŻNIEJSZE PRIMO: Chyba żaden z nas się nie łapie na tą imprezę, więc spadamy do Puszczy Bukowej.
wober Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Mam pytanko jakie odległości pokonujecie i z jaką średnią prędkością jeździcie? Czy dam rade czy jeszcze popracować nad łydą? Koxują chłopaki i średnie jak pójdzie zaciąg to są po 27-29km/h na 100km, Pewnie że możesz jechać większość z nas jeździ na rowerach MTB tylko zmieniamy oponki ;]
Darkshine Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Trochę pogrzebałem w necie i ... tak jak mówisz - impreza dla wtajemniczonych (ale strona jest ): 1. Pierwsze primo. Na stronie hxxp://kolarstwo-zachodniopomorskie.org/ znajdujemy kalendarz imprez. Dla ułatwienia podaję hxxp://www.ks.szczecin.pl/page3.html. W kalendarzu znajdujemy najbliższy weekend. 2. Drugie primo. Najbliższy weekend w Szczecinie mają być dwie imprezy "rowerowe". 26 jest jakaś impreza ale na torze!!! Natomiast 27 - MTB (Otwarte Mistrzostwa Miasta). 3. Trzecie promo. MTB w katagoriach: Junior Młodszy, Młodzik i Żak. 4. Czwarte primo. W ubiegłym roku (04.10.2008 na terenie Parku Kasprowicza) była podobna impreza, Międzywojewódzkie Mistrzostwa Młodzików w kolarstwie górskim MTB. Jeśli w tym roku będzie podobnie (jak w ubiegłym) to raczej możecie pomarzyć o starcie w takiej imprezie, gdyż (i tu cytat z regulaminu poprzedniej imprezy): "UCZESTNICTWO:Prawo startu mają zawodnicy i zawodniczki województwa zachodniopomorskiego i wielkopolskiego, posiadający licencje kolarską i aktualne badania lekarskie .Wszystkich uczestników obowiązuje sztywny kask i sprawny technicznie rower MTB." Jakby ktoś wygrzebał coś więcej lub skontaktował się z "Panem Markiem" (to nie ja - zbieżność imion przypadkowa) to dorzućcie info na forum. Kontakt (chyba) do Pana Marka 693 540 249. Pan Marek ma być sędzią głównym na tej imprezie. *Podsumowując - NAJWAŻNIEJSZE PRIMO: Chyba żaden z nas się nie łapie na tą imprezę, więc spadamy do Puszczy Bukowej. Puszcza Bukowa szosa czy także szutry?
thomash Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Podobna impreza była w Parku Kasprowicza tak jak piszesz, i startowali tam również orlicy, seniorzy bez licencji, więc tym razem też nie powinno być problemów. Ale nie zapowiada się nic ciekawego więc ja odpuszczam raczej Puszcza Bukowa szosa czy także szutry? Asfalt na pewno nie, szutrów mało, większość to dzikie leśne ścieżki, w większości pod górę A jeżeli chodzi o szosę to z Głebokiego zwykle wychodzi ~70-80 przy takich standardowych trasach, a średnie w tym roku ~28-29,5, a prędkości przelotowe na trasie to ~31-32km/h, chyba że jakiś zaciąg pójdzie A jeżeli chodzi o górki.... to tak jak ostatnio
Grazio Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Witam Wszystkich Jestem na forum od niedawna i chciałbym w przyszłości wspólnie z wami pojeździć. Na razie posiadam rower crossowy, ale przymierzam się do zakupu szosowego. Jeżdżę tygodniowo około 120-150 kilometrów, puszcza Wkrzańska i Niemcy (Tanowo-Uckermunde-Tanowo, Tanowo-Dobieszczyn-Glashutte-Boock-buk-Stolec-Tanowo itp.)Max do 80 kilo na jeden dzień.Interesuje mnie tylko szosa. Moja średnia prędkość to około 25-28km/h w zależności od wiatru. Mam pytanko jakie odległości pokonujecie i z jaką średnią prędkością jeździcie? Czy dam rade czy jeszcze popracować nad łydą? Ostatni wypad to (razem z dojazdem z centrum na Głębokie) - 70km, średnia 30mk/h (jechałem na góralu na slickach). Nasza prędkość średnia głównie zależy od procesu koksowania , stąd nazwa naszej grupy KOKS. Więcej o grupie na: hxxp://pl.wikipedia.org/wiki/Koks Ze średnią 25-28km/h podróżujemy do/po (niepotrzebne skreślić) Puszczy Bukowej
MM85 Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Ale znalazłeś w internecie o tych zawodach Ja jadę w sobotę sobie zobaczyć co im z tego wyjdzie, oczywiście rowerem potem trening po górkach (teren) jak ktoś chętny to dawać. Niedziela Puszcza Bukowa 9:30 Teren,korzenie,kamienie,błoto itp..
Xsystoff Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 puszcza Wkrzańska i Niemcy (Tanowo-Uckermunde-Tanowo, Tanowo-Dobieszczyn-Glashutte-Boock-buk-Stolec-Tanowo itp.) To tak jak ja... Odezwij sie na 2420228 to sie ustawimy jakos na szoske, bo nie ma nic gorszego niz sameu robic Tanowo - Dobieszczyn pod wiatr
MichalK Napisano 23 Września 2009 Autor Napisano 23 Września 2009 A właśnie, jak tam z błotem w puszczy. Takie głębokie czy raczej płytkie ? Bo nie wiem jakie gumy zakładać ( wiem wiem, nie slicki ). I co w końcu w sobotę robimy ?
thomash Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Jeżeli do niedzieli nie będzie padało to nie będzie błota w puszczy.
nodun Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Kto chce moze jutro z nami jechac (sa juz 3 osoby) o 10 w puszczy na szmaragdzie
Adamicki Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Ja też będę. Wezmę aparat i piłkę do siatki.
jaktro Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Adamie, jutro będziemy przejeżdżać obok 3 głazów: 1.Szwedzkiego Kamieniea. Jest to głaz narzutowy (gneis plagioklazowo-biotytowy) różowoszary, granoplastyczny z żyłą pegmatytową, o obwodzie 910 cm i wys. 180 cm, z głębokimi spękaniami mrozowymi. 2.Głazu Grońskiego. Jest to głaz granitowy o obwodzie prawie 12,5 metra, długości 4,5 m i wysokości (nad powierzchnią) około 1,5 metra , z otworem na założenie ładunku wybuchowego. W 1959 r. PTTK umieściło na głazie tablicę inskrypcyjną z marmuru upamiętniającą Stanisława Grońskiego, później zmienioną na metalową.. Napis na tablicy brzmi: "Pamięci Stanisława Grońskiego, czołowego taternika polskiego, Pioniera turystyki Ziemi Szczecińskiej. Zginął w masywie Mount Blanc w sierpniu 1957 roku." 3.Głazu Serce zwanego także Młyńskim Kamieniem - to płaski blok granitu o obwodzie 14,5 m i wysokości 1,5 m. Odwiedzimy również pomnik Carla Ludwiga Gene - leśniczego i miłośnika Puszczy Bukowej. Przyczynił się on bardzo do rozpropagowania walorów turystycznych Puszczy Bukowej. Dzięki niemu wstrzymano nadmierny wyrąb lasu. Gene wytyczył pierwsze szlaki turystyczne i odkrył wiele głazów narzutowych. Żył w latach 1820-1893. Zginął najprawdopodobniej zastrzelony przez kłusownika. Pomnik postawiono w 1894 r. Nie zapomnij wziąć aparatu!
Adamicki Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Dziękuję Ci, drogi Jakubie, za skrupulatne wypisanie tych, jakże interesujących, jednak nie wszystkim znanym, faktów z internetowych stronic www. Napisz nam jeszcze Skopiuj nam jeszcze, prosimy, po parę linijek o Omszałym Kamieniu, Słupim Głazie, Głazie Antonim, Głazie Krajoznawców, Głazie Błażej, Głazie Kołyska, Głazie Leśnym i innych mniej ważnych głazach bez nazw.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.