Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hmm, co dziś robiłem ? Uszkodziłem siekierą stopę, kicha z jeżdżenia i treningów..., jedyne co w tym dobre to to, że kasa z odszkodowania będzie na koła :woot:

Nie ma to jak się porządnie skaleczyć i cieszyć się że kasa będzie :woot: Ja mam już dość tego roku, totalnie;] ostatnie jazdy to 15-20km ze srednia 17-18km/h ;]

Napisano

Koła jak koła, dobrze, żeby mi wypłacili to odszkodowanie. Na komisję przy takich kolejkach jakie są poczekam sobie ze 2-3 miesiące :whistling:

Zobaczymy - oby 10% :devil:

Napisano

Ja dzisiaj byłem rowerkiem na przeglądzie i smarowaniu w serwisie:) Po odebraniu zrobiłem ponad 25km żeby sprawdzić czy wszystko ok - sprzęt śmiga aż miło:) Tak mi się humor poprawił, że zaraz go chyba wymyje i nawoskuje :whistling:

pozdrawiam Braci Bikerów

Napisano

A ja cały dzień leżę i ledwo zwlekłem się z łóżka do kompa, bo jestem cały poobijany po wczorajszym OTB. Z całego zdarzenia zapamiętałem jedynie widok moich stóp na pedałach na tle nieba.

Napisano

co prawda nie dzisiaj, ani nawet nie wczoraj... ale w niedzielę. ale za to jak fajnie...

otóż byłam sobie w Witowie k.Zakopanego, pojechaliśmy na 3 dni i wzięliśmy rowerki "na wszelki wypadek".

mało brakowało a byśmy w ogóle nie pojeździli ale na szczęście (hehe) obtarłam sobie stopę drugiego dnia więc trzeciego dnia postanowiliśmy wyciągnąć rowerki z auta bo przy jeździe na rowerku obtarcie nie dokuczało :)

dystans nie jakiś wielki bo około 40 km ale za to jaka fajna traska:

z Witowa- PKS Kojsówka na Płazówkę (niezły podjazd, prawie 100m wysokości) potem straszliwymi wertepami z kamulcami i błotem do Roztoki, dalej asfaltem do Kościeliska a stamtąd dość kamienistą i stromą Drogą Królewską na Butorowy Wierch. Stamtąd przez Gubałówkę do Harendy i w Harendzie przy górnej stacji karkołomne zejście (bo jechać się nie dało) do dolnej stacji. Po drodze omijanie owiec które tarasowały szlak i zejście zboczem wzniesienia, poza szlakiem. Dalej do Zakopanego do baru Grota na omleta :). Potem wjazd kolejką z rowerami na Gubałówkę i powrót przez Butorowy Wierch, Dzianisz i Chochołów do Witowa. Zjazd z Butorowego Wierchu był zajefajny, jechałam ponad 60 km/h :) Na tym zjeździe i dalszej drodze do domu nadrobiliśmy średnią bo z 6,5 km/h podskoczyła do 12 km/h :)

Napisano

1) 18 km - wieczorny rekonesans po mieście (po 2 tyg przerwie spowodowanej chorobą i pracą :verymad: )

2) OTB na skarpie przy PWPW (tambylcy pewnie wiedzą o-co-kaman)

3) lekka centra przedniego koła :angry2: we wszystkich rowerach, jakie kiedykolwiek miałem kilka razy scentrowałem tylne koło, ale żeby przednie :wallbash:

Napisano

Trafilem wczoraj do ameryki. Pomyslalem sobie ze moze jakiegos Foxa sobie kupie, bo tu podobno tansze, albo co innego fajnego do roweru..

Caly dzien zmarnowalem lazac po Filadelfii i jedyne rowery jakie znalazlem to makrokesze marki NEXT (takie same jak u nas) i troche Huffych i Trekow ze sterami na 1 cal.

Gdzie te wszystkie cuda, ktorych pozadalem jako malolat przegladajac amerykanskie gazety o rowerach sie pytam?

Napisano

A może by tak do New Yorku skoczyć ? - tam może coś znajdziesz, a raczej na pewno. Sprawdź wcześniej gdzie i jakie są tam sklepy w internecie.

Ja dziś odebrałem koło z centrowania i wymiany jednej szprychy. Obręcz nadaję się do wymiany "na już", powierzchnia cierna się już skończyła praktycznie rzecz biorąc.

Napisano

Ostatnie 3 dni cos pechowe... :wallbash:

Najpierw zostalem zbluzgany i wdalem sie w bojke z jakims kolesiem z Golfa, nastepnego dnia zaliczylem nie grozna, aczkolwiek dosyc bolesna glebe podczas powortu do domu, glownie z wlasnej glupoty, porysowalem rame i dosc mocno obilem i podrapalem sobie reke. Na szczescie nic powaznego, poki co mam siniaka, ale moge ruszac palcami i jezdzic :)

A dzis... No coz, wszystko byloby pieknie gdyby nie fakt, ze gdzies na trasie zgubilem bidon :) , i o tym fakcie zoreintowalem sie dopiero w autobusie podczas drogi powrotnej do domu... Chyba przestane jezdzic z mp3 na uszach :bye2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...