Skocz do zawartości

[marzenia] Rower waszych marzeń ... !!!!!!!

Gość Tymoteusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

alleluja i do przodu - no byc może jest jak piszesz, ale wtedy niski profil opon (23-28 mm) powinno sie nazywac 27 cali,

średnie 30-45 mm 28 cali

i 47 mm i wiecej jako 29 cali.

Wg. cudowanie pod marketing, jedyne co sie zmienia w takim razie, to nieco szersze obręcze.

Albo inaczej, jeżeli kupimy 29 calowca i włożymy opone 1,5, to nagle otrzymujemy 28 cali :)

ale mniejsz z tym

ps. po co tobie az 2,1 grubość na 28 calach? Sam GF mówi, ze nie musza byc tak grube, bo i tak maja wieksza pow. styku, no i sam ładuje tam 2,1 :033:

chyba tylko po to, by mu wyszło te 29 cali :D

Napisano

ramka http://crazysport.home.pl/catalog/product_...roducts_id=1960

marathon race

rurki shmolke (easton tez by starczył)

koła http://www.spinergy.com/Wheelchair/sportLightExtreme.html

hamulce http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2018 albo marty sl

gripy i tył x.o, przód xtr

korby stronglight magma,albo race next lp carbon + blaty stronglighta

Raczej się pomódl, żebyś takich kół nie musiał używać. To są koła do sportowych (zawodniczych) WÓZKÓW INWALIDZKICH.

Napisano

Rama : Orbea Alma

Widelec : Fox Talas R/RLC 06'

Korba, sztyca, stery, mostek i kiera : FSA

Napęd : SRAM X.0

Hample : Hayes HFX 9 XC

Koła : Mavic CROSSMAX SL DISC

:)

Napisano

Raczej się pomódl, żebyś takich kół nie musiał używać. To są koła do sportowych (zawodniczych) WÓZKÓW INWALIDZKICH.

ło panie nie ten link :) ale tak czy siak spinergy

Napisano

a ja chcialbym miec pare rowrow ;P

na miasto, na szose, w gory, do skokow i ewentualnie jakiegos beach cruisera..ehh marzenie scietej glowy

v1034pz3.th.jpg

miec duzy garaz, ladnie je tam ustawic heheh.. no ale jednak najwiekszym marzeniem to jest ten santa cruz ze zdjecia :)

pzdr

Napisano

na razie maży mi się Tora 318 Air. A rower:

ramaGiant Reign (jakby była do tego karbonowa mhmm...)

amorRS Pike 454 U-Turn Air

damper|RS Pearl 3.3

kołaMavic CrossMax XL

manetkideore Xt RF(to nowe)/Sram X.0

przerzutka tyłdeore Xt odwrotna sprężyna/Sram X.0

przerzutka przóddeore Xt

korbaDeore Xt/Truvativ Stylo Carbon

kasetaDeore Xt/Sram 990

łańcuchDeore Xt/Sram PC 991

oponyHutchinson Bulldog Airlight

kieraEaston EA 50

mostekEaston EA 50

sztycaEaston EA 50

siodełkoFi'zi:k Nisene HP/ WTB Laser V Team

pedałyCrankBross Cantdy 4ti

Napisano

Może to dziwne, ale ja chciałbym mieć prawdziwy szwedzki rower Kronan! Dla nieobeznanych to taka wielka, ciężka ukraina, technologia najprostsza z możliwych, sprzęt pancerny (rodowód wojskowy :-).

Najlepiej jakby to była wersja a'la listonosz z olbrzymimy bagażnikami na przodzie i tyle zespawanymi z grubych rur. Ale i normalny w kolorze czerowny lub wojskowy zielony też byłby spoko.

Ah ta skrytka na pompkę nad tylnym kołem :) Byłby super aby jeżdzić na zakupy, albo spacerowo po okolicy, a jaki szyk!

Najlepsze, że Kronany robią teraz w Polsce i eksportują do Szwecji.

KRONAN KRONAN KRONAN !!!

Napisano

Nie rower ale ROWERY:

Jeden do katowania w lesie TPK (Trójmiejski Park Krajobrazowy) :033:

A drugi na szybkie dojazdy do roboty trekking jakis na 26" :surprised:

Napisano

jak dla mnie to takim "Mercedesem" jest KARPIEL. Model ten na ktorym jezdzi Bender. Po prostu maszyna jak marzenie a wielka jak krowa ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hehh...jesli chodzi o marzenia to ja bym chcial troche DH posmakowac na Konie Stab Supreme...zjazd z najbardziej stromych tras i te sprawu :):D ale to chyba raczej marzenia ;) na razie zadowole sie swoim cudem i MTB/XC... moze kiedys... ;):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...