Wojtuś Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 juz chyba nie potrafie jezdzic na normalnych pedałach JA chyb na pewno już bym nie potrafił na normalnych jeździć Może bym znów mógł sie odzwyczaić od ciągnięcia do góry ale sądze ze cięszko bo jak się kawałek przejechałem na kumpla rowerze to spadłem z pedałów bo chciałem podskoczyć a tu nic nie wyszło samymi nogami poskoczyłem :evil: no i spadłem z normalnych platform ;/ SPD rulezzz
Hammer Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 SPD buty SH-M072 + pedaly Ritchey V3 COMP - Super sprawa
MIC Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 BikerFG mogl bys mi podac jaki w przyblizeniu bedzie pasowal rozmiar na moja stopa (28,5cm) po jutro moj brat bedzie jechal do Poznania ale ja niestety nie moge bo zakonczenie roku jest ehhh :-( ale moze da sie odpowiedniego dopasowac. PS jak sie sprawuja te buciki bedzie to lepszy zakup niz np SH-M072 :?:
Marjucha Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 Ja zakupiłem buty Lake MX165 . Już w czasie pierwszej długiej jazdy dopasowały mi się do stopy...
Gość BikerFG Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 BikerFG mogl bys mi podac jaki w przyblizeniu bedzie pasowal rozmiar na moja stopa (28,5cm) po jutro moj brat bedzie jechal do Poznania ale ja niestety nie moge bo zakonczenie roku jest ehhh :-( ale moze da sie odpowiedniego dopasowac. PS jak sie sprawuja te buciki bedzie to lepszy zakup niz np SH-M072 :?: musialbys gdzies dorwac tabele z rozmiarami, ale to tez nie wszystko, buta najlepiej zalozyc na noge, jak jest dobry na pocztaku to pozniej jeszcze lepiej sie dopasuje do nogi. jezdze w swoich juz troche, w ostatni weekend bylem w gorach i troche pojezdzilem i pochodzilem i naprawde sa ok. dosyc przewiewne (siatka z gory) i wystarczajaco sztywne, ryepz dobrye tryzmaja i sie nie luzuja. jestem zadowolony w 100% jak na razie.
Wojtuś Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 MIC nie jestem pewny na 100% ale ostatnio w poznańskim ski-teamie nie widziałem już tych co kupił BikerFG moge się mylić bo się nie przyglądałem... były specialized na pewno... I jakies nike też ale czy te głowy nie dam ;/
MIC Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 Wojtuś masz niestety rację dzwoniłem do nich i mają tylko mniejsze numery (brakuje 1.5cm) co za pech. Napalilem sie dosyc na spd`eki i trzeba bedzie znalezc cos innego...
Wojtuś Napisano 22 Czerwca 2005 Napisano 22 Czerwca 2005 kurde a moze te specialized są też przecenione kozackie były niektóre tyko kurde nie zobaczysz ich bo nie jedziesz do poznania ;/ a byś musiał zobaczyć bo w ciemno to wiemy wszyscy jak jest;/
papanf Napisano 23 Czerwca 2005 Napisano 23 Czerwca 2005 wiecie co...ja zakupilem buty sportowe Puma i przyznam, w ogole nie narzekam :wink: ;-)
MIC Napisano 23 Czerwca 2005 Napisano 23 Czerwca 2005 Nie wiem chyba zakupie sh-m072... tez fajne buciki mierzylem przed chwila w sklepie - 45 bedzie dobre byly tez podajze sh-m071 podobne tylko czarne i design troche inny. PS Pamieta moze ktos jak sie nazywal sprzedawca z Allegro ktory sprzedawal komplety pedaly + buty spd np. 505`tki + sh-m072 za 305zl i takie tam rozne kombinacje?
KAZUMI Napisano 23 Czerwca 2005 Napisano 23 Czerwca 2005 JA jakos niemoge sie przekonać do spd. Musiał bym sie przejechać i zobaczyc jak to jest. na razie smigam głównie w 5 letniich superstarach które na rower są zaiste Kiedyś miałęm hi-teci które sie nieżle trzymały pedałów i były starsznie wygodne 8)
MIC Napisano 24 Czerwca 2005 Napisano 24 Czerwca 2005 Powiedzcie mi jeszcze taka rzecz czy warto jest dolozyc kase i zamiast SH-M072 kupic SH-M120? Czy ma to sens. Czym one sie roznia poza tym ze 1 rzep wiecej.(moze podeszwa sztywniejsza...)
Wojtuś Napisano 24 Czerwca 2005 Napisano 24 Czerwca 2005 http://www.rp-pawlak.pl/shimano/sh_spd/index.php Tutaj są one opisane I 120 na bank mają twardszą podeszwe i są już można powiedzieć dla zawodowców a te 72 są bardziej do rekreacji i turystyki czyli na bank mają podeszwe mniej sztywną od 120 i na pewno warto kupić te sh-m120 bardziej niż te 72 No chyba ze nie potrzebujesz butów z twardą podesztą tylko jeździsz rekreacyjnie to kup te w których chyba bez problemów można chodzić... bo w moich m180 to podeszwa się w ogóle nie ugina i jak w nich ide to jak kaczka :D Moim zdaniem lepsze 120 lepiej będzie się noga w nich trzymała i są ogulnie fajniejsze
Arni_King Napisano 26 Czerwca 2005 Napisano 26 Czerwca 2005 A ja mam pytanie do Fryty- jak się jeździ (i chodzi) w tych Pearl Izumi :?: Już wkrótce czas na zakupy dlatego muszę wiedzieć czy Groove czy SH-MT30 :?: Pozdrowerek FORUMOWICZE 8)
fryta Napisano 26 Czerwca 2005 Napisano 26 Czerwca 2005 Jeździ się dobrze :-P , a co do chodzenia, to nie chodzi się jak w zwykłych butach ;-) , od czasu do czasu słychać zgrzytnięcie, tak jakby mieć kamyk w protektorze. Bez roweru bym w nich nie chodził :wink:
Auwo Napisano 30 Czerwca 2005 Napisano 30 Czerwca 2005 Zaopatrzyłem się dzisiaj w Sidi Action SRS i PDM 540 - zaraz wyruszam testować
biker-trek Napisano 30 Czerwca 2005 Napisano 30 Czerwca 2005 Ja czekam na listonosza ma mi przynieść nowe buty SIDI EAGLE MTB. Jak przyniesie i przetestuje to wam powiem jak mi się jeździ. Są czarno-srebne. 8)
Auwo Napisano 30 Czerwca 2005 Napisano 30 Czerwca 2005 Sidi Action SRS chciałbym podsumować jednym słowem - ZAISTE
kos Napisano 30 Czerwca 2005 Napisano 30 Czerwca 2005 a co sądzicie o tych butach? north wave Action http://arnitest.no-ip.info/product_info.ph...dc1a6b3374fa46f http://arnitest.no-ip.info/images/buty_action.jpg wiecej chyba nie bede mogl na buty spd wydac niz 250 zl wiec prosilbym o opinnie :-) bo te tez mogłyby być SH-M072[takie beda mi chcieli pewnie rodzice kupic ], ale tez nie wiem bo laik jestem :-). a sh-m120, to juz chyba ciut za drogie i niepotrzebne mi takie pierwsze buty spd. więc walka toczy się miedzy north wave a sh-m072. napiszcie proszę pare obiektywnych komentarzy na temat tych butów, a moze wypowie sie jakis uzytkownik? bardzo bardzo serdzecznie z gory dziękuję.
klimek Napisano 1 Lipca 2005 Napisano 1 Lipca 2005 Jeżdżę w NW Hydrogen. I, co tu gadać, jeździ mi się bardzo dobrze. Są przewiewne, wyglądają na trwałe i sztywne. Actiony powinny działać podobnie. A, i chodzi się w miarę wygodnie, bloki się zbytnio nie kaleczą.
cwb2 Napisano 2 Lipca 2005 Napisano 2 Lipca 2005 hej dołączę się chciałem sobie dzisiaj sprawić prezeta i kupić spd'ki. wybór padł na bullet'y. jak wpadłem do sklepu, to okazało się, że nie tego modelu. przemierzyłem przy okazji rampe rozmiar 44, żeby zobaczyć o ile będą za duże. przysunowszy stopę maksymalnie do przodu w kierunku przednich palców, za piętę mogłem swobodnie wsadzić jednego palca u ręki (+jeszcze malutki luzik). skarpekti przy których testowałem, nie były "rowerowe" (zwykłe). norlmalnie noszę 42 lub np. w adidasach 42 i 2/3 (niewielki luz) wstępnie sprzedawczyni stwierdziła, że i tak zamówi rozmiar 43, w razie czego, gdyby coś mi nie pasowało, to je sprzeda. a więc pytanie. czy macie w waszych spd'kach delikatne luzy, czy może są one dopasnowane (boję się, że 42 będą za bardzo dopasowane). wspomóżcie brata radą
Gość BikerFG Napisano 2 Lipca 2005 Napisano 2 Lipca 2005 no ja mam spd bardziej "spasowane" do giry niz obuwie jakie nosze na codzien, w sumie cywilne mam o 1 numer wieksze od spd.
Wojtuś Napisano 3 Lipca 2005 Napisano 3 Lipca 2005 A ja mam w swoich luz i i tak w niczym mi to nie przewszkadza bo jak ściągne to noga w bucie w ogóle nie lata Więc w troche więkrzych spokojnie ujedziesz
MIC Napisano 21 Lipca 2005 Napisano 21 Lipca 2005 Jak się pochwaliłem nowym nabytkiem w naszym forumowym klubie GF, tak i tu się pochwalę zestawem spd. Mam pedały PD-M520 i buty Specialized Sport Mountain (dzięki Bizon za pomoc w dobraniu numeru butów) - dostałem je wczoraj :-D Dzisiaj testowałem zestaw i jeździ mi się super tylko muszę się jeszcze przyzwyczaić A to fotka:
Pati Napisano 21 Lipca 2005 Napisano 21 Lipca 2005 A ja sobie dzisiaj zamowilam nowe butki SPD z pedalami i mam nadzieje, ze rozmiar jaki wybralam bedzie dobry BUTY http://arnitest.no-ip.info/product_info.ph...dc1a6b3374fa46f PEDAŁY http://arnitest.no-ip.info/product_info.ph...dc1a6b3374fa46f
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.