Skocz do zawartości

[buty] w jakich jeździcie?

Biaggi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
juz chyba nie potrafie jezdzic na normalnych pedałach

JA chyb na pewno już bym nie potrafił na normalnych jeździć :) Może bym znów mógł sie odzwyczaić od ciągnięcia do góry ale sądze ze cięszko bo jak się kawałek przejechałem na kumpla rowerze to spadłem z pedałów bo chciałem podskoczyć a tu nic nie wyszło samymi nogami poskoczyłem :evil: no i spadłem z normalnych platform ;/ SPD rulezzz

Napisano

BikerFG mogl bys mi podac jaki w przyblizeniu bedzie pasowal rozmiar na moja stopa (28,5cm) po jutro moj brat bedzie jechal do Poznania ale ja niestety nie moge bo zakonczenie roku jest ehhh :-( ale moze da sie odpowiedniego dopasowac.

PS jak sie sprawuja te buciki bedzie to lepszy zakup niz np SH-M072 :?:

Gość BikerFG
Napisano
BikerFG mogl bys mi podac jaki w przyblizeniu bedzie pasowal rozmiar na moja stopa (28,5cm) po jutro moj brat bedzie jechal do Poznania ale ja niestety nie moge bo zakonczenie roku jest ehhh :-(  ale moze da sie odpowiedniego dopasowac.

PS jak sie sprawuja te buciki bedzie to lepszy zakup niz np SH-M072 :?:

musialbys gdzies dorwac tabele z rozmiarami, ale to tez nie wszystko, buta najlepiej zalozyc na noge, jak jest dobry na pocztaku to pozniej jeszcze lepiej sie dopasuje do nogi. jezdze w swoich juz troche, w ostatni weekend bylem w gorach i troche pojezdzilem i pochodzilem i naprawde sa ok. dosyc przewiewne (siatka z gory) i wystarczajaco sztywne, ryepz dobrye tryzmaja i sie nie luzuja. jestem zadowolony w 100% jak na razie.

Napisano

MIC nie jestem pewny na 100% ale ostatnio w poznańskim ski-teamie nie widziałem już tych co kupił BikerFG moge się mylić bo się nie przyglądałem... były specialized na pewno... I jakies nike też ale czy te głowy nie dam ;/

Napisano

Wojtuś masz niestety rację dzwoniłem do nich i mają tylko mniejsze numery (brakuje 1.5cm) co za pech. Napalilem sie dosyc na spd`eki i trzeba bedzie znalezc cos innego...

Napisano

kurde :) a moze te specialized są też przecenione kozackie były niektóre tyko kurde nie zobaczysz ich bo nie jedziesz do poznania ;/ a byś musiał zobaczyć bo w ciemno to wiemy wszyscy jak jest;/

Napisano

Nie wiem chyba zakupie sh-m072... tez fajne buciki mierzylem przed chwila w sklepie - 45 bedzie dobre byly tez podajze sh-m071 podobne tylko czarne i design troche inny.

PS Pamieta moze ktos jak sie nazywal sprzedawca z Allegro ktory sprzedawal komplety pedaly + buty spd np. 505`tki + sh-m072 za 305zl i takie tam rozne kombinacje?

Napisano

JA jakos niemoge sie przekonać do spd. Musiał bym sie przejechać i zobaczyc jak to jest. na razie smigam głównie w 5 letniich superstarach które na rower są zaiste :) Kiedyś miałęm hi-teci które sie nieżle trzymały pedałów i były starsznie wygodne 8)

Napisano

Powiedzcie mi jeszcze taka rzecz czy warto jest dolozyc kase i zamiast SH-M072 kupic SH-M120? Czy ma to sens. Czym one sie roznia poza tym ze 1 rzep wiecej.(moze podeszwa sztywniejsza...)

Napisano

http://www.rp-pawlak.pl/shimano/sh_spd/index.php Tutaj są one opisane

I 120 na bank mają twardszą podeszwe i są już można powiedzieć dla zawodowców :D a te 72 są bardziej do rekreacji i turystyki czyli na bank mają podeszwe mniej sztywną od 120 i na pewno warto kupić te sh-m120 bardziej niż te 72 :D No chyba ze nie potrzebujesz butów z twardą podesztą tylko jeździsz rekreacyjnie to kup te w których chyba bez problemów można chodzić... bo w moich m180 to podeszwa się w ogóle nie ugina i jak w nich ide to jak kaczka :D :D Moim zdaniem lepsze 120 :) lepiej będzie się noga w nich trzymała i są ogulnie fajniejsze :D

Napisano

A ja mam pytanie do Fryty- jak się jeździ (i chodzi) w tych Pearl Izumi :?: Już wkrótce czas na zakupy dlatego muszę wiedzieć czy Groove czy SH-MT30 :?: Pozdrowerek FORUMOWICZE :) 8)

Napisano

Jeździ się dobrze :-P , a co do chodzenia, to nie chodzi się jak w zwykłych butach ;-) , od czasu do czasu słychać zgrzytnięcie, tak jakby mieć kamyk w protektorze. Bez roweru bym w nich nie chodził :wink:

Napisano

Ja czekam na listonosza ma mi przynieść nowe buty SIDI EAGLE MTB. Jak przyniesie i przetestuje to wam powiem jak mi się jeździ.

Są czarno-srebne. 8)

Napisano

a co sądzicie o tych butach? north wave Action http://arnitest.no-ip.info/product_info.ph...dc1a6b3374fa46f

http://arnitest.no-ip.info/images/buty_action.jpg

wiecej chyba nie bede mogl na buty spd wydac niz 250 zl wiec prosilbym o opinnie :-)

bo te tez mogłyby być SH-M072[takie beda mi chcieli pewnie rodzice kupic :)], ale tez nie wiem bo laik jestem :-). a sh-m120, to juz chyba ciut za drogie i niepotrzebne mi takie pierwsze buty spd.

więc walka toczy się miedzy north wave a sh-m072. napiszcie proszę pare obiektywnych komentarzy na temat tych butów, a moze wypowie sie jakis uzytkownik? bardzo bardzo serdzecznie z gory dziękuję.

Napisano

Jeżdżę w NW Hydrogen. I, co tu gadać, jeździ mi się bardzo dobrze. Są przewiewne, wyglądają na trwałe i sztywne. Actiony powinny działać podobnie. A, i chodzi się w miarę wygodnie, bloki się zbytnio nie kaleczą.

Napisano

hej dołączę się

chciałem sobie dzisiaj sprawić prezeta i kupić spd'ki. wybór padł na bullet'y.

jak wpadłem do sklepu, to okazało się, że nie tego modelu.

przemierzyłem przy okazji rampe rozmiar 44, żeby zobaczyć o ile będą za duże. przysunowszy stopę maksymalnie do przodu w kierunku przednich palców, za piętę mogłem swobodnie wsadzić jednego palca u ręki (+jeszcze malutki luzik). skarpekti przy których testowałem, nie były "rowerowe" (zwykłe).

norlmalnie noszę 42 lub np. w adidasach 42 i 2/3 (niewielki luz)

wstępnie sprzedawczyni stwierdziła, że i tak zamówi rozmiar 43, w razie czego, gdyby coś mi nie pasowało, to je sprzeda.

a więc pytanie. czy macie w waszych spd'kach delikatne luzy, czy może są one dopasnowane (boję się, że 42 będą za bardzo dopasowane).

wspomóżcie brata radą ;)

Gość BikerFG
Napisano

no ja mam spd bardziej "spasowane" do giry niz obuwie jakie nosze na codzien, w sumie cywilne mam o 1 numer wieksze od spd.

Napisano

A ja mam w swoich luz i i tak w niczym mi to nie przewszkadza bo jak ściągne to noga w bucie w ogóle nie lata :) Więc w troche więkrzych spokojnie ujedziesz ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jak się pochwaliłem nowym nabytkiem w naszym forumowym klubie GF, tak i tu się pochwalę zestawem spd. :P

Mam pedały PD-M520 i buty Specialized Sport Mountain (dzięki Bizon za pomoc w dobraniu numeru butów) - dostałem je wczoraj :-D

Dzisiaj testowałem zestaw i jeździ mi się super tylko muszę się jeszcze przyzwyczaić :)

A to fotka:

kif178441jq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...