Skocz do zawartości

[maturka] 2009, czyli co piszecie?

Gevera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jaki morał z tego?

Liczy się to co masz w głowie a nie na papierze ; tak więc droga młodzieży.

NIE STRESUJCIE SIĘ !

Na rowery wsiadać i ślizgać się po śniegu :)

relax pełen, po kulturze panującej na forum śmiem twierdzić, że mamy "mondrą" młodzież i z maturami żadnego problemu nie będzie ;)

Podlaczam sie pod temat matury :)

Hahahaha jak mozna porownywac LO z GIM!? Nie byles, nie wypowiodaj sie... :) To, ze ktos ma 5 z polskiego bo przeczytal "Przygody psa Bucke'a" albo dostal 2 bo zamiast "przygoda" napisal "pżygoda" nie ma odzwierciedlenia w LO. Ostatnio czytalem moj stary podrecznik z 3 GIM do biologii, to CALY zjadlem w 3 dni. Ale jak masz zamiar nie stresowac sie matura... OJ CIENKO BEDZIESZ SPIEWAL... GWARANTUJE. Tylko nie rob potem takiej miny: :o

Ja mam zamiar zdawac angielski, biologie i chemie na rozszerzeniu. Dzis rano pisalem polski i mysle nie jest zle. Mialem nie pisac dlugiej formy pisemnej, ale jak sie dowiedzialem, ze z czytania ze zrozumieniem jest 20pkt :blink: a z wypracowania 50pkt ;) a zeby zdac trzeba miec 21pkt :down: to sie wzialem do roboty ;) Pisałem o "Ludziach bezdomnych" bo mi to podpasowało pod rozprawke, bo tylko to umiem napisac z dluzszych wypowiedzi ;) A to o tych wierszach to jakies poronione... Nie umiem porownan jakis robic... Chociaz jakby mi kazali gadac, to co innego :)

Aha, jak juz napisalem ta mature, to w klasie w ktorej pisalem byla naklejona na scianie czerwona naklejka tego smoka "danonka okragla z napisem "jestem dzielny". Bez zastanowienia ja przykleilem do brudnopisu :) I podpisałem "Jestem dzielny, jem danonki"

Dam zdjecie jak mi uprzejmie zwroca :)

Aha i powiem wam, ze strasznie mi sie spodobal ten tekst o olimpiadzie, motywacji i koncetracji i w sumie mam zamiar to wykorzystac na jakis zawodach MTB :)

Napisano

Ja się przy nim popłakałam, szczerze mówiąc (: chyba dlatego, że zawsze ze mną coś było nie tak, kompleksy etc... a chciałam być najlepsza, a ten rower i wypowiedż kobiety pod koniec "to tylko sport"... ehh (;

Artro, ten tekst sporo mi też dał w pewien sposób (: a teraz zacytuję różowe panienki z osiedla, "bo ja mam flow" :bunny:

A co do wypracowania, obydwa były dla mnie równie ciekawe do napisania, ale postanowiłam sie sprawdzić w wierszach.

Napisano
Noo, chociaż nie bardzo załapałam tego "psychosomatycznego" cosia (; albo nawet nie to słowo...

co do wypracowań, banalne obydwa (; napisałam z Słowackiego i Kochanowskiego, mimo że Żeromskiego pamiętam. Ale jakiś taki, ciemny smutny i w ogóle ten temat z bezdomnych był (:

Teraz się nie dziwię dlaczego masz tylko 2 z matematyki ;)

NIE STRESUJCIE SIĘ TAK NIE MA CO PRZEŻYWAĆ :)

Napisano

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA "bo ja mam flow" Padłem...

Przypomnialo mi sie jak kiedys z kumplem poszlismy do sklepu i ja pilnowalem rowerkow. I ida takie dziewczyny tak sie na mnie patrza podsmiewuja...

Nagle slysze tylko takie ciche chichroczace "No wez sie go spytaj..." I nagle jedna popchnela druga a ta " Ale ty jestes bycz" Tak sie zaczalem smiac ze omal nie spadlem z bike'a :blink: W koncu kupily chyba "Kropka TV" :o

A jak z praca ustna? Ja mam zamiar zamowic u mamy mojej kolezanki z klasy, ktora jest polonistka za promocyjna cene 150zl... ;)

Musze... nie przeczytalem zadnej lektury a na polskim czytuje jedynie "Metro". Ach ta elita Slowackiego :) 6 LO ZADZI W CH...! :down: Oczywiscie jak sie juz ktos dostanie ;)

A co powiedzie na takiego poloneza na 100dniowce?

http://pl.youtube.com/watch?v=7XGb8mqPA6w&...feature=related

Napisano

brucker, do czego pijesz? że umiem polski, to nie umiem matematyki?

nie oceniaj, dopóki ludzi nie znasz, nie wiesz nawet jakie oceny mam z polskiego i jaką mam szkołę.

a może Ty masz na tyle ciasny umysł, że albo wiedza humanistyczna, albo scisła?

Artro, ustną zrobię sama, nie dopuszczam możliwości, żeby ktoś za mnie to zrobił.

Polonez... z powodu mojej genialnej dyrekcji nie tańczę -.- muszą być próby i zapisy par. lol :bunny:

a z tym flowem to się nie śmiej, autentycznie takie niunie mam ;)

a i, brucker, jeszcze raz uderzam, co do stresowania. nie uogólniaj, stres niektórych motywuje do roboty i jest bardzo pozytywny.

Napisano
Teraz się nie dziwię dlaczego masz tylko 2 z matematyki ;)

Sorry, ale co ma piernik do sokowirówki?

Jestem bliżej twierdzenia że świetny matematyk będzie lepszy z polskiego od wybitnego humanisty (inaczej, będzie potrafił napisać lepiej pracę).

Napisano

Ja piszę j.polski podstawowy, j.angielski podstawowy, matematykę podstawową i geografię rozszerzoną ;)

Jak na razie totalny brak stresu, nie wiem czy to dobrze ...

Uczę się tylko matematyki jak na razie, bo jej się najbardziej obawiam - dopiero w 3 kl. postanowiłem, że spróbuje ją napisać, co będzie to będzie :)

Z próbnych Operonu miałem 44% z matmy, 50% z geografii, 50% z polskiego i 78% z angielskiego.

Nie jest dobrze, ale nie jest też tragicznie ;)

Napisano

A wiecie juz na co chcecie zdawac? Bo I don't have any idea :/

Nawet nie mam pojecia w jakim miescie moglbym ew. studiowac... Strasznie ten 3 rok pokrecony... :)

Na razie sobie wyobrazam to tak: :fakenopic:

Ja to czerwony M&Ms :) Tak mi sie spodobalo

A matura to czerwony x

"Wybraźcie sobie, ze jestem maturzysta. Hala, pełno ludzi... Ja tyle od ziemi wyskakuje[<--->]... Cała komisja druga na mnie i ja ich wymijam wiesz... Opsajt i gool! Strzelam gola 8)"

Napisano

Witajcie;)

Ja oprócz obowiązkowych piszę biologię, chemię i fizykę (wszystkie trzy na rozszerzeniu)... Może jakoś się uda nieźle napisać:)

A co do polskiego próbnego - nie był zły:) w przyszłym tygodniu biologia i chemia...:/

pozdroo

Napisano

A ja jako obowiązkową biorę sobie podstawową matmę, a do tego rozszerzoną chemie i biologię. Z chemii mam jakieś tam lekcje i niby się uczę, biologii rok nie widziałem na oczy ale to się da nadrobić, poza tym nie jest mi w sumie do niczego potrzebna :D, podstawowa matma to luzik a polski... polski trzeba zaliczyć i na tym moje ambicje z tego wspaniałego przedmiotu się kończą, szczerze go nienawidze, szlag mnie trafia jak widzę moją nauczycielkę i w ogóle polski jest jedną z niewielu rzeczy wyprowadzających mnie zupełnie z równowagi :) Poza tym życzyłbym sobie taki polski właściwy jak ten próbny, tzn akurat zbiegiem okoliczności wiedziałem coś na temat lektury :) Tylko prezentację trzeba jeszcze jakąś zrobić, blee... ciężko się zmobilizować do czegoś bo w klasie maturalnej już przywykłem do nie robienia niczego, gimnazjum to przy niej jak szkoła przetrwania :) A za tydzień znów ferie, to jest aż śmieszne :D

Napisano
Kim chcesz być/ co chcesz robić w przyszłości - odpowiedź pomoże wybrać co zdawać.

Myslałem nad inforamtyką - ale trzeba byc w tym naprawdę dobrym aby znalezc potem pracę a mnie nie ciągnie do programowania, obrobki zdjęc itp, potem myślalem na geodezją ale ich jak na razie nie brakuje wiec cięzko bedzie mi znalezc prace :), obecnie myśle nad Inżynerią ale znowu ta fizyka ;/. Cięzko mi sie będzie zdecydować, moim argumentem nie jest do konca to co lubie, owszem ma to wpływ ale bardziej interesuję mnie to jak po studiach za te 6 lat zdobęde pracę i czy bede w stanie siebie i moze w przyszłości rodzine utrzymac. Szukam zawodu który ma przyszlośc, oraz aby był związany z matematyką :)

Napisano
Zamiast się stresować lepiej szykujcie się na bale studniówkowe :) Piękna sprawa.

Niestety nie każdy taki bal ma.

Kim chcesz być/ co chcesz robić w przyszłości - odpowiedź pomoże wybrać co zdawać.

Gorzej jak tego też się nie wie, ja miałem ten problem. W końcu z braku czasu wybrałem księgowość ale itak podchodzę do tego bez przekonania.

Napisano

Ja wiem co chcę, a studniówkę traktuję jako... okazję do sprowadzenia do siebie chłopaka na kilka dni (;

Wy piszecie próbne z wszystkiego? My tylko polski, angielski i przedmiot wybrany...

Napisano
a studniówkę traktuję jako... okazję do sprowadzenia do siebie chłopaka na kilka dni (;

W czasie nauki przed sesją na studiach (w końcu czemu masz się nie dostać :)) inaczej będziesz to wspominać.

Napisano

czy Ty znów sugerujesz co i jak mam robić i jak mam wspominać?

z wszystkiego co wybraliście. w sensie więcej niż te 3 przedmioty? bo my tylko 3.

Napisano

Zaraz zacznę myśleć, że moja mama potajemnie się na fr zarejestrowała... :)

Nie panikara, tylko poirytowana tym, że jak wypracowanie wydaje mi się łatwe, to automatycznie jest to dla Ciebie wytłumaczeniem moich ocen z matmy. że co, że nadaję się tylko na jeden kierunek? ja nienawidzę ograniczeń.

dobra, koniec ot.

Napisano

ja pisałem próbnę z operonui myślałem że nic więcej, a wczoraj na lekcji nam przynieśli z polskiego zeby pisać. Myślę że bez żadnego przygotowania ta poszła mi lepiej.

Napisano

Ja mam gacie pelne gowna przed probna z biologii :/ Nie ma czasu powtarzac 1 i 2 klasy w ciagu jednej niedzieli (jutro) a oczywiscie nic nie pamietam -.-

Ech, ciezkie jest zycie rapera :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...