Skocz do zawartości

["ranking"] wasze rowery

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Chciałbym zaproponować zrobienie rankingu, podobnego do tego w manii lekkości,

ale bez wag części lub z wagami z internetu.

Wiem, że nie będzie to wiarygodne, ale jakiś sens zamieszczania projektów będzie.

Mam nadzieję, że zostanę zrozumiany.

Z góry dzięki za słowa krytyki i pozytywizmu. :icon_mrgreen:

Napisano

Po co? Jak ktoś chce być w rankingu to niech poważy części i tyle.

A jak będą wagi katalogowe, to ranking nie będzie miarodajny, temat nieprzejrzysty, bo zawsze ktoś dopatrzy się jakiś błędów przy wagach.

Napisano

Jak już to proponował bym coś w stylu "bike miesiąca" sonda co miesiąc która fura się podoba najbardziej. Po wygraniu dany rowerek miałby zakaz startowania przez najbliższe 2 miesiące, a jego właściciel miałby belkę (pod avatarem) coś w stylu "bike miesiąca". Myślę że to było by ciekawsze, niż bez sensowne wagi.

Napisano

A ja bym proponował konkurs pt. "Najładniejszy rower na Forum". Można by podzielić na kategorie HT,FS, Szosa ;] I byłoby cud, miód :icon_mrgreen:

Samego rankingu "Wasze Rowery" to wątpie by coś wypaliło, w tej kwestii popieram Fifiego.

Pozdrawiam :devil:

Napisano

Mi też się taki ranking nie podoba.

Co do rowerów miesiąca to pomysł głupi nie jest :icon_mrgreen:

Tylko, czy rower ważący 14kg będzie miał jakieś większe szanse w tej zabawie? Bo czym się tutaj spodobać? Karbonowymi rogami przy 2 kilogramowej ramie, malowaniem itd itp... Mam jeszcze takie przeczucie, że utworzy się grupa "wzajemnej adoracji" ludzi z naprawdę dobrymi rowerami. Łatwiej jest zaimponować kompletem dobrych komponentów, idealnie zgranej całości i niską wagą...

Ale myślę, że pomysł ciekawy i warty przemyślenia :devil:

• Mod Team
Napisano

Chcecie mieć ranking?

To zważcie części i poproście o przeniesienie tematu do mani lekkości i dodanie roweru do rankingu.

Konkurs na najładniejszy rower jest również bez sensu, w końcu nie każdy "obrabował bank" ;) i ma rower obwieszony xtr, x.0, thompsonami, dt, itp.

Napisano

Oceniane rowerów względem osprzętu nie ma sensu. Jak już to można wziąć pod uwagę wpółczynnik jakość/cena, wygląd. I do konkursu nie mogłyby startować rowery w specyfikacjach fabrycznych, tylko te składane od zera albo z dosyć dużymi różnicami od oryginału. Może lepiej ogłaszać konkursy na rowerową fotkę miesiąca?

Napisano

Mi pomysl sie nawet podoba a to ,ze ktos ma rower ociakajacy carbonem czy innym xtr'em nie znaczy od razu ,ze potrafi to estetycznie poskladac do kupy.Co z tego,ze ktos ma wszystko z najwyzszej polki,jesli kazda czesc jest z innej parafi i pasuja do siebie jak garbaty do sciany

Napisano

Jaki byłby klucz do oceny? W części z projektami jest przynajmniej obiektywne kryterium wagowe, a i tak ne obywa się bez pretensji i niesnasek, "bo ktoś ma opony szosowe w góralu". Co dopiero działoby się tutaj? Jakie wojny by wybuchły z tak błachego powodu, że zwycięzca z danego miesiąca komuś do gustu nie przypadł.

No i wreszcie jaki jest sens takiego rankingu "ładności"? Czyżby potrzeba podbudowania ego? ;)

Napisano

Kluczem do oceny byłby gust głosującego. Podbudowanie ego? Mój rower nawet nie weźmie udziału bo nie jest gotowy :] Wojny? Bądźmy ludźmi, w rankingu wagowym to ma znaczenie, bo niektórzy będą wyżej w rankingu. Pozatym kasa to nie wszystko, mi się np. bardzo podobają rowery omena, Nawrotka czy Modego, a przecież w rankingu wysoko nie są;) To nie ma być jakiś ranking, poprostu jednorazowe głosowanie w którym niekoniecznie musi wygrać jakiś light bike poniżej 9kg, tylko np. full 15 kg;] Wszystko zależy od użytkowników. Dla każdego z nas i tak jego rower jest najfajniejszy, najpiękniejszy na świecie. Więc mam nadzieję,ze jeśli tak owy wypali to nie będzie żadnych sprzeczek.

• Mod Team
Napisano

Co do takiego głosowania to jetsem za.

Może źle to nazwałem, chodziło mi bardziej o sporządzenie listu (choćby według alfabetu),

następnie tak jak jest to w manii podlinkować do tematu.

No i do tego jakieś zasady dodawania np: rozpiska alfabetycznie, ale bez wag,

konkretna nazwy tematów itp., itd.

Co o tym myślicie?

• Mod Team
Napisano

Zamiast gdybać idźcie na rower. Przejdzie wam ten pomysł, a może narodzi się myśl o rankingu według przejechanych kilometrów. To przynajmniej wam wyjdzie na plus dla kondycji, jak zaczniecie rywalizować o pierwsze miejsca.

Jak to mawiają nie Xtr'y napędzają rowery :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...