Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 8

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

<zaszywa buzię zamkiem jak na bajkach zakłada kłódkę i połyka kluczyk>

......

......

......

......

......

;DD

To powiedziałem z zamkniętą buzią :icon_mrgreen:

Nie noooo, jak mi przyjdą to od razu pogotowiem gazowym na sygnale przyjadę po Ciebie, i zważymy dziadów.

Robisz zakupyyy na beranie aluminiowych śrubek?

Napisano

Nic wielkiego w stylu Ibis, Cannon czy jakiś tam wylajtowany Lapierre.

Będzie to rama która od zawsze mi się podobała, do tego imo w rozmiarze S wygląda co najmniej cudnie xD ;)

Sztywna, niektóre graty przełożę z obecnego roweru bo spisują się świetnie...tylko tyle :P hehe. Ahaa, no i w planie będzie waga na poziomie 9.XXX. ;)

Nawrotek kupiłbym ale jak Ty kupujesz, zapłaci się RAZ za przesyłkę. Tylko problem w tym, że kupowałbym śrubki w kolorze pasującym do nowej ramy xD a na Beranie z tego co pamiętam takich nie ma :)

Napisano

Na dzień dzisiejszy jestem zdecydowany na "wolniejszy" egz. ;) xD ponieważ nie widziałem "szybszego" w "polskim" necie ;P

Nie mają takiego koloru na Beranie :)

Napisano

Na LB są :) ;D ale to się zobaczy jak będzie do czego je przykręcić.

A ramka już czeka na mnie w pewnym miejscu...;) "szybszy" egz. widziałem tylko na eBayu...

SOORKA za OFF-TOP :|

• Mod Team
Napisano

Dzisiaj zakupiłem piękne pedały XT i oponę Spec The Captain.

Oponka założona, ale niestety pojawił się problem z odkręceniem prawego pedału,

jutro będzie walka i się zobaczy co i jak. :)

Napisano

w końcu umyłem ramę i pooglądałem.. oraz odebrałem nowy wózek do x.9

stwierdzam, że jest CAŁA :) aż mi się wierzyć nie chce..

w piątek składanie roweru. chyba..

• Mod Team
Napisano

Fifi już tego próbowałem wcześniej.

Nic nie pomaga, psikałem WD-40, nic.

Efekt dwa klucze płaskie to wyrzucenia i jeden imbus - skręciło go.

Jutro rano idę do serwisu, mam nadzieję że odkręcą.

Napisano

Wczoraj kupiłam pierwszy raz w życiu gazetę rowerową :) i tylko dlatego, że jak ją obejrzałam, to chciałam jednego wieczoru całą przeczytać (ale nie dało się). I przez nią, już myślę o kilkudniowym wiosennym wypadzie. Rowery, namiot i przyroda ;) Oj marzy mi się już wiosna :).

Napisano

Kubusiowa może masz na myśli magazyn rowertour? (:

A ja dziś załatwiałem sprawy w cz-wie pedałując po całym mieście, łącznie z powrotem do domu 43,5 km

Napisano

Oj tak, szczególnie ten egzotyczny Madagaskar z perspektywy rowerowego siodełka. Dobra wiadomość jest zaś taka, że jutro w kioskach nowy nr RT :)

Napisano

Kupiłem bidon BBB HydraTank (fajny, polecam), bo poprzedni się zużył i najzwyczajniej śmierdział.

Poza tym, popatrzyłem trochę na najnowsze KTMy na 2009 oraz Felty (ładne :P)

Napisano

w środę tylko 17 km na mrozie. W lesie leżał jeszcze zmrożony śnieg - ale frajda. Za to stopy tak mi zmarzły w moich bucikach, że po powrocie chciałem je (tzn. stopy) wsadzić do piekarnika. Muszę kupić ochraniacze na buty bo nie da rady jeździć.

Napisano

Blues ten sam problem miałem w moich shimano'wskich przewiewnych bucikach, nawet podwójne skarpety nie pomagały i od teraz jeżdżę w trekingach - spisują się na mrozie znakomicie.

A dziś niewyżyty jestem bo w nogach 0 km - cały dzień w szkole ;)

• Mod Team
Napisano

Dzisiaj chwila rowerowania.

Przy odkręcaniu pedałów w zimówce kolejny klucz padł.

W wyniku tego jeździłem dzisiaj w lewym pedale SPD, a prawym zwykłym. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...