Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 8

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dzisiaj zmontowałem prowizoryczną centrownice w jakieś ~30minut a następnie ok. 2,5h przekładałem do przedniego kółka nową obręcz raz z centrowaniem. Oto efekty:

centrownica http://img11.imageshack.us/img11/9818/centrownica.jpg

cały rowerek z nową obręczą z przodu http://img11.imageshack.us/img11/1769/rowerek.jpg

Kółeczko nie bije na boki, jedynie leciutko góra - dół, ale to dlatego, że nie miałem pod ręką drugiej takiej śruby, żeby sprawdzić bicie pionowe.

Napisano

Moja mała uwaga, plastrami itd. itp. depilujemy, nie golimy ;)

Osobiście też mam w planach takie coś, ale nie uśmiecha mi się co 3 dni powtarzać operacji, co miałoby miejsce przy goleniu. Zainteresowałem się depilacją i trochę poczytałem o depilacji cukrem jak na razie wydaje się to bardzo dobra metoda. Będę musiał spróbować, wtedy mamy 2 tygodnie spokoju ^_^

Napisano
Czym goliłeś nogi, normalnie maszynką do golenia czy inne wymysły jak plastry etc. ?

Dostałem od znajomej - Eveline Cosmetics Just Epil do skóry wrażliwej i poszło raz dwa, jak gdzieś nie dało rady to doprawiłem 1 razówką ale było mało takich miejsc :) - polecam :)

Żeby nie było offTopu to napiszę że kupiłem gazety: bB, MR i TopGear'a :) :).

Napisano
twardziele... ja depilatora użyłam raz. i więcej tego nie zrobię :) wolę golić nogi maszynką co 3 dni...

O rany, to chyba trafiłaś na nieodpowiedni egzemplarz! Ja, od kiedy po raz pierwszy skorzystałam z depilatora, maszynki i żyletki odesłałam do muzeum :) . Polecam Philipsa - nawet tych ichnich rękawic z chłodzącą wkładką żelową, która niby ma redukować ból, używać nie trzeba, bo po prostu żadnego bólu się nie czuje :) .

I faktycznie, po pewnym czasie tempo odrastania włosków wyraźnie spada, a ich gęstość maleje - ja już doszłam do depilowania łydek raz na +/- 6 tygodni :)

Napisano

O ciekawych rzeczach tu piszecie :) Idę po depilator :)

Po za tym 110,12km w 5:37:16 (mogło być lepiej), ale dystans w samotności potrafi zmęczyć jak diabli. Zwłaszcza ostatnie 35km pod wiatr :)

Napisano

No ja używałem maszynki, ale przestawiłem się na niebieski veet + różowa łopatka :D ;D

A z rowerowych to hmmm, kasę wyorałem i jakoś za bardzo niedługo myślę w końcu zrobić rower w takiej konfiguracji, która mnie po raz pierwszy zadowoli (no może poza hamulcami które przy przypływie gotówki pójdą do odstrzału) :D

Napisano

Zdarzają się ludzie o wielkiej cierpliwości :)

Z bardziej rowerowych, wreszcie udało mi się zamówić okulary :D Teraz tylko kiedy będą :( Zabawnie inteligentny sprzedawca (nowy jakiś :P ) zapisał zamówienie:

Okulary Nortwawe Predator, czarne oprawki, szkła multilaer. :D

Mam tylko nadzieję, że ktoś bardziej rozgarnięty połapie się o co chodzi ;)

Napisano

Ja dzisiaj zrobiłem 15 km po lasach :P Oprócz tego zamówiłem plecak rowerowy Kellysa, bidon i mini pompke :wallbash:

Napisano

dziś i wczoraj kolejne godziny w serwisie..

wczoraj sprzedałem hamulce..

dziś zamówiłem nowe.. do co najmniej poniedziałku jestem uziemiony ;/

co do golenia to polecam depilator, a potem maszynka 1 razowa i jakiś balsam tak aby ładnie opalone łydeczki ładnie wyglądały ;)

Robert

bardzo dobrze wiemy o co chodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...