szkapa666 Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 witam. aktualnie posiadam kasete hg-50 (deore)11-32 Chciałbym zmienić na Xt bądź podobnej klasy, może jakis sram? zmieniam wyłącznie dlatego ze zyskam ~100gram. I pytanie do was mili forumowicze... : Czy jest sens zmieniać? zaraz wszystko wyjaśnię. Aktualnie mam założony 3 łańcuch, czyli ogólnie mam zrobione 1300km na pierwszym (deore) zrobiłem 500km sama szosa. następnie kupiłem xtr, z którego praktycznie 80% to szosa, może nawet 90. teraz tez mam xtr, z którego 200 to szosa, a 100km las itp. Napęd byl regularnie czyszczony, smarowany itp. I czy wszystko sie przyjmie? Moge również zmienić sztyce, z której tez zaoszczędzę 100gram, ale wiadomo... sztyce mogę wymienić kiedy chce, a kasete nie Pomocy!
Adamicki Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 Ale to bez sensu pozbywać się niezajechanego sprzętu tylko po to, żeby odchudzić rower. Ja bym nie wymieniał nic, póki działa.
szkapa666 Napisano 7 Października 2008 Autor Napisano 7 Października 2008 tak, wiem ze to troche bez sensu ..;/ ale stara kasete zawsze moge sprzedac, badz zamontowac do innego rowerku. tylko teraz chodzi o to czy wszytsko bedzie smigac O-o ?
Wawrus Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Ja co prawda nie wymieniałem kasety, tylko korbę po ok 2k km. Jeździłem na 2 łańcuchach Deore i wszystko ładnie się przyjęło. W twoim wypadku nie powinno być problemów. 1,3k km to nie tak dużo.
szkapa666 Napisano 7 Października 2008 Autor Napisano 7 Października 2008 skoro powinno smigac, to nic innego mi nie zostaje tylko zamawiac Co kupic?;> XT za 120zl?;> czy moze cos lepszego polecicie w cenie do 150zl?;> ?
tobo Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 kaseta xt ma moim zdaniem najlepszy stosunek cena/jakosc. lekka, wg mnie niezawodna, super sprzet za niewielkie pieniadze (pare lat temu za ciut mniej kupowalem kasete alivio ). nad sensem/bezsensem wymiany trudno dyskutowac, kwestia potrzeb uzytkownika. ja zdemontowalem naped xt po 500kmowym przebiegu bo chcialem odciazyc rower - a zysk zaledwie 50 gram. jesli chcesz i mozesz sobie pozwolic - zrob to.
szkapa666 Napisano 7 Października 2008 Autor Napisano 7 Października 2008 dzieki wszytskim za odpowiedzi.
Dornif Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Jak spojrzałem na fotkę Twojego roweru to bym zostawił napęd i sztycę w spokoju, a rozpatrzył koła. Jak chcesz odchudzać, to sobie podziel cenę przez zysk wagowy i policz, co się najbardziej opłaca.
szkapa666 Napisano 7 Października 2008 Autor Napisano 7 Października 2008 kola + hamulce beda wymieniane na przelomie grudnia/ stycznia ;]
marusia Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Jeżeli obecnie założony łańcuch xtr ma 300 km z czego 200 na szosie i dbałeś o niego ,to nie wyciągnął się na tyle aby zniszczyć nową kasetę xt ,która jest twardsza i na pewno będzie lepiej współpracować ze wspomnianym łańcuchem niż bardziej miękka deore. Przy cyklicznej zmianie trzech łańcuchów lepiej łączyć twardszą kasetę z bardziej miękkim łańcuchem niż odwrotnie.
Dornif Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Taniej wychodzi, jak często zmieniasz łańcuchy. Gdzieś ostatnio czytałem takie zestawienie cenowe, BB albo MR i pisali, że najlepiej się opłacają 3xXTR albo 6xDEORE. I wymieniać ten zestaw co (chyba, nie pamiętam na 100%) 6 albo 9 kkm. Niemniej przy tak małym przebiegu nie powinno być najmniejszych problemów z czymkolwiek.
Lobster Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 6 albo 9 kkm. Jeżeli już to 600 a nie 6k (jeśli chodzi o zmianę łańcuchów do tej samej kasety, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem...)
Schwefel Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Raczej chodziło o żywotność zestawu kaseta + łańcuchy, choć według mnie zaniżoną bo więcej można przejechać na metodzie jednołańcuchowej.
Dornif Napisano 8 Października 2008 Napisano 8 Października 2008 Z tego co pamiętam, to taka częsta wymiana ma na celu minimalne zużycie korby i kasety, które mogą kosztować w sumie np 1500zł, a taki zestaw łańcuchów 150. Nie pisałem o częstotliwości rotacji, tylko wymiany (stary do koszta, nowy ze sklepu).
Szosowiec Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 Z tego co pamiętam, to taka częsta wymiana ma na celu minimalne zużycie korby i kasety, które mogą kosztować w sumie np 1500zł, a taki zestaw łańcuchów 150. Korba się nie zużywa pod wpływem łańcucha - najwyżej się porysuje A poza tym moim zdaniem jest odwrotnie - wielość łańcuchów pozwala zmaksymalizować zużycie koronek kasety i koronek korby (a nie zminimalizować). Przy jednym łańcuchu zęby koronek zużywają się niewiele, ale za to w sposób który szybko uniemożliwia ich działanie. Przy wielu łańcuchach zęby można zużyć maksymalnie, a choć zużywają się w podobnym tempie to jednak dzieje się to w sposób, ktory zapewnia długie działanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.