Sand Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 Wiec tak pod tym adresem : http://picasaweb.google.pl/mateuszkontowicz/WybR# znajdują sie w miare "zdrowe" zdjecia, natomiast potrzebuje wybrać zdjęcie najbardziej pasujące do tematyki " Twój wybór " . Mam swojego faworyta , ale wasze zdanie na pewno mi pomoże w decyzji. Dziękuje z góry za krytyke i podpowiedzi ps. Nie dopisalem w nazwie tematu o co chodzi , zapomnialem jak go teraz wyedytowac podrzuccie pomysl albo jakis modek ladne cos dopisze .
Kathar Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 Dziękuje z góry za krytyke...Jak dla mnie totalna beznadzieja. Chaos i bałagan. A można wiedzieć jaki jest temat tego konkursu?
nikodem Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 hmm a można wiedzieć jakiej to rangi konkurs? jak ogólnopolski to zdjęcia są średnie :/ nie za bardzo wiadomo co mają do pokazania owszem fajne kolory ale dość "kiczowate" może po prostu jestem na nie za młody ?
Miecho87 Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 Skadrowane bez ładu i składu i to nawet dość mocno (poucinane głowy, końce przedmiotów itp.), część niedoświetlona, część przepalona, "ostrość" typowa dla kompaktu. Tematyki to nie komentuję . Dokładnie, jak mówili poprzednicy, jaki to konkurs i o co chodzi w ogóle?
Sand Napisano 6 Września 2008 Autor Napisano 6 Września 2008 tematyka jest dokladnie opisana. Rozumiem krytyczne opinie , ok dzieki - rzeczywiscie czesc jest przepalona i to nie sa moje najlepsze zdjecia. Reszta jest w folderze ogolnym. Natomiast warunki byly polowe , dlatego tak wyszlo. Co do rangi to rzeklbym ze prywatna ;]
Kathar Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 tematyka jest dokladnie opisana.No ja niczego nigdzie nie widzę. Może trzeba się tam zalogować czy coś? Natomiast warunki byly polowe , dlatego tak wyszloIdelana słoneczna pogoda, modele-balony które praktycznie siedzą w miejscu, zaawansowany kompakt...Warunki i możliwości praktycznie idealne... Nie za bardzo rozumiem o co chodzi. Mam swojego faworyta...No jestem ciekaw
Schwefel Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 Natomiast warunki byly polowe , dlatego tak wyszlo. Warunki były co najmniej dobre, ale jak się robi zdjęcia na automacie i do tego pod słońce to takie są efekty. Już pomijam fakt, że masz jednego z najlepszych zaawansowanych kompaktów. Ludzie się o niego biją, bo już nie ma go w sprzedaży. Co do rangi to rzeklbym ze prywatna ;] I tego się trzymaj, schowaj je głęboko do szafy bo na żaden konkurs się nie nadają, no chyba że komórkowy...
Kubus18 Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 Co to za zaawansowany kompakt schwefel? W exif-ie nic nie znalazłem. Mi tez żadne niestety się nie podobają. Pozdrawiam
Kathar Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 Tutaj dokładny opis aparatu, specyfikacja i opinie klientów.
Sand Napisano 7 Września 2008 Autor Napisano 7 Września 2008 Ok dobrze, przekonujecie mnie Płakać nie bede bo nie ma o co skoro sam taki temat zalozylem . Aparat rzeczywiscie jest bajer i zgadzam sie w pelni, czasami sa problemy z powodu braku statywu ale nie o tym tutaj. ( Foty byly robione na preselekcji ) Schwefel - akurat twoja opinia jest najcenniejsza, patrzac na to co robiszu siebie. Osobiscie myslalem o 5 a potem 1 . No ale wiadomo ze czasami ciezko jest trafic dobre zdjecie i skoro takie macie opinie, pozostaje poszukac dalej. Dzieki.
Kubus18 Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 Tak właśnie myślałem że o ten aparat chodzi, bo właśnie go mam Z tego co zauważyłem, zdjęcia wychodzą mu na preselekcji przysłony i pełnym manualu, automat to porażka, podwyższa iso do kosmicznych wartości, a znośne wychodzą do 400. Preselekcja czasu znośna, aczkolwiek nie używam. Gdyby posiadał jakąkolwiek stabilizację i gniazdo na lampy byłby to wg. mnie idealny aparat kompaktowy. W sam raz do nauki i użytku domowego. Dziwią mnie słowa Schwefela nt. bicia się o niego, na allegro sytuacja wygląda spokojnie Aczkolwiek fakt, jest to aparat bardzo wyważony, uniwersalny i idealny dla kogoś kto chce kiedyś mieć lustro, a nie ma o fotografii pojęcia, fajna matryca, dobre szkiełko, nieprzesadzona ilość pixeli i ogniskowej, w połączeniu z wprawną ręką fotografa potrafi zrobić zdjęcie którego nie powstydziłaby się tania lustrzanka Pozdrawiam
nikodem Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 mam w domu nowszy model tego Fuji-film ( http://www.cyfrowe.pl/aparaty/fujifilm-finepix-s9600.html ) i fakt jest to bardzo fajna cyfrówka ma już duże możliwości i jest przy tym uniwersalna można nią zrobić całkiem fajne foty http://www.kordus.poznan.pl/album.pl?DIR=w...20fotograficzna Kilka domowych rodzynków (nie wszystkie robione Fuji-filmem
Sand Napisano 7 Września 2008 Autor Napisano 7 Września 2008 Dobra, moze lepiej wywalic ten temat bo zaczynamy mowic o apratach, czego innego mial dotyczyc. Natomiast nic z tego nie wyszlo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.